Västerbottenpaj o kräftor!

Äntligen har jag några blommor i krukor utanför huset! Eftersom jag skulle bo i husvagnen hela sommaren så kände jag att det var bortkastade pengar att köpa blommor i våras, anade ju att ingen skulle vattna dem o så skulle de sakta tyna bort o dö......Men, idag har jag varit o köpt höstblommor, tre krukor står nu bredvid trappan. Det blev sååå fint, o finare blir det när de slår ut ordentligt!







Jag passade också på att röja lite i buskarna bredvid häcken, det blev en del på skottkärran......



Ikväll kommer äntligen mina flickor hem från Alcudia, jag längtar......
Medans vi väntar på dem ska vi äta kräftor, till det ska vi käka Västerbottenpaj, den står just nu i ugnen. MUMS!


Energi!

Jag har haft massa energi idag, jag har gjort ugnen ren, fläktfiltret har diskats, bord o bänkar i köket har torkats, jag har kört ett lass till sopsortering, gått en långpromenad mm mm. Fast, jag har inte bara varit nyttig, kusin Ansi kom hit på eftermiddan och vi satt o gaggade en bra stund.


När Lasse kom hem fick jag fart på honom också så nu har vi äntligen klippt häcken mot gatan, det blev så bra så! Innan vi gick ut satte jag en fralldeg på jäsning så när vi hade klippt färdigt vankades det nybakta GI-frallor, MUMS!



Före klippning


Efter klippning


Nybakad fralla med supergod marmelad!

Pelarnerundan!

Mår inte så värst bra idag o det är en mycket konstig känsla, jag har vant mej av med att må dåligt :)  Kan inte säga att jag har huvudvärk men snudd på, har ingen riktig ork till någonting. Har tagit det lugnt på jobbet men när jag har pratat har jag svamlat, inte bra!


Eftersom jag mår som jag mår stämplade jag ut tidigt o tog med mej hundarna på en skogspromenad, Pelarnerundan. Det var länge sen Sigge gick så långt. Egentligen är rundan inte speciellt lång men med tanke på hur korta promenader Sigge har gått senaste månaderna så var den lång. Jag hittade fem små kantareller längs stigen som jag stekte o la på en macka när jag kom hem, GOTT!!!


Det som vi i min familj kallar Pelarnerundan är egentligen en promenad där man går en sträcka på den gamla Kungsvägen, vägen som gick mellan Kalmar och Stockholm, det finns en gammal sten bredvid vägen med årtalet 1281 inristat o så står det nån text som jag inte kan läsa. På den vägen, på en gammal stenbro gifte jag mej! Fem år har redan gått, vad tar tiden vägen??

Nu ska jag gå o lägga mej o läsa en stund. Är i slutet på Hypnotisören skriven av Lars Kepler, vet inte vad jag ska tycka om boken. Hade mycket höga förväntningar eftersom den är så omtalad o det är kanske därför jag känner mej besviken men jag har läst betydligt bättre o mer spännande böcker än denna. Fast, läsvärd är den nog, annorlunda om inte annat!



Man ser Vimmerby från Kungsvägen.


Vi klarade oss från regn!


Vad hörde Doris o Ozzy?


Mätning!

Var 20:min stannar min värld till! Jag måste slappna av i vänsterarmen, notera vad klockan är och vad jag gör. När det har gått ca en minut återgår allt till det normala och det enda jag behöver göra är att notera klockslag och vad jag gör på ett speciellt papper......Ibland får apparaten spelet o piper till när det bara har gått ca 5 min, då är det bara att stanna igen!


Undrar ni vad jag har för mej? Jag har en apparat runt armen som mäter mitt blodtryck, ska ha den ett helt dygn. Är lite "orolig" för hur det ska gå när jag rider ikväll, tänk om jag är mitt i en galopp när apparaten piper? Kan jag slappna av i armen då? Hur ska jag få på mej säkerhetsvästen? Jag har ett skärp runt midjan med själva blodtrycksmätaren i en väska i. Efter ridningen får jag ta av mej apparaten mellan två mätningar, den tål inte vatten o duscha måste jag!!


Annars är väl allt sig likt tror jag, diskuterar för fullt med Lysingsbadet om en annan säsongsplats än den vi har idag, men det verkar inte vara lätt att byta! Platserna är sååå små!


Huvudet mår bra! Peppar, peppar! Har haft extremt lite migrän i sommar. Skulle vilja veta vilken av alla åtgärder som jag gjort som har haft störst betydelse! Bo i husvagen? gå ner i vikt? ny blodtrycksmedicin? kranio-sakral behanlingen? Ja inte vet jag, men bättre har jag mått i alla fall.


Igår tog jag tag i det där med vikten igen, har ju käkat och druckit rätt fritt i sommar. Målet var att jag inte skulle gå upp o det har jag hållit, men nu är det dags att ta några kilo igen! 


Regn, regn, regn.


Utsikt över farleden till Västervik!





