Rallylydnad

Det har varit en mycket rolig och lärorik helg, men så jobbig! Jag är helt trött i både huvudet och i kroppen. Är inte van att vara på kurs och lära nytt! Skulle egentligen ha ridit efter Rally-lydnadskursen, men jag orkar inte ens tänka på att sätta mej på en häst.....Men som sagt, en inspirerande helg har det varit och det var kul att känna sig lite aktiv på Brukhundklubben igen, det var ju ett tag sedan jag slutade upp med att tävla, träna och hålla kurs. O mer roligt kommer det att bli. Vi har bestämt att vi som har varit med i helgen ska träffas på söndagar och träna ihop. Kul! Men tävla, nix! Vi fick gå en bana en och en och resten av gänget tittade på, hu vad hemskt det var. Blev påmind om varför jag har lagt av att tävla. Tävlingsnerverna gav sig till känna och jag blev skitnervös! Varför då kan man ju undra? Det var ju bara några kurskamrater som stod o tittade på! Ja säg det, jag fattar inte riktigt hur jag fungerar i alla lägen men nervös var jag. Fast, Sigge skötte sig bra, det var värre med mej, jag trängde honom så att han var tvungen att välta en kon, 10 poängs avdrag!


Nä, nu ska jag slänga mej i soffan o inte röra på mej förrän jag ska gå till sängen.

Kram på er!


Lååånga galopper!

Igår var jag o red igen. Låååånga galopper och mycket tölt. Jättehärligt. Klarade oss från regn igen!!! Det störtregnade när vi åkte till stallet, men som vanligt var det uppehåll när vi var ute i skogen. Undra hur länge vi ska ha sån tur? Kvällen avslutades med Desperate Housewives, kan det bli bättre?


 Idag har mamma och jag varit hos Matilda o sytt nya köksgardiner. Blev såå fint. Vi hann dessutom med att äta både kladdkaka och sockerkaka med frukt och grädde. Mums! Hade tänkt avsluta denna kväll med speedway i Målilla men mitt huvud sätter stopp för det. Tänker gå o lägga mej o slappa framför TV´n istället. Tråkigt när det inte är självvalt men jag får i alla fall sällskap. Mina vovvar tycker att det är jättemysigt att ligga i sängen o trängas med matte. Kommer sen katten också så är lyckan total.  


migrän

Migrän idag igen...tredje dagen i rad o jag har jobbat två av dem. Tror att jag är lite knäpp, varför utsätter jag mig för detta? Jo, bara för att inte ställa till besvär. I onsdags hade jag efter mycket jobb lyckats få ihop ett möte med bland annat en beteendevetare från Linköping och en arbetsgivare med minst sagt fullbokad almanacka, inte ringer jag då på morgonen till en jobbarkompis o säger, boka av mötet åt mej! Nä, då går jag i alla fall till jobbet. Dessutom vet jag ju att jag gör en massa fel när jag jobbar o har migrän, men så tänker jag att felen går säkert att rätta till så småningom. Jodå, idag upptäckte jag att jag i onsdags hade lyckats att skicka ut brev om ett möte till en arbetsgivare o glömt skriva vilken dag vi skulle träffas. Tiden och platsen stod dock nerskrivet. Alltid något! Blir spännande att gå till jobbet på tisdag o se om jag kan upptäcka några fel från idag! Brukar kunna hitta en hel del stavfel och syftningsfel från mina jobbmigrändagar. Så förstår ni inte vad jag skriver idag så vet ni varför. O jag säger bara, tack o lov för stavningskontrollen i Word. Har för säkerhetsskull skrivit detta i Word o sen klipp o klistrat in i min blogg.


Nu till nåt roligare! Jag har beställt den skitsnygga TV-bänken som jag skrev om i förra inlägget. I fredags kväll drog jag, Lasse och Kajsa till Linköping o beställde den. Tyvärr kommer den inte hem förrän i mitten på oktober, men, den som väntar på något gott....


I lördags monterade Lasse och Bogöran glasdörrarna till altanen. Blev jättebra! Nu är det bara lite småpyssel kvar som målning och uppsättning av panel o sen är altanen klar. Längtar till sommaren!


I söndags var vi på husvagnsmässa i Jönköping. Blir man sugen på att köpa ny vagn tror ni? Vi var bland annat inne i en två-våningsvagn. Halva övervåningen är ett vardagsrum och andra halvan är ett soldäck. Häftigt! Längtar ännu mer till sommaren! Jag vill sova i min  husvagn!


Bakverk!

Nä jag bara skojar, jag ska inte skriva om bakverk utan om bakvärk. Jag red igår.....har ont i baken i dag! Annars var det lika roligt som vanligt o vi hade kanonväder igen. Vi galopperade och töltade länge, länge. Superhärligt. Hade en ny häst, Sörli. Lika söt och trevlig som de andra isländarna.  


Idag har mamma, jag, Sigge och Ozzy varit i Linköping. Mycket pengar har gått åt idag igen. Jägarvallens djursjukhus ville ha 1 310 kr för vaccinationer, recept och hälsokostmedicin. Sen ska jag lösa ut receptet också......men, Ikea, Kappahl, Vero Moda och skoaffären har också fått tagit del av min lön. Hittade ett par supersnygga stövlar. Blev riktigt ha-galen men jag kunde inte gå idem, klacken var för smal och hög.....snyft, stackars mej! Jag tänkte nästan köpa dem o ha dem i hallen till prydnad men besinnade mej i tid. Tvingade mer eller mindre mamma att köpa dem istället, så nu kan jag glo på dem när jag vill och vara lite avundsjuk!!! Jag fick nöja mej med ett par mindre snygga eller rättare sagt, tre par mindre snygga.....hade inget val, köp tre betala för två! Vad gör man??


