Timmernabben!

Nu har vi varit iväg med ”nya husvagnen”. Det kändes jättebra, fast vi testade varken ac, spis, eller ugn! Vi lyxade till det och åt ”köpmat” hela helgen! På fredagkvällen köpte vi tai-wok, till lunch på lördagen åt vi smörgåstårta och till middag åt vi Nabbens goa  lax-tallrik. När jag ändå var på Nabbens rökeri så köpte jag lax- och fetaostburgare som vi hade till lunch idag. Ett missöde har vi haft, Lasse glömde ta med sig sin kudde! Normalt sett tar vi aldrig ut varken täcke, kuddar, smink, fön mm ur husvagnen men denna gång hade vi ju faktiskt plockat ur den för säsongen så det där med kudde glömde Lasse helt bort. Mej gjorde det ingenting för på lördagen fick vi ju åka till Oskarshamn och shoppa!!

 

Nu är i alla fall vagnen inställd för i år, längtar till mars 2010 när vi hämtar hem den igen! Ja jag vet, jag är husvagnsnörd!!!

 

Här hemma hade i alla fall kaninerna saknat oss, eller i alla fall att få nytt hö morgon och kväll så de tog saken i egna händer o bröt sig ur buren och serverade sig själva både hö och pellets. Ett och annat bokomslag slank också ner i Bosse Bus mage! Bosse älskar att hoppa upp i bokhyllan och springa fram och tillbaka bakom böckerna. Att han springer är väl helt okej men jag tycker faktiskt att han kunde hålla sig till det o ge fasen i mina böcker!


På promenad på campingen i Timmernabben!


Nya vagnen!


God laxtallrik!

Sigge

Idag har Sigge varit hos veterinären i Linköping igen! Hon kunde konstatera att han åtminstone reagerade när hon belastade höger "handled" och tår, men det var inte mycket. Han var i princip helt ok när vi sprang fram och tillbaka i korridoren. Jäkla hund :) När inte veterinären ser så stödjer han knappt på benet! Det kan vara erlichiasen som är aktiv igen och eftersom han reagerade så positivt på förra kuren så bestämde vi oss för att ge honom en omgång till. Om han inte blir bättre så blir det cortison. Håll tummarna!!!! 

Idag är husvagnen vår "på riktigt". Den är betald och papprena är påskrivna. Den ska ställas in i "garaget" på söndag fm så den här helgen är enda helgen som vi kan testa den om vi ska åka i år, annars får vi vänta till slutet av mars nästa år. Så länge vill ju inte jag vänta!! Jag har lyckats övertala Lasse att vi ska ta premiärturen i morgon!! Förra veckan bar vi in alla husvagnsgrejor i källaren och i garaget, inklusive batteri och gasoltub. Nu ikväll har jag burit tillbaka massor med saker till husvagnen, är jag klok eller???  

Nä, dax för sängen, ska jobba i Västervik i morgon så jag ska upp tidigt! Go´natt!

Sigge är halt igen!

Sigge är halt på höger framben igen! Han vill stundtals inte stödja på benet överhuvudtaget. Humöret är det dock tack o lov inget fel på, igårkväll var han i busartagen ordentligt. Jag har precis pratat med djursjukhuset i Linköping o jag har fått en telefontid till veterinären i morgon. Hoppas att det är erlichian igen som gör att han haltar, då "räcker det" förhoppningsvis med en medicinkur så är han okej igen. 



Sigge o Ozzy sover i förtältet.

Nya husvagnen!

I fredagskväll bestämde vi oss för att köpa ny husvagn! Eller ny och ny, bättre begagnad får man väl säga. Vi hade ju en Polar 560 årsmodell 2001 men i lördags så bytte vi till oss en Polar 620, årsmodell 2004. När vi köpte den "gamla" tyckte jag att det var jättelyxigt med golvvärme och dimmer på lamporna. I den här vagnen består "lyxen" av inbyggd air-condition, gasolugn, heiki-lucka, handdukstork, instegsgarderob och ett nytt 3-meters förtält. Undrar hur länge det dröjer innan jag vill byta igen :) :) Den "gamla" hade vi ju faktiskt i hela fyra säsonger, de andra vagnarna har vi bara haft i ett eller två år!  Barnen säger att jag snart är ett fall för lyxfällan!

Jag har gjort en investering till. Kajsas kanin Bettan mår såååå mycket bättre nu och jag tyckte faktiskt att hon skulle få sig en liten kryapåsigpresent! Kajsa har pratat om att hon ville att kaninerna skulle ha ett hus utanför buren och idag slog jag till och köpte ett! Inte det som Kajsa o jag har pratat om tidigare för "hålet" in till huset var sååå litet på det huset så jag fick ta en annan modell, inte riktigt lika bra, men ändå, en present har lilla Bettan fått!







Soffgrupp i helskinn (vi hade halvskinn i den "gamla" vagnen).
Lätt att torka av när hundarna har hoppat upp i soffan med leriga tassar!


Instegsgarderoben!


Sängen!


Bosse och Bettans nya hus!

Lite av varje!

