Blomkålsmos

Jag älskar blomkålsmos! Ibland får jag sånt där jättesug efter det! Som tur är har jag nästan alltid blomkål och grädde i kylskåpet så jag kan i princip alltid stilla mitt konstiga begär :) Det hela började för över ett år sen, då pratade en jobbarkompis om att det var såååå gott, jag var ju naturligtvis tvunget att testa (bloggade om det i feb förra året) o jag kunde inte annat än att hålla med min kära vän, det ÄR gott!! Vikke vägar tro på mej, han vill inte ens smaka en liten liten sked :) Törs du testa??

Det är receptet kommer från dr Dahlqvist och Airams kokbok.

1 blomkålshuvud
2 dl grädde (riktig grädde, inte nån matlagningsgrädde)
25 gr smör (inte margarin)
50 gr philadelphiaost (kan uteslutas men det blir mycket godare med)
salt och peppar

Koka upp 2 dl grädde. Bryt blomkålen i småbuketter (stocken kan användas om man skivar den i tunna skivor). Lägg i blomkål, smör, salt och peppar. Koka häftigt med lock i 5-10 min. Rör ibland så att de inte bränner fast. Ta av locket och koka in det mesta av vätskan (några minuter till). Vispa med elvisp eller stavmixer, inte så slätt, det är godast om det är små bitar kvar. Rör i osten. Krydda ev med mer salt o peppar.

Jag brukar steka chorizokorv eller kassler och äta till.


MUMS!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0