Begravning och fönster

Har varit på begravning idag. En farbror till mej dog hastigt den 5 juni. Han blev 84 år. Det var en fin begravning och det är trots allt riktigt roligt att träffa på de där släktingarna som man inte har pratat med på kanske 20 år. Synd bara att det krävs begravningar för att man ska se varann.

I kväll har vi haft en säljare från Mockfjärds fönster här på besök. Han började med att tala om att fönstren görs i Edsbyn!!! Jaha sa vi, där är vi några gånger varje år......Besöket slutade med affär, vi har köpt nya fönster till framsidan. Ca 10 000 kr per fönster PUH!!! Men, då sköter de allt förutom bortforsling av de gamla fönstren. Köket o slänten på baksidan får vänta ytterligare en tid.......Vi skulle få 950 kr i rabatt mot att vi satte upp en skylt på framsidan av tomten som säger att vi ska byta till Mockfjärds fönster....vi blev lite snåla så nu sitter det en blåååå skylt på altanräcket.

Min förkylning börjar ge med sig nu så i morgon ska jag faktiskt pallra mej iväg till jobbet...har nu fyra dagar att jobba igen, två dagar denna vecka o två dagar före midsommar då jag låg i migrän....o jag har bara tre jobbardagar kvar innan min semester....hur ska detta gå?

Nu ska jag gå o lägga mej, natti natti.....

Hi hi hi!

En liten pojke kommer in i köket för att äta frukost. Eftersom han bor
på en bondgård, frågar hans mamma om han gjort sina morgonsysslor.

'Nej', inte än svarar pojken. 'Det måste du göra innan det blir
frukost', säger mamman.

Pojken blir sur, så när han matar kycklingarna sparkar han till en av
dem. Han gör samma sak mot korna och samma sak mot grisarna.

Pojken går sedan in för att äta sin frukost och på bordet står endast
en tallrik med flingor framdukad.

'Varför får jag inte bacon och ägg?', frågar pojken. 'Och varför får
jag ingen mjölk till flingorna?'

'Jag såg hur du sparkade till en ko, så därför får du ingen mjölk',
svarar mamman.
'Jag såg också hur du sparkade på en kyckling och en gris och därför
får du inte ägg eller bacon heller.'

I samma sekund kommer pappan i familjen in i köket, han får syn på en
mus som han sparkar till.

Pojken tittar då upp på sin mamma, ler sitt största leende och
säger:

'Ska du eller jag berätta?


Massa energi!

Jag har varit mer eller mindre däckad i tre dar nu, jäkla migrän! Fast, idag är jag på benen igen. Rejält, får sån energi när migränen försvinner. Gick upp 6.45 o bakade frallor, kl 9 körde jag Kajsa till Johan, var hemma igen kl 12.20. Bjöd Anneli på lunch o snabbfika. När vi hade gaggat  klart åkte jag till stan o handlade studentpresent, nya badlakan, o massor med mat. Kom hem, packade upp och gick en promenad med hundarna samtidigt som jag pratade i telefon med Kats. När jag kom hem från promenaden lagade jag middag, åt o tog en ny handlarsväng (bland annat en ny grill). Kom hem, gick ut o rensade ogräs. När det var klart gick jag in o började städa köket, sånt där tråkigt städande som jag bara gör en gång om året, högst! Nu är jag klar, tänker gå o sätta mej o läsa en deckare som jag var o lånade på biblioteket idag. Puh! Ska bara ta hand om tvätten först........


Ny hårfärg

Det blev mörk, mycket mörkt, ser nästan svart ut i vissa lägen, fast det bryts i stark lila. Vet inte vad jag tycker än.....

Bröllopsdag!

Idag har Lasse o jag varit gifta i 4 år och tillsammans i 29 år! Fattar inte vart tiden tar vägen. Vi ska fira att vi lyckats hålla ihop så länge med att gå ut o äta nåt gott. Annelie o Anders ska göra oss sällskap.

Just nu sitter jag med färg i håret, mörkbrun violett heter färgen. Jag hoppas att resultatet blir bra. Tidigare idag var jag o klippte mej o när håret blev kortare kom allt det gråa fram igen, usch! Det var bara att gå till "färgaffärn" o handla nåt som såg bra ut.

Jag har också varit på Ai-chi idag, det var för en gångs skull inte ett dugg skönt att gå ner i den varma bassängen! För första gången önskade jag att det hade varit kallare i vattnet, fast ai-chin var lika avkopplande som vanligt.

Dax att skölja ur färgen, håll tummarna för att det blev bra!

image55

Pinnarp

Vi har varit i Pinnarp med husvagnen i helgen. Vädret har varit kanon! Jag till och med badade, de sa att det var 20 grader varm men jag tror de lurades, det var svinkallt. Hade det inte suttit en massa folk på bryggan hade jag fegat ur, men det var bara att ta ett djup andetag o doppa sig fort som fasen! Jag hade tänkt doppa hela mej, men ångrade mej direkt när jag satt ner foten i vattnet, håret fick förbli torrt! Vi har slappat, läst böcker, löst korsord och suduku o bara haft det skönt. Faktiskt inte bränt upp oss så mycket, trots att vi varit ute hela helgen.

image53

image54


RSS 2.0