Peter LeMarc

Små simpla ting
(Nio broars väg -97)

Låt mig se solens första strålar slinka genom min gardin
Skänk mej en bra dag, en morgon som är fin
Kom med ett hjärtslag, en stillhet och ett andrum nu jag ber

Och ge mej någon att älska, nån att bry mig om,
nån jag kan göra lycklig, ja, någon som
finns här och väntar, när jag kommer hem och fallit ner

Ge oss en mat för dagen och en sup varje helg
Tårar att gråta, skratt varje kväll
Det låter lite, men jag fordrar faktiskt inte mycket mer

Åh, bara små simpla ting som gör livet nånting värt
Åh, det är väl ändå inte för mycket begärt

Ge mej en god gammal vän jag kan lita på
Som är beredd att lyssna, som ringer då och då
Helt utan orsak, bara för att fråga hur jag mår

Jag vill ha mänskor runt om mej, jag kan höra till
Och låt min hand alltid vara verksam, låt den aldrig vara still
Ge mej styrka, att lära av dom misstag jag begår

Åh, det är små simpla ting som gör livet nånting värt
Åh, det är väl ändå inte för mycket begärt

Ge mej något att tro på, nåt att hoppas på
Hur otänkbart det än verkar, att nånsin kunna nå
Men låt mej ändå, kunna nudda himmelen ibland

Jag vill alltid vara fri, så fri man nu kan va
Låt mej leva nu och glömma morgondan
Jag vill ha mod, att riskera allt jag håller i min hand

Åh, utan små simpla ting är livet inte mycket värt
Åh, det är väl ändå inte för mycket begärt
Åh, sånt som gör att jag förmår att ta ett andetag till
Åh, inga under jag begär, inget omöjligt jag vill
Åh, bara små simpla ting som gör livet nånting värt
Åh, det är väl ändå inte för mycket begärt

Stockholm

Är precis hemkommen från 1 1/2 dygn i Stockholm. Lätt illamående eftersom jag har åkt X2000. Har sovit på det minsta lilla hotell jag sett. 12 rum och ingen matsal. Frukosten serverades på bricka i rummet........de frågade i går kväll om jag ville ha te eller kaffe till frukost, så jag tänkte att det är väl allt jag får men klockan 8 i morse knackade det på dörren och in kommer en liten man med två frallor, kaffe, juice, skinka och ost. Märklig upplevelse! Men, i går kväll åt jag nåt himmelskt gott. Vi var på restaurang Prinsen, jag beställde in Cognacsflamberad pepparstek + diverse tillbehör, dyrt, men fy fasen va gott! Filen var säkert 5 cm i diameter och ungefär 10 cm lång o alldeles perfekt stekt. Köttet flamberades vid bordet. Häftigt! Till efterrätt tog jag mandeltartlett med färska bär, 135 kronor. In kommer tre stycken mandelbottnar med nåt vitt glegg o så hallon, blåbär och jordgubbar. Helt jäkla underbart gott!

Dagens lunch intogs på en italiensk restaurang. Pasta med gorgonzola och skinka och alldeles lagom kokta grönsaker till. Kanongott. O vi kunde sitta ute och käka idag. UTAN JACKA!

Jag har ju sett massa kändisar också. Andreas Johnson, Nils-Petter Sundgren o en massa annat smått och gott som jag inte vet namnet på.....hela restaurangen var full med sådana!

Förutom att jag har ätit har jag gjort lite nytta också, jag har inte varit inne i en enda affär , men däremot har jag klarat av ett styrelsemöte, eller nästan, för jag fick åka hem innan det var slut, så en del beslut fick de ta utan mej......


Ska bli skönt att sova i sin egen säng i natt......natti natti


Länge sedan!

Flera dagar sen jag skrev sist....

I fredags jobbade jag i Västervik, flexade från 15.00 o mötte upp Kajsa vid tåget. Vi gick länge o shoppade i V-viks affärer. Jag som i princip aldrig handlar på rea för att det alltid är så rörigt bland reaställen, hittade faktiskt en snygg klänning för 75 kronor. WoW ! Hann med en supderdupergod sallad på Tant Grön också. Kom  hem till Vimmerby ca 19.30. Straxt efter att vi kommit hem dök Matilda upp. Eftersom Vikke redan var på plats så var hela familjen samlad på ett ställe. Trevligt., trevligt!  Vi satt upp elänge o gaggade vid köksbordet.