50-års fest igen!

Idag har vi (grannarna o Lasse o jag) varit duktiga! Vi har klippt häcken som växer mellan våra tomter. Herreguuud vad den hade växt sen sist........



Igår var vi på 50-års fest igen! Vädret var kanon så vi började med drink o tilltugg nere vid sjön och sen var det dags för grillat. Mycket, mycket trevligt!







Nu ska jag straxt åka till Matilda, det är visning av miljövänliga städprodukter där o efter det bär det iväg till Västervik. Börjar jobba imorgon, VILL INTE!!!!


Vad man glömmer...

Grannarna o vi började diskutera om när vi klippte häcken mellan oss senast, nån gissade på två år, nån på tre. Jag satte mej vid datorn o började leta kort.....nånstans ska det väl synas en nyklippt häck? Men icke, däremot syns det att den är relativt nyklippt 2006, så antagligen klipppte vi den 2004, dvs 5 år sen, guuud vad åren går! Så i morrn ska det bli av igen! Då ska jag ta kort!

Men, när  jag satt o letade bland korten hittade jag detta, svårt att tänka sig detta väder idag när solen steker o det är varmt så man håller på att krevera. Kortet är taget av grannen nyårsafton 2007.


Sigge

Jaha, nu har Sigge varit hos veterinären, igen! De behöll honom över dagen o undersökningarna visade inte så värst mycket. Hälta grad 1 på vänster fram. De sa att det var svårt att få fram nån reaktion, inte ens när de provocerade höfterna, där vi vet att han han har ont, visade han speciellt mycket. De tog blodprov som ska analyseras för olika fästingsjukdomar och om det visar sig att han har nån fästingburen sjukdom blir det antibiotika, om inte så sätter de in cortison för att se hur han reagerar på det. i väntan på det får han stå på antiinflammatorisk medicin precis som vanligt o så fortsätta med korta kisspromenader. De upptäckte också ett blåsljud på hjärtat. Det hördes lite lite när de undersökte honom i mars men igår hörde de verkligen ett blåsljud, det är åldersrelaterat och inget som stör honom i dagsläget. När och om det försämras (o det kan ta lång eller kort tid) så sätter de in medicin. Försämringen kommer att märkas på att det blir tyngre att andas, framför allt när han ligger ner och att han kanske blir lite tröttare vid ansträning.

Nu till nåt roligare, Lasse o jag var på 50-års fest hos kusin Ansi igår. Mycket, mycket trevligt o vilket väder vi hade! Vi var ett 50-tal personer som samlades, vi åt och drack gott, lekte, sjöng och umgicks, som sagt, mycket trevligt.

Ikväll ska vi på ytterligare en 50-årsfest, kombinerad med årlig grillfest, blir nog mycket trevligt det med!



Cool kanin!

Bosse är en otrolig kanin! Jag upptäckte idag att det var en "stor" lös klutt i kaninhagen så jag tittade lite närmare på Bosse Bus, jodå, han var lös i magen! Det satt en del fastkletat i baken så jag tog upp honom, gick in i badrummet,  la honom på rygg, ner i handfatet o tvättade rent. Kaninen ligger helt still, jag svängde honom runt på sidan, han ligger fortfarande helt still o finner sig i allt jag gör. Man skulle kunna tro att det var chocken över att plötsligt bli överfallen av rinnande vatten och schampo som gjorde honom stel av skräck, men jag som känner honom vet att han är så där cool, alltid! Jag har känt många kaniner genom åren men aldrig träffat på nån som Bosse. Nu är han iallafall ren igen, men blöt! Hoppas att det bara var nåt tillfälligt och övergående.



Jag tror att jag har svininfluensa :) Feber, hosta, ont i halsen, värk i kroppen och enligt tidningen så finns "den" redan här i närheten, så vad kan det annars vara? Fast, jag är på bättringsvägen idag, feber har gått ner o jag har inte ont i kroppen längre. Så jag är hemma i sjuksängen o Lasse är ensam i husvagen o har det bra. JAg fick ett SMS igårkväll där det stod att han satt ute på klipporna o tittade ut över havet och på båtarna, JAG VILL VARA DÄR JAG MED!!  Åker nog dit i morgon, sen får Lasse stå ut med mitt snörvlande o hostande antingen han vill eller inte. Idag har han besök av Kajsa o Matilda, de ska sova i husvagen i natt, o det var inte meningen alls, men så kan det bli när inte almanackan är med. Kajsa fick i alla fall en alldeles ofrivillig semesterdag........



Har ringt till djursjukhuset i  Linköping angående Sigge idag, nu har har han haltat över en vecka, ingen förbättring trots dubblerad dos smärtstillande o bara korta kisspromenader. Ska dit på fredag, usch! Känns lite nervöst faktiskt. Han har ju faktiskt inte varit helt bra sen i mars. 

Nä nu har jag suttit här för länge, nu vill kroppen gå o lägga sig igen......


RSS 2.0