Minisemester

NUUU sticker vi, gubben o jag, till en hotellweekend i Örebro. Ska äta gott o bara ha det bra. Ska på musicalen Footlose i morgon kväll. Barnen får vara hemma o ta hand om hus o husdjur. Bye!

Aktiv hundägare

Igår när jag var på trimmet med Ozzy sa "baderskan från Kalmar" att hon hade hört av trimägaren att jag varit aktiv på brukshundsklubben o tävlat med mina hundar o då kom massa minnen tillbaka. Ibland saknar jag verkligen livet som AKTIV hundägare, all nervositet, lyckan på appellplanen när ett moment sitter som en smäck, traskandet bland blåbärsris letandes efter spårpinnar, lyckan hos hunden när den tar hinder efter hinder på agilitybanan, gråten i ögonvrån av lycka när man som instruktör lyckas lära ut nåt vettigt o man ser att ekipaget har lärt sig nåt o alla hundvänner som man fått lära känna. Men, jag kommer också ihåg alla jäkla migränanfall som spänningen mynnade ut i o alla tidiga mornar som man gick upp för att åka på nån tävling många mil bort för att inte tala om alla TV-program som man har fått försaka genom åren :) :)


Jag gick en kurs i målning för några år sedan. Man skulle då fritt måla ur hjärtat den lyckligaste händelsen i ens liv. Vid redovisningen fick jag lite dåligt samvete för min familjs skull för de andra hade målat deras barns födelse o nån hade målat ett bröllop. Jag hade målat en prispall där Sigge och jag stod som vinnare! Nä, tävlingslivet  kommer jag nog aldrig mer tillbaka till, men, man ska aldrig säga aldrig!!



Klubbmästerskapet 2002



Hundens dag 2002


Jippi!

Jag har "hittat" två mörklila kuddar till soffan :) :) Äntligen matchar kuddarna gardinerna! Var på Jysk idag o där låg de o bara väntade på att bli köpta av mej! Så nu står jag här med två ljuslila nya kuddar som jag egentligen inte har nån användning för, men, jag löser nog det. Åtminstone en får nog ligga kvar i soffan.....nu ska jag bara hitta dukar också....


Nybadad Ozzy

Det snöar igen!!! Jag vill inte ha mer nu!!!! Fast, det är jättestora vita flingor som kommer dalande ner, så jag kan inte låta bli att tycka att det är rätt så vackert, åtminstone när jag får sitta inne o titta ut genom fönstret........

Idag har Ozzy varit hos frisören för första gången i sitt 9-åriga liv. Marinas hundtrim www.belgross.nu badade, fönade, borstade och klippte honom. Han blev såå fin! Har bokat tid för Sigge oxså.


Skåpshandtag

Nu är handtagen på plats :) Alla golvlister också!


Dörrarna på plats

Dörrarna på skåpet är på plats. Men som vanligt är jag en velpotta, börjar tveka på handtagen som vi har köpt.....


Trött Ozzy

Vilket härligt väder det har varit idag, blå himmel, strålande sol o så vindstilla. Jag tog ledigt från jobbet en timma på förmiddan idag och var ute o gick en promenad. Såå skönt! Efter promenaden blev det fika med semla. GOTT!



En trött Ozzy



En trött Ozzy igen....


Vardagsrum igen...

Renoveringen går framåt men långsamt...Lasse bara jobbar o jobbar, o jobbar han inte så är han på bandy, karlskrälle.....nej, jag skojar, så klart att han  måste åka och titta på Edsbyn när de nu spelade så när oss, de hade bortamatch i Vetlanda...han kan behöva en paus från renoveringen och arbetet.


Det nya skåpet inte har ännu fått sidostycken o dörrar, det saknas golvlister på en vägg, valvet och fönsterbrädor ska målas, men, jag kan inte riktigt vänta på att Lasse ska bli färdig, jag måste göra lite av "mitt jobb" i väntan på..... så idag har jag burit in "matsalsmöblen", hängt upp gardiner, satt upp en tavla o piffat lite i största allmänhet. Jag är dock inte helt nöjd med "piffet", det finns inga mörklila kuddar i min stad!! Jag har hittat gardiner med mörklila i o så skulle jag matcha upp det med lila kuddar och lila pläd, men nix......fick köpa ljuslila istället men, som sagt, jag är inte nöjd!






Dagen som försvann...