I lördags var vi bjudna på lunch hos mormor o Bogöran, Matilda jobbade men vi andra åt gott och hade trevligt, igen!

På lördagskvällen var Annelie och Anders här o käka middag.  Ännu mera trevligt!  Bjöd på kyckling & citron- och basilikasås, bandpasta till. Det blev sent.....la mej inte förrän halv tre.......Förutom att sitta och snacka så spelade vi faktiskt två omgångar Gammelgäddan, att barnspel kan vara så kul!! Måste också nämna att jag  vann en gång!! Vi gjorde också nåt som vi aldrig brukar göra när vi träffas, vi tittade på tv i 10 min. Annelie och Anders son Martin känner en tjej i den, just nu, 'heta gruppen' Abalone Dots och eftersom de spelade i TV så var vi ju tvungna att titta! De kommer nog att bli riktigt stora, ska bland annat var förband åt Lars Winnerbäck på hans turné.

Söndagsförmiddagen tillbringades vid köksbordet med Annelie och Anders, det dröjde lite innan de var 'körklara'!Vid tre åkte jag till Virserum på styrelsemöte, o det blev ett låångt möte. Var inte hemma förrän 21.15. PUH!

Idag har jag rensat garderober, mycket välbehövligt, för jag hade ingenstans att göra av shoppingfynden från i fredags! Matilda och Alexandra har varit här o käkat lunch o fikat, jag har varit ute en sväng med hundarna och betalat räkningar så nu sitter jag bara o väntar på att Lasse ska sluta jobba så att vi kan åka till Toverum och titta på valparna! Är så nyfiken på Enzo och Nova!

Har jag tråkigt eller?

Å jag som inte skulle blogga ofta.......nu skriver jag för tredje gången i dag. Har jag tråkigt idag eller?

På eftermiddan var jag ute och gick med hundarna i skogen, å vilket adrenalinpåslag jag fick.!

Gick i godan ro och hundarna var, tack o lov, som vanligt efter mej. Plötsligt kommer det två working kelpie emot mej, den ena ryktas det om att han anfaller småhundar o den andra var svart med bruna tecken o jag vet ju hur Ozzy är med svarta hundar, han blir ju hysterisk. Båda hundarna går med lågt huvud, ragg, stel kroppshållning och svansen står rakt upp över ryggen! När jag håller kurs snackar jag mej varm om ledarskap och att det är vi som måste ta första smällen men jag har inte riktigt råkat ur för det i verkligenheten så jag visste ju inte hur jag skulle bete mej i en ?skarp situation?. Men, jag går stelt emot dem som en jävla kroppsbyggare (kände mej gigantiskt stor) och riktigt bröölar, säger till dem att de ska gå hem. O döm om all förvåning, de vänder. Jag kopplar blixtsnabbt mina stillastående tysta hundar och får mycket bråttom därifrån, sen kom reaktionen, benen bar knappt och tårarna kom. Fy fan vad rädd jag var!  Men konstigt nog var jag inte rädd när jag gick emot dem, utan först när allt var klart!

För en stund sedan ringde Matilda och berättade att Robin är på väg till Västerås för att hämta en ny valp. Förstår honom helt och fullt. Han hade såna planer för lilla Viggo, så klart han ska ha en annan kompis i skogen, även om det har gått fort. Men han vet nog vad han gör.

Jag har som sagt haft rätt tråkigt idag, har spenderat många timmar framför datorn o kollat colliesidor. Jag vill ha valp! Tror jag i alla fall, åtminstone då och då! Men, sen tänker jag på husvagnen, tre hundar.....nä jag väntar lite! Jag får nöja mej med valparna i Toverum. Å blir jag allför sugen så kan jag hålla i en valpkurs till våren, suget brukar gå över då.......

Mera ledsamheter

Fick precis ett SMS av Matilda. Hennes andra granne fick ta bort sin unghund i går morse. Två unga hundar i samma trappuppgång tas bort inom ett dygn  :(  Lilla Lisa  har också legat på djursjukhus en tid och inte mått så bra och nu gick det inte längre. På lördag ska den tredje grannen hämta sin labradorvalp........

Viggo

Ingen bra morgon........Matilda kom hit efter jobbet nu på morgonen och berättade att lilla Viggo inte klarat sig. De fick ta bort honom i morse. Han blev sjuk i förrgår o har legat inlagd på djursjukhus med dropp men i morse gick det inte längre. Troligen borrelia. Lilla gubben......inte ens elva veckor.

