Snö!!!

Herregud vad snö vi har!! Det är den 28 nov idag och det har snöat, snöat och snöat. Jag vill inte ha mer nu! Jag har skottat, skottat och skottat, vill inte ta i en snöskyffel mer i år!

Jag har inte vilat mellan snöskottningarna, nä jag har burit möbler, böcker och kläder. Mycket roligare än att skotta snö :) Jag har nämligen fixat mej en "walk-in-closet"! Den är långt ifrån färdig men jag har ialla fall börjat.  Törs knapps viska till Lasse att jag måste få nya tapeter "där inne" :) Men, det måste jag få! De som sitter uppe nu är gröna och fulla med hål och märken, jag vill ha nåt fräsigt! Fast, jag kan kanske vänta nån månad eller nåt. Stackarn har ju massor kvar att göra i gillestugan.

Fördelen med att bära runt möbler är att man får dammat bakom, hujedamej vad damm det kan samlas bakom byråer och andra möbler! Borde kanske möblera om ännu oftare, fast kanske inte förresten, man kanske inte ska utsätta sin äkta hälft för det oftare än vad jag gör nu.




Morgonen den 28 nov, mer snö blev det under dagen!!

Tapet?





Idag har Kajsa och jag varit och tittat på tapeter till gillestugan. Som vanligt finns det för mycket att välja på! Just nu är förstahandsvalet en tapet från Eco wood, nr 2484. Jag tycker att den är riktigt läcker, men frågan är om det blir för mycket och för rörigt eftersom det är så mycket väggar i gillestugan.

Andrahandsvalet är en tapet från Boråstapeter, fast en ljusare nyans på blommorna än tapeten nedan.



Måste nog fundera lite till :) Måste kanske till och med leta lite till :)



Ny belysning



Idag har Lasse satt upp en ny lampa på garaget, det blev jättefint. Min sladd till
motorvärmaren stör ju helhetsintrycket lite, men vad gör väl det! Vi har en
likadan som ska upp vid ytterdörren men tyvärr är det nåt med nån sladd eller
nåt så det måste bli lite varmare innan Lasse kan byta ut den gamla.

När Lasse var duktig o bytte lampa stekte jag älgköttbullar med kryddpeppar,
nejlika och ingefära i. Tanken är att de ska finnas kvar i frysen till den 12 dec
då vi ska ha julmiddag här, får se om det lyckas eller om jag måste göra en ny
omgång :)

Trevlig fredag!

Idag var mitt arbetslag hembjudna på lunch till en arbetskamrat, eller rättare sagt, jag bjöd in oss! Mycket mycket trevligt hade vi, många skratt blev det och god soppa serverades! Tänk att jag har sån tur att ha så många trevliga arbetskamrater :) Fredagen avslutades med två besök hos Vikke och så kom Kajsa o bjöd in sig själv på middag, vin och fredagsmys, mycket mycket trevligt det med!!

Nu sitter Lasse o Kajsa o kollar på Idol o jag ska ta hundarna ut på "kvällskisset". Sen blir det natti natti.

Gillestugan





Lasse var snabb, halva taket målades i superfart! Nu är det en paus några dagar, rygg och nacke behöver vila.

Idag var det inte roligt att pendla 6 mil, enkel resa. Det är snökaos här, klass två varning är utfärdad. Det gick i snigelfart hem, 90 min tog resan, men vad gjorde det, huvudsaken var att vi kom hem. I morgon slipper jag pendla, jag har semester, tyvärr, måste jag väl säga, för jag ska på begravning. Jag hörde att snökaoset ska vara kvar även på torsdag, fortsätter det ytterligare nån dag så tror jag nog att jag ska övernatta i husvagnen :) 

Kram

Gillestuga

Nu har vi påbörjat arbetet med att fräsha upp gillestugan. "Vi" (läs Lasse) ska måla om taket och tapetsera om. Gillestugan är på 58 kvadrat så det är mycket tak att måla :) Jag sköter markservice och är arbetsledare!  Det är 13 år sedan förra gången vi "fixade" i gillestugan. Då tapetserade vi om och bytte ut heltäckningsmattan till ett ekgolv. Egentligen skulle vi väl slipa om golvet nu men vi nöjer oss med att måla tak och tapetsera om.

Som vanligt har jag beslutsångest över tapetvalet, ska det gå i vitt, grönt eller grått? Jag har köpt en ny matta som går i mild grön så jag får nog utgå från den. Lasse brukar inte ha så mycket synpunkter på valet av tapet, bara det är en easyup-tapet utan för mycket mönsterpassning så är han nöjd :)


RSS 2.0