Vart tog denna lediga dag vägen? Vaknade redan vid 7 så det var inte att jag sov för länge. Timmarna har bara runnit iväg idag o inget vettigt har jag gjort! Har i och för sig hjälp dottern med lite dataarbete men det tog bara knappt en timma. Åt rester till lunch så det gick fort att fixa. "Bara" 30 min promenad med hundarna. Men resten av timmarna då? Vid 14.00 åkte vi till Gamleby med kaninerna o därefter till Åtvidaberg med Kajsa, tog ca 4 timmar, men ändå, det blir kanske 6 timmar totalt! Som sagt, inget vettigt gjort idag och nu är det snart läggdax. Ska upp 5.30 i morgon bitti. Ja, det får nog straxt bli sängen med en deckare i handen.......



Jag längtar efter sommar....o  husvagnssemester........


Vardagsrum

Idag har jag mest slappat, hade rejäl huvudvärk i går så det fick bli en lugn dag idag. Har bara varit i väg till veterinären o köpt mat till Laban o så djuraffären o köpt mat till kaninerna. Tog en sväng till Bakfickan också o köpte bakelser till Kajsa, Matilda o mej. MUMS! Har blivit mycket fikande i några dagar, Kajsa och jag bakade nämligen limerutor i söndags. Jag ÄLSKAR limerutor.  För er som har tappat bort receptet så finns det på http://theasrum.blogg.se/2008/february/ 

Igår blev Lasse klar med golvet! Lister o sånt kommer väl på plats rätt så snart hoppas jag o när det är klart kan vi ställa möblerna på plats. Sofforna är nästan på plats......


Golv

Nu har Lasse börjat lägga golvet, han har inte hunnit så mycket idag, men det har varit trixit med dörröppningar osv.
I morgon blir det mera.......



För övrigt har det varit en lugn dag med mycket sol och blå himmel. Har tagit en liten promenad. Sigge är stel men han haltar inte. Annars har jag mest suttit vid datorn idag. Har ju en "husvagnsdagbok" med text och bilder från våra små turer och jag ligger efter i skrivandet. Men, idag har jag gjort klart år 2008!


Nu ska vi iväg till Annelie och Anders på middag..

Go´kväll!

Semifreddo med apelsin

Ingen migrän idag, sååå skönt! På förmiddagen idag åkte Sara och jag till Gamleby o hämtade Kajsa o kaninerna. På eftermiddagen har vi mest suttit o hängt vid köksbordet. Skulle väl egentligen har varit ute o gått för solen har lyst så fint idag och himlen har varit blå, HÄRLIGT, men jag känner verkligen av att det är "dan efter många migrändagar" så jag har hållit mej i stillhet.

Till middag idag blev det tacos, alltid gott o till efterrätt gjorde jag nåt nytt, semifreddo med apelsin. Mums! Det skulle vara till 4 pers men det räckte till 8 glas så vi har tills  i morgon också. BRA!





Lasse o jag har satt upp alla lister och bjälkar i kväll. "Bara" golvet kvar nu....


Migrän

Fjärde dan i rad med migrän, JAG VILL INTE MER! Klarade i och för sig av att jobba både i måndags och igår, men ändå! Jag har snart skavsår i ryggen efter att ha legat i sängen timmer efter timma......Jag som tycker att jag har mått så bra under flera veckor nu, men, man ska aldrig säga så...det straffar sig.


Trots att jag inte borde (fysisk aktivitet förvärrar migränen) så tog jag med hundarna bort till skogen på eftermiddagen, 10 min promenad, max! Det är så fint med all snö. Tyvärr ingen sol i sikte, men det är fint i alla fall. Hundarna är sååå understimulerade, de skäller och varnar för allt de hör utanför huset. Jag har slängt ut godis som de har fått leta efter men vad hjälper det! De behöver mera.....är det inte Sigge som har ont i benet så ligger jag i migrän, länge sen de fick en rejäl promenad.


I morgon ska Kajsa och kaninerna hämtas i Gamleby, hoppas verkligen att jag är körbar då......vet bara inte vart jag ska göra av kaninerna den här gången. Det vanliga rummet där de brukar vara när de är här är belamrat med vardagsrumsmöbler......o Lasse hinner inte bli färdig i kväll......får klura lite på det.


Nähä, dags för sängen igen....




Så här såg det ut i skogen eftermiddags

Årsmöte i migränföreningen

Igår, direkt efter jobbet, åkte jag till ICA och hämtade upp Exotisk planka. MUMS! Vi hade årsmöte i migränföreningen och slog på stort, för en gångs skull! Hade en mycket trevlig kväll med fniss, babbel och mat (o så lite styrelsearbete emellanåt). Tyvärr fick jag migrän på mötet, ironiskt va? Så kvällen slutade med migränmedicin och sängläge.


I morse när jag vaknade hade det fortfarande inte gått över. I med mera medicin och så lite kaffe på det. Det hjälpte, lite i alla fall. Men, jag har legat i sängen i princip hela dan i alla fall. Lasse är i Göteborg så några små korta hundpromenader har jag varit tvungen att göra.