Häckklippning

Jaha, ännu en dag har dag o ingen migrän idag heller. Tänk om den nya medicinen funkar? Jobbade i Västervik idag och väckarklockan ringde 5.35, USCH vad tidigt. O ännu tidigare hade den ringt om inte min snälla make erbjudit sig att gå ut med hundarna på morgonen (som alltid när jag måste gå upp tidigt). Han går normalt sett inte upp förren kl 06.00 men gick snällt upp 5.35 han också. Hundarna kan ju absolut inte ligga kvar i sängen när matte går upp! Nä då måste det ut och kissas omedelbart. Skillnad när husse går upp, de märker det inte ens en gång, de ligger bara kvar i goa sängvärmen o sussar.

Idag hade vi besök av socialminister Cristina Husmark Pehrsson  på jobbet, hon svissade förbi o sen var det besöket över, men, vi hade köpt kaffebröd till henne och hennes sällskap o hon hade inte tid att fika. Kanonbra tyckte jag för vi fick äta upp det goda fikabrödet till tre-kaffet. MUMS!

Nu ikväll har Lasse och jag varit duktiga o klippt häcken mot gatan. Den såg bedrövlig ut innan men jag vet inte om det blev så mycket bättre efter klippningen. Det är nog daxs för en ny häck, är det annars någon som har något recept på hur man livräddar en häck som  sakta håller på att dö så mottages detta med tacksamhet. Lasse vill nämligen helst inte plantera någon ny häck mot gatan, han tycker att det räcker med att vi ska plantera tujahäck mot grannen i höst. Vi får väl se till våren, då har hans rygg/axel-muskler kanske hunnit repat sig.

Nu är det duschdax o sen ska jag nog parkera mej framför TV´n en stund, nåt borde det väl finnas att titta på. Annars tar jag till filmen som jag köpte i fredags. "Se upp för dårarna".

Fika!

Guud vad jag var trött i morse. Ställde till och med fram väckarklockan en halvtimma när den ringde 07.30. Orkade bara inte gå upp, tänkte att det får bära eller brista, har jag tur kan jag ligga kvar utan att få migrän. O det bar, jag har inte migrän idag! Kändes konstigt att vara alldeles ensam i huset, det var så länge sen, under hela sommaren har det ju varit folk här, både vänner och barn och vänner till barnen. Men, idag var det tyst och tomt. Käka lite frukost och fick sedan ett ryck, kände för att byta gardiner. Så det gjorde jag, både i köket och i ?vilrummet?. Blev så fint så! Runt elva dök sonen upp, vi käka lunch och sen var jag ute o gick ca en timma med hundarna. Myggen höll sig faktiskt på avstånd, konstigt! På em kom Annelie hit o fika o nu sitter jag o väntar på att Lena och Arno ska komma hit så jag får fika en gång till! Har fakstisk varit duktig o bakat muffins idag igen. Kan detta plötsliga muffinsbakande bero på att jag har köpt en muffinsplåt?

Laban skrämde Vikke och mej rejält idag. Han var bunden ute och när jag skulle titta till honom hade kopplet gått av och katten var väck! Hundarna sprang hysteriskt upp i skogen och letade och skällde. Jag höll på att bli tokig av deras "hjälp". Tänkte att jag går in efter koppel. o vem kommer lugnt gåendes i hallen om inte Laban. PUH vilken lycka!!  Nä nu ringer det på dörren, fikatime!


Barnlös?!

Jaha, nu är jag barnlös! Ingen bor hemma längre! Hur ska jag klara detta? Det är tur att Kajsa i alla fall kommer hem om helgerna. Sen har jag ju Vikke som i princip kommer o käkar varje dag o Matilda som älskar att fika hos sin mamma (o inte bara här utan överallt, lite lik Kats faktiskt). Jo det kommer nog att vara barn (om man nu kan kalla dem det) här nästan varje dag i alla fall så det kommer nog att gå bra.

Vi har alltså skjutsat och installerat Kajsa på skolan idag. Tror nog att hon kommer att stortrivas bara de första nervösa dagarna är över. Vi gick runt lite på skolan och bland annat så hälsade vi på grisarna och kaninerna o denna gång lyckades inte grisarna skrämma henne lika mycket som förra gången vi var där, då trodde jag nästan att hon skulle kolavippa av skräck när en stor galt kom farande mot henne samtidigt som han storgrymtade!