Idag har jag haft besök! Nästan hela dagen hade jag en sjukling här. För att muntra upp henne lite så bakade jag lyxiga chokladmuffins till förmiddagsfikat. Man gör en grop i muffinsarna o där i häller man en chokladröra. Mumsigt!

Medans sjuklingen var här kom nästa besök, Elektrolux var här med vår husvagnsmicro, den ha varit trasig men nu är den fixad igen. Service kallar jag det när de både kommer och hämtar och lämnar!

På eftermiddagen kom så äntligen Erikshjälpen hit o hämtade lite möbler, jag blev av med ett dataskrivbord, en soffa o några bokhyllor, en kartong med gardiner åkte också iväg. Skönt!

Mellan besöken har jag faktiskt varit duktig o flyttat kaninburen, gått några hundpromenader och rengjord ugnen,  vilket kanske inte så stor bedrift i och för sig eftersom vi har en pyrolysugn, men ändå! Nu ikväll har jag varit på ett Friskis o Svettis-pass.

Det sitter en busig katt bredvid mej när jag skriver, han äter upp våra räkningar! Har aldrig träffat en katt som är så galen i att tugga på papper, han släpar gärna iväg med dem om han kan, just nu har han fått tag på en bunt med 6 papper som han drar iväg med! Mellan papperstugget käkar han lite på metallen där papprena ligger, knasboll! Nähä, papper var inte roligt längre, nu är det tugga på telefonsladd som är roligt! Kliar det i hans tänder måntro??


Behöver du hjälp matte?


Är jag söt eller söööt!



En fullständigt utslagen kanin!

Relaxen

Vi hade jättetrevligt i går kväll! Stressföreläsningen var bra, inte så mycket nytt men det är alltid bra att bli påmind! Efter föreläsningen åkte Anna och jag till Ica för att hämta maten, exotisk planka. Panik utbröt bland personalen, plankan fanns inte! Efter mycket mycket letande dök den dock upp! Tack o lov för det!

När vi hade käkat färdigt blev det lite simmande i poolen o sen satt vi i bubbelpoolen en bra stund. Jag hann även med lite bastu!




Dagen idag har varit rätt så lugn. Lasse, jag och Matilda varit hos Mormor o Bogöran o fikat! Gott gott! Nu ska jag parkera mej framför TV en stund. Lasse är i Gamleby o hämtar kaninburen, kaninerna blir nog kvar här ett tag så och då måste de få tillbaka sin "vanliga bur".

Väntans tider!

Sitter vid dator o väntar på att klockan ska bli 14.30......30  min kvar! Jag o några till i Migränföreningen ska till Ronja-relaxen. Först är det stressföreläsning o sen ska vi bada i poolen, basta, bubbla, äta gott, dricka vin o umgås hela kvällen.

Så här såg det ut på vår baksida häromdagen, nu finns inga äpplen kvar.....


Skönt med ledig dag?

Skönt att det är jobbardag imorgon! Det är stressigt att vara ledig….började dagen med att baka frallor. MUMS. Efter en lång promenad med hundarna var det dags för lunch o så handlade jag, var inne i en massa affärer :) Till middag blev det köttgryta  o när jag ändå var i farten så gjorde jag kålpudding o sås. På nåt sätt hann jag dammsuga, tvätta, ringa till Ronja relaxen och till husvagnsförsäljaren i Öggestorp också! Puh!! Nu ska jag snart gå o lägga mej o läsa i Camilla Läckbergs nya bok  J

 

Jag var ju ledig i tisdags också, den dan var ju inte mindre stressig o jag säger så! Vet inte om ni har läst Kajsas blogg men jag hade i alla fall ett veterinärbesök för Ozzy inplanerat i Gamleby på förmiddagen. Knölen som vi var där för var okej men veterinären hittade ett hjärtfel så hon rekommenderade att jag skulle boka ett besök hos en hjärtspecialist i Linköping. Inte kunde jag i min vildaste fantasi tro att jag skulle kunna boka besöket på plats i Linköping några timmar senare!

 

Jag käkade lunch tillsammans med Kajsa o sen begav jag mej hemåt med tre hundar i bilen. När jag har hunnit halvvägs ringer Kajsa o berättar att Bettan (kaninen) är jättedålig! Det är bara att vända om! I bilen får jag tag på Gamlebys jourhavande veterinär som meddelar att hon inte kan ta emot men jag får ett telefonnr till Gamleby som går förbi telefonsvararen. Jag får tag på en assistent där som säger att de inte har möjlighet att ta emot, de har redan fått ringa o avboka några patienter pga av en sjuk veterinär. Veterinärkliniken i Västervik har stängt på tisdagar så där var det också kört!

 

Jag ringer till djursjukhuset i Linköping o får en tid en timma senare. Det tar MINST en timma o en kvart att köra till Linköping o så ska vi dessutom ”hiva” in Bettan i en transportbur o gå till bilen. Jag körde inte lagligt kan jag säga, FY mej!!!

 

Bettan har ett virus på balansnerven enligt veterinären. Prognosen är inte god men hon har i alla fall fått medicin o så hoppas vi på det bästa!

 

Det var den ”lediga dagen”, som sagt, skönt att jag ska jobba imorgon J J


L-iotts nya favoritsovplats!


RSS 2.0