För några veckor sedan kom jag på hur inspelningsknappen på vår TV fungerar. Det har jag haft nytta av idag. Har tittat på deckare och deckare och deckare idag. Nu hoppas jag att det dröjer lite tills nästa "sängdag" så att jag hinner samla på mej några mera program. Himla fiffig uppfinning det där med inspelning! Fast, det går ut över mitt bokläsande. Jag som annars läser flera böcker i veckan, nu blir det mera tv-tittande och mindre läsande.


För er som undrar: Sigge mår bättre, idag har han inte haltat alls, men han har ju å andra sidan inte ansträngt sitt ben heller. Ingen lång promenad och jag försöker att lyfta ner honom från sängen så att belastningen inte ska bli så stor. Eftersom han är en sheltie och sheltisar ska vara precis där man är, så har det blivit många lyft ner från sängen idag. Han (och Ozzy och Doris) måste ju följa med mej till tv-rummet när jag går dit o väljer nåt nytt att titta på. Varje gång jag går på toa eller ut i köket så måste han också följa med. Som sagt, många lyft blir det!




Ozzy i  husvagen...

Blomkålsmos!

Hade ingen riktigt inspiration till middagsmat idag, men, när jag tittade i kylen för att trots det svänga ihop nåt (äta måste man ju) så hittade jag ett blomkålshuvud i grönsakslådan. Jag har en jobbarkompis som pratar sig varm om blomkålsmos, så jag tänkte varför inte! Jag hade ett pkt pastramikryddad kassler i kylen också så....middagsmat = Blomkålsmos med stekt kassler o så grönsaker. Godare än förväntat måste jag säga (o mer GI-riktigt än potatismos)! Nästa gång (för det kommer att bli fler gånger) ska jag pressa i lite vitlök också. Nu mixade jag bara i grädde, smör och lite salt. Till lunch blev det laxfilé som fick koka i grädde, creme fraiche, hummerfond, dill och rom. Kokt potatis och grönsaker till.

När jag ändå pratar mat: Annelie o Anders var här o fikade i eftermiddags. Jag hade en hallon/björnbärspaj i frysen o så färdig marzansås till. Gott o snabbt.  Jag brydde mej inte om att hälla på mej lite mjöl som de gör i reklamen.......Slut på matprat!


Sigge haltar på höger fram.....han sprang en liten egen tur i skogen i fredags och överansträngde sig antagligen. Märktes inget på dan i fredags men på kvällen. Lika dant igår. När han har legat o blivit stel så haltar han rejält! Stackarn! Så går det när man inte lyssnar på matte.....Jag har gett honom dubbel dos smärtstillande men är han inte bättre i morgon så blir det till att ringa veterinären!


Lasse har tre små små tapetvåder kvar........


Kloklippning och borstning

Jag satte mej framför TV´n igår kväll med förhoppning om en bra Melodifestival (eller satt och satt, vi har ju för tillfället ingen TV i vardagsrummet så jag la mej i sängen och balanserade med morötter, chips och dipp) , vad jag blev besviken. Guud vad rörigt. Vad är det för fel med att bara skicka de två med mest röster till final? Å trean och fyran till delfinal?

Jag har varit duktig i dag på förmiddagen, har klippt klor, borstat och snyggat till de fyrbenta. Nja, inte gammelmannen Laban, han slapp idag, men de andra. Gjorde också ett försök med att byta gardiner i köket. Har blivit så sugen på grönt, vårkänslorna kanske, men det fungerade inte, mina gröna panellängder är för tama till det svarta och vita. Måste ha nåt med mer "stuns" i. Får väl ta en shoppingtur o leta reda på nåt nytt. Jippi!

Tapetseringen går framåt.....men 10 rullar räcker inte, har aldrig varit med om maken till "konstig" tapet . Det är inte 91 cm mönsterpassning som det står, utan liite mera. Nu kommer Lasse att lösa det ialla fall. Han bestämde att det inte ska vara några tapeter bakom det nya väggfasta skåpet, så om jag tröttnar på skåpet måste vi tapetsera om :) Jippi igen! Fast, nu tänker jag förhoppningsvis inte tröttna på skåpet på ett bra tag, fast man vet ju aldrig med mej.......


Nya ljuslyktor

Idag  är det ingen bra dag. Har ont i huvudet, inte superont men det ligger där o stör hela tiden. Trots det följde jag med mamma ut på en hundpromenad, dock inte så lång. Var skönt att komma ut lite.