Har jäkligt ont i huvudet i dag, är väl spänningen med Kajsa skulle jag tro. Hade ont i huvudet i går också men det var mer mitt eget fel. Var på röjarparty i lördags (det händer INTE ofta). Ett par av mina vänner firade att de varit gifta i 20 år. Skitkul hade jag i alla fall så det var värt lite huvudvärk !

Nä dax att krypa i säng o kurera lilla huvudet. Är ledig i morrn, får se om jag blir Kasja-sjuk o åker o hälsar på! Nä jag skojar, jag tänkter inte åka dit....

Äntligen ny diskmaskin!

Vaknade utan huvudvärk idag, skönt! Efter att ha käkat frukost så gick Kajsa och jag ut o gick med hundarna nästan en timma. Vi orkade inte slåss med alla jäkla mygg i skogen så tyvärr fick vi gå på gångbanor idag, fast, det blev inte så tråkigt i alla fall. Vi gick i de nybyggda delarna av stan och tjuvkikade på jättefina hus och ännu finare trädgårdar. Det är kanon att gå på husgluttarpromenad när man har hund, de måste ju stanna o lukta överallt o då kan man kika länge, länge. När Lasse kom hem från jobbet idag så åkte vi till stan o köpte en ny diskmaskin, välbehövligt kan jag säga! Vi räknade ut att den gamla är ca 10 år o den låter som ett helt tröskverk.

 

Hade tänkt käka tacos i kväll men när vi kom hem från stan sa Kajsa att hon och Johan skulle ut o käka så då rann inspirationen bort så det blev inga tacos, jag  beställde hem kebabrulle istället. Nu ska vi åka till Annelie och Anders och titta på hundvalpen, han är så söt lilla Viggo.









Huvudvärk

Vaknade med huvudvärk.....inte så konstigt kanske. Hade migrän igår men var på jobbet i alla fall och det straffar sig alltid. Migränen i går var inte heller oväntad. Får i princip alltid migrän efter att ha fått massage men går jag inte på regelbunden massage så får jag mer migrän på sikt. Idag hade jag som vanligt klockan ställd på 7.30 men vaknade redan 7.00 och med huvudvärk går det inte att somna om! Var ute en snabbsväng med hundarna, åt frukost o gick o la mej igen. Låg o slötittade på morgon-tv tills Kajsa kom hem från tandläkaren och till min stora lycka hade hon köpt med sig vaniljhjärtan till förmiddagsfikat GOTT, GOTT! Nu är klockan 11 och trots min huvudvärk har jag hunnit med att röja lite i alla papper på köksbänken, satt igång tvätt- och diskmaskin, hämtat sonen, varit på återvinningsstationen med glas och papper, bakat muffins till eftermiddagsfikat, gjort och skickat iväg kallelser till styrelsemötet den 26 och surfat en del på nätet. Hade tänkt vara ute o rensa lite rabatter idag men tyvärr blåser det alldeles för mycket för att mitt lilla huvud ska klara av att vara ute, blåsten gör att jag inte heller kan jag gå nån promenad med hundarna idag. Får hoppas att det lugnar ner sig lite senare. Min stryktvättskorg är överfull, får nog hålla mej inne och ta hand om den istället!


Tootoolah

Tootoolah
(Det finns inget bättre -92)

Jag drömde inatt en underlig dröm, ett vitkalkat hus, var det låg har jag glömt
men du var där, du bar en katt i din famn, du sa: nån som gått så långt måste få ett stolt namn
Tutullah, tutullah, betyder

När vi stod vid korsvägen var katten försvunnen, vi leta i gräset, vi sökte i brunnen
vi sprang över fälten, vi var fria och flya, men vi såg aldrig chansen där vi trampa i dyn

Jag har slutat fråga och undra varför
jag får inga svar men man lever tills man dör
lagom doser glädje lagom doser gråt
däremellan ledan som man aldrig kommer åt

Vi kom till en stad jag aldrig sett förut, när molnen föll ner, ja dom föll så mjukt
vi smög längs bakgator i utkanten av stan, när vi mötte en mor som sökte sitt barn
Tutullah, vi söker Tutullah, betyder

På en vit veranda under purpurskyn, min skjorta stank av unken herrparfym
du målade dina läppar i en rostig kniv, och på nåt sätt var vi glada, att vara vid liv
vid en bottenlös tjärn stod en båt av porslin, svetten rann efter ryggen som smält margarin
jag dränkte skjortan i vattnet för att svalka din hud, sen låg vi på verandan, inte ett ljud

Jag har slutat fråga?

