Frallrecept!
När jag visade bilden på mina Paulunfrallor så fick jag en kommentar från Maja. Hon vill ha receptet, så, här kommer det. De är jättegoda, men, som så ofta när det gäller frallor så är de inte lika goda "dan efter". Jag har bara bakat en sort frallor som håller sig lika goda dag efter dag o det är 'Fyrkantsfrallorna. Bloggade om receptet den 28 feb 2008. De är kanon, men kräver att man förbereder degen dan innan bakdagen. Kommer baklusten på hastigt så är de här frallorna helt okej. Jag tillhör den konstiga sortens människor som alltid har såna här ingredienser hemma, eller hur Sara :) :)
Pauluns GI-frallor
50 gr jäst
½ l mellanmjölk
3 ½ dl havregryn
½ dl krossade linfrön
½ dl skalade sesamfrö
½ dl solrosfrön
2 tsk salt
2 tsk flytande honung
6-7 dl siktat dinkelmjöl
1 dl gramhamnsmjöl
½ rapsolja
Blanda jäst och fingervarm mjölk i en bunke. Häll i havregryn, linfrö, sesamfrö och solrosfrö och rör om. Låt stå varmt i 10-15 min (tills det kommer små bubblor från degen). Blanda i salt, honung och mjöl. Häll i oljan i slutet av knådandet. Forma små bullar (ca 20). Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Grädda frallorna i mitten av ugnen på 225 gr värme i 12 min.
Receptet är taget ur boken "Pauluns GI-månad".
Om jag bott närmre hade jag kommit och ätit paj och fikat :) Hänger det på ingredienserna till frallorna om man är konstig, så vet jag fler som är konstiga ;)
Kram Maja