På väg hem stannade vi på EM-möbler. Hittade en skitsnygg TV-bänk. Får se om det blir ett köp så småningom. Måste kolla in Mio och Svenska Hem innan jag bestämmer mej, eller jag kanske ska säga "vi bestämmer oss"  : )


Valpvakt

Idag har vi varit o köpt en ny TV till vardagsrummet, 40 tums platt-TV o en ljudanläggning. Fick gräva ett stoooort hål i plånboken, usch! Nä förresten, Lasse säger usch när det ska handlas, jag gör gärna av med pengar :)   O större hål måste det bli, vi måste ha en ny TV-möbel också......kul, nu får jag åka runt till möbelaffärer!! Jippi!


Det har varit mer kul idag...jag har varit valpvakt! Lilla Nova var här idag när matte och Matilda var i Linköping och shoppade. Så söt....fast hon bajsade inne en gång...mindre kul! Men, det är smällar man får ta när man vill ha hand om de små liven! Fast, Sigge och Ozzy tycker inte att det är så roligt att deras matte släpar hem andra hundar stup i kvarten (i helgen var jag hundvakt åt Ronja o lilla Doddan är ju här stup i ett) det morrades en hel del åt lilla Nova idag men det verkade inte störa henne speciellt mycket, hon sprang undan några sekunder och sen var hon på dem igen. Till ingen nytta, de var inte ett dugg intresserade av att leka med en ohängd valp !


Idag startade äntligen Ai-chin upp för vintersäsongen. Det är så skönt att få göra ett avslappningspass i en varm bassäng. Efter passet ligger vi o flyter en stund i det varma vattnet. Man vill inte att det ska ta slut!


Ännu mera trevligt...dagens kvällsmål intogs på Monte Carlo, souvlaki med tzatsiki o pommes. Mycket gott!


Nä, måste gå och hjälpa Lasse med lite kablar o annat, jag tror inte att han kan det där utan min experthjälp!!

Kram.

kissekatter!

Jaha, vad kan ha hänt sen sist? Jo jag har ju varit o tittat på supersöta kattungar på fyra veckor, ni vet den där åldern när det inte är riktigt stadigt, de går lite vingligt o ramlar lite nu och då. Men, jag ska INTE ha någon. Den jag föll mest för var tack o lov redan tingad. Det var en liten gulleplutt som var så lik sin mormor o sin moster, fast lite lurvigare. Halledosingen så gullig hon var! Träffade också en liten virvelvindshund. Han var inte stilla många sekunder i taget om man säger så. Blandning mellan Chihuahua och Griffon, 6 månader.


Igår pajade min sovrums-TV, attans!!  Jag har nämligen så svårt att somna utan TV. Till saken hör ju också att jag tillbringar en hel del tid i sängen under mina migränanfall o jag upplever att huvudvärken känns mindre när jag försöker koncentrera mej på ett TV-program, så, jag måste ha en TV snart i sovrummet snart!! I natt lånade jag Kajsas rum för att kunna somna till TV´n (tack för lånet Kajsa) men det kan jag ju inte hålla på med, hon kommer ju hem ibland o vart ska hon då ta vägen? Nä, en ny TV måste införskaffas i morgon. Men, ska jag köpa en ny TV till sovrummet, eller ska jag ta vardagsrums-TV till sovrummet och köpa en stor platt-TV till vardagsrummet? Jag har allt varit o mätt kan ni tro o det blir en jäkligt stor TV i sovrummet om jag tar den. TV´n som står i sovrummet idag är ju en helt vanlig stor TV så jag är ju van vid stor, bra bild men vardagsrums-TV´n är ju en stor widescreen-TV så den är mycket bredare och djupare, det kanske inte kommer att se klokt ut? Men, jag får väl bära dit den o testa, det är nog enda alternativet.


I gårkväll var vi på "ihopflyttarparty" hos Lena och Arno. Trevligt! O jag mår faktiskt bra i dag, trots en hel flaska rödvin. Men, jag garderade mej, tog med eget rödvin som jag vet att mitt huvud klarar.


Nähä, dags för dusch! Bye


Träningsvärk!

Ont, ont, ont.....jag har träningsvärk i dag! Var ute och red islandshäst två timmar i gårkväll o det känns i kroppen idag kan jag säga. Jag hade en unghäst o jag fick jobba rejält men jag hade jätteroligt o hästen var svettigare än vad jag var så jag ska väl inte klaga för mycket. Efter ridturen serverades kaffe o skorpa inne i stallet, jättemysigt! Längtar redan efter nästa vecka...trots att det idag gör ont i rumpan varje gång jag sätter mej på en stol.


Idag har jag varit o klippt mej. Mårten fick för sig att jag skulle ha luggen åt höger i stället för vänster som jag brukar ha.....känns jättekonstigt, men jag vänjer mej nog. Har också investerat i en ny höstjacka o en halsduk till. Känner mej rätt nöjd faktiskt. Matilda var med mej på stan så efter min klippning käkade vi på Brödstugan, åt bakad potatis med räkfyllning. Gott! Nä, nu ska jag faktiskt gå och lägga mej en stund, trots att klockan inte ens är tre. Mitt huvud mår inte alls bra idag och jag lääääängtar efter min säng. Bye


RSS 2.0