När jag vaknade nyss tog på mina skor, jag vandrade längs landsvägen som går där jag bor
inatt verkade den inte leda nånstans, bara rätt in i mörkret jag driva på chans
För Tutullah, Tutullah

Den håller mig vaken, en viskande röst, som bor i en flaska som bor i mitt bröst
som säger att allt det jag söker och begär, ingen människa vet hur flyktigt det är
En del far till himlen och andra förgås, såna som vi bara drömmer på
Tutullah, Tutullah

Peter LeMarc

Vilken dag!

Jag började min arbetsvecka med en ledig dag, kanon va? Fast jag måste säga att jag känner mig rätt så slutkörd så här strax innan sänggåendet. På förmiddagen (efter att sonen ringt och bett att få bli hämtad) kom kära mor med massor med gott fikabröd! Vi hade som vanligt trevligt och faktiskt också rätt så lugnt om man bortser från en klådig stor svart hund som ville ha uppmärksamhet. Men, sen drog det igång, Kajsa och jag var på ett läkarbesök strax efter ett, efter det ville hon ut till storasyster och snäll mamma som jag är följde jag med henne de 1,5 milen till systra. Stress och jäkt och snabbt hem igen för vid halv tre hade jag bokat massage, skönt men samtidigt jäkligt ont! Kan ni fatta att det kan göra så helvetiskt ont att få massage på rumpmusklerna? Efter massagen var det bara att åka till ICA och inhandla ingredienser till middagsmat (Chili con carne), hem o laga till maten o sen???kom mannen hem o då var det dags för dagens värsta prövning. Byte av altantak! Innan dess hann jag dock med att klippa gräset?..guud vad jag är duktig! Jag kan säga att massagen är ogjord, skulle ha beställt den till i morgon istället! Men taket blev bra, en blandning av vitt och grönt, faktiskt rätt så snyggt (kan berätta att nyklippt gräs sitter som fastklistrat på nya vita altantak, går inte att få bort)! Nu är det snart daxs att lägga sig framför TV´n. Har kört hem sonen och Bones börjar om en liten stund o det kan man inte missa, natti natti.


Jag har gett mej!

Jaha, nu har mina nära och kära äntligen fått som dom vill, jag har gett upp för tjatet. Jag har skaffat egen blogg. Jag tycker att det är jättekul att läsa andras bloggar, men skriva själv, aldrig! Men som sagt, jag har gett mej så nu sitter jag här o skriver i alla fall. Risken är dock mycket stor att jag kommer att bli en sån tråkig en som bara skriver någon enstaka gång då och då, men jag har i alla fall en blogg! Ni kan sluta tjata nu!

 

I morgon är min semester slut, har blandade känslor inför det. Superskönt att vara ledig men samtidigt tycker jag att det är kul att gå o jobba, för det mesta i alla fall. Min semester har regnat bort i år, men det är jag ju inte ensam om, men jag fick i alla fall en bra avslutning på ledigheten. I går eftermiddag när kära maken och jag, efter att ha tillbringat några dagar på ett soligt Öland (regn på nätterna), körde in husvagnen på garageinfarten så frågade våra grannar om vi inte skulle med ut o käka på kvällen. O för er som känner mej var ju svaret givet. Jag har väl aldrig tackat nej till en bit god mat! Så sagt o gjort vi fräschade upp oss lite och drog sen till Brygghuset. Jag beställde in rödbetsbiffar med potatis- och fetaostfyllda tortillas. Fy katten vad det var gott! Jag ville inte att det skulle ta slut, jag tror nästan att jag skulle ha kunnat ha tryckt i mej en portion till. Mina bordskamrater fegade och tog kött, pommes och b-sås. Tråkiga individer! Eftersom jag fick sitta och dricka mineralvatten när de andra frossade i olika ölsorter så tyckte jag att jag kunde få en smaskig dessert efter maten. Fastnade för nån chokladhistoria med rabarberkompott. Supergott det med! I och för sig var min middagsmat idag heller inte så pjokig. Jag gjorde bacon- och basilikafylld kalkonbröst med klyftpotatis och basilka/persilja/vin-sås till. Mycket gott! O det blev en portion över?så har jag tur så hinner ingen äta upp det innan min lunch i morgon. Nähä, nu får det vara slutskrivet för denna gång. Bye!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0