Lasse tapetserar på.....det går framåt. Men jag har valt fel tapet  IGEN, enligt Lasse. Den här är tydligen lika svår att sätta som den i köket. Aldrig mera Midbec-tapeter med andra ord.

Matilda kom hit en sväng på fm. Hon hade med sig mina nya ljus  (doft: vit tryffel) och nya ljuslyktor. Sååå fina. Vet bara inte riktigt vart jag ska ha dem.....



Det syns igenom!

Tyvärr, den gamla tapet syns igenom, även när tapetlimmet har torkat. Fast, man får titta noga för att se färgskifningen.
Men, den gamla tapeten är ändå på väg ner från väggen, Lasse sliter o drar. Tyvärr måste han väl spackla lite igen men nån gång kommer nog den nya tapeten upp.


Inte roligt....

Lasse har satt upp första tapetvåden.....o det var som vi misstänkte......den gamla tapeten syns igenom.....!
Det syns att det är mörkare bakom på nedre halvan av väggen....shit! Nu ska vi vänta tills tapeten har torkar o så får vi se om det fortfarande syns igenom då.

Så här ser den ut i alla fall :)


Frallrecept!

Jag har bjudit hit mamma och Matilda på paj och kaffe idag, men, Matilda ska jobba o mamma vill inte ut o köra bil i snöovädret, vilket jag till fullo förstår! Så, det blir ingen paj och jag får fika ENSAM! Läste ut min nya bok i förmiddags så inte ens det sällskapet får jag! Tycker annars att det är helt okej att sitta o läsa en bok o dricka kaffe när snön vräker ner ute. Det kanske är ett tecken....jag borde städa..... o inte lata mej........

När jag visade bilden på mina Paulunfrallor så fick jag en kommentar från Maja. Hon vill ha receptet, så, här kommer det. De är jättegoda, men, som så ofta när det gäller frallor så är de inte lika goda "dan efter". Jag har bara bakat en sort frallor som håller sig lika goda dag efter dag o det är 'Fyrkantsfrallorna. Bloggade om receptet den 28 feb 2008. De är kanon, men kräver att man förbereder degen dan innan bakdagen. Kommer baklusten på hastigt så är de här frallorna helt okej. Jag tillhör den konstiga sortens människor som alltid har såna här ingredienser hemma, eller hur Sara :) :)

Pauluns GI-frallor


50 gr jäst

½ l mellanmjölk

3 ½ dl havregryn

½ dl krossade linfrön

½ dl skalade sesamfrö

½ dl solrosfrön


2 tsk salt

2 tsk flytande honung

6-7 dl siktat dinkelmjöl

1 dl gramhamnsmjöl

½ rapsolja


Blanda jäst och fingervarm mjölk i en bunke. Häll i havregryn, linfrö, sesamfrö och solrosfrö och rör om. Låt stå varmt i 10-15 min (tills det kommer små bubblor från degen). Blanda i salt, honung och mjöl. Häll i oljan i slutet av knådandet. Forma små bullar (ca 20). Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Grädda frallorna i mitten av ugnen på 225 gr värme i 12 min.

Receptet är taget ur boken "Pauluns GI-månad".


Utmanad

Jag har blivit utmanad. Utmaningen går ut på att att leta upp bildarkivet och bildmapp nummer sex och sedan bild nummer sex i mappen. Tyvärr har jag bara 5 bilder i mapp nr 6 så jag kommer att visa bild 6 i mapp nr 7. I början av vårt "digitala bildarkivsliv" så sparade vi bilder på datum. Rätt så dåligt system faktiskt! Det är anledningen till att jag bara har 5 bilder i mapp 6.

Tycker att jag hade liiiite tur. Bild nr 6 är en snygg bild på Sigge....



Jaha, vem ska jag utmana då....jo......

Maja
Petra
Anna G
Sara

Trevligt besök!

Har bakat idag igen! Paulunfrallor och hallon/blåbärsgrottor. Gott gott!





I fredagsnatt kom Kats hit på besök, sonen spelar bandycup i Åtvidaberg. Hon var inte så sugen på att sova i sovsal med massa tonårsgrabbar utan ville hellre sova hos oss. O det tackar vi för, för då fick vi "rå om" henne en liten stund. I lördags åkte vi till Åtvidaberg o kollade på en match. Tyvärr förlust, men kul att se dem spela i alla fall. Kats följde med hem till oss för att sova ytterligare en natt men tidigt i morse sa vi Hej då! Jag brukar alltid fälla en tår eller två när hon åker men jag klarade mej den här gången. Nån gång ska vara den första! Kan kanske bero på att hon var här en vecka för två månader sen.

Lasse har målat klart taket i vardagsrummet, har börjat slita bort tapetbården.........det går framåt.......


RSS 2.0