Matildas o Adams hus!

Här är en bild av Matilda o Adams hus!

Tror att de kommer att trivas jättebra där. När till skogen fast mitt i samhället.

image30


Massage

Är precis hemkommen från en timme (drygt) med helkroppsmassage. Så skönt! Fick lite zonterapi den här gången också. Min massör bor ute på landet http://www.soderhult.se/ . Hon hyr ut rum till sommargäster, har restaurang på gården och en massa sööööta grisar.


image29

Nu väntar jag på att Matilda ska höra av sig, vill åka o titta på hennes nya hus! De är klara på banken men förra ägarna hade nåt kvar att städa så det dröjer väl en stund till innan jag får kliva innanför tröskeln.

Nuuuu ringer det!


Frallor

Jobbig och ensam dag på jobbet idag, å det är såååå tråkigt att vara alldeles ensam där. Inte alls roligt att fika själv (fast idag hade med mej limerutor, det underlättade). Men, idag fanns det fördelar med att vara ensam, jag hade migrän när jag vaknade, medicinerade och gick till jobbet o där var det alldeles tyst, inte en enda själ som pratade och "störde", skönt. Jag var ute i blåst igår och på kvällen var jag på yoga, så det var ju inte speciellt oväntat att migränen skulle dyka upp idag.


Frallorna som jag påbörjade igår och bakade ut i dag var supergoda. Ska definitiv göra dem igen, dessutom är de ju "nyttiga".


1 dl vetekross

1 dl rågkross

1 dl solrosfrö

½ dl linfrö

5 dl vatten

50 g jäst

1 ½ msk honung

1 ½ tsk salt

ca 8 del vetemjöl special


Dag 1:

Blanda vetekross, rågkross, solrosfrö och linfrö i en bunke. Slå på 2 dl av vattnet och låt stå i rumstemperatur över natten och svälla.


Dag 2.:

Värm 3 dl vatten till 37 gr. Rör ner jästen. Tillsätt kross- och fröblandningen. Tillsätt honung, salt och mjöl. Kör i maskin ca 5 min. Låt vila under bakduk i 45 min. Sätt ugnen på 225 gr. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och platta ut till en rektangel, skär i 12 kvadratiska bitar. Lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt jäsa i 15 min. Gräddas i mitten av ugn ca 15 min.


Sovdax!


Limerutor

Vilken god kaka jag har bakat idag! Jag har provsmakat o provsmakat o provsmakat. Nu är det snart inget kvar......

Vill ni veta receptet på limerutorna så finns det på http://theasrum.blogg.se/

När jag ändå hade ugnen i gång så gjorde jag ett nytt recept på köttfärspaj med bacon, oliver och tomater. Godare pajer har jag då ätit.....men, det gick ner. Har satt igång en surdeg också. Ska baka nyttig bröd med massa vetekross, rågkross, solrosfrö mm i morgon.

Nu sitter jag här o väntar på att mamma och BG ska komma hit. BG ska väl fortsätta kakla och mamma o jag får väl äta limekaka.  "Tyvärr" ska jag på yoga ikväll, vet inte hur det ska fungera så mätt som jag är......


Fikasugen Sigge!
image28

Roligt???

En ung man skall gifta sig och frågar sin mamma dagen innan bröllopet:
 -varför är bröllopsklänningar vita?

 Hon tittar upp och säger:
-min son, det är för att alla ska kunna se att din brud är oskuld.

 Sonen tackar sin mor och går för att dubbelkolla med sin far:
 -pappa, varför är alltid bröllopsklänningar vita?

 Fadern smuttar på sin whisky, ser förvånat på sin son och säger:
 -min son, alla hushållsartiklar går i vitt.  


Vill ha.....

Jag har hittat ett "väggord" som jag nog ska ta o köpa o sätta upp på toan nere. Tänkte att det skulle kunna bli häftigt om jag beställer det i brunt o sätter upp på den vita väggen! Vill ha......

Det finns fler väggord på http://www.myfirstroom.se/



image27

Har haft en jobbig dag på jobbet idag. Var helt slut när jag kom hem, men, då ringde Matilda o ville ha promenadkompis till henne o Doris. Så klart jag hängde på...vi gick el-ljusspåret i Fröding o det spåret går precis bredvid huset de ska flytta till på fredag......blir lagom morgonpromenad för dem sen.


Efter fika i Toverum o en regnig hemfärd var det lagom att slå sig ner i soffan o kolla på tv, koloniområde Iris. De har såååå fint i sina trädgårdar. O vad jag längtar till våren!


Nytt till toan...

Har inte gjort så mycket idag, varit ute på en liten blåsig promenad med hundarna, varit på Ai-chi ( mycket sköööönt och avkopplande) och så har jag shoppat lite. Hade tänkt vänta med att köpa handdukar och matta tills toaletten var färdig men kunde inte "hålla mej". Köpte 2 bruna och 2 beiga handdukar o en beige matta på Jysk. Blir nog fint tror jag. Köpte också två stycken tygpackar (5 meter x 150), en i svart och en i silver för 69 kr styck. Blir nog snyggt som stora dukar till nyår.......


Nu är jag alldeles ensam hemma. Vikke är i Linköping, Kajsa är hos Johan, Matilda och Lasse har åkt till Vetlanda på bandy. Hade varit roligt att följa med, men jag orkar inte, tänker faktiskt gå o lägga mej och kolla på tv i stället, mitt huvud känner av att jag varit på Ai-chi idag.

image26

Vita väggar med brun glasmosaik, brunt golv, bruna och begia handdukar och beige matta!


Toalett??

Tror ni att det kan bli nåt bra av det här????image25

Inget viktigt....

Har väl inget vettig att skriva egentligen. Men jag har en stund över......mellan matlagning och kaffekokande......Lasse o Bogöran håller på att kakla toaletten o så klart de måste ha kaffe o mat......tycker inte de gör annat än har rast ........


Matilda har varit här o vänt (o käkat smörgåstårta). Vi ska ha Doris i natt. Adam är inte hemma o Matilda är nu på väg till Linköping för att se Melodifestivalen på plats! Hoppas de får jättekul o att hon inte blåser bort på vägen dit....fast stormen börjar faktiskt att lugna sig lite. Fy katten vad det har blåst! Tack o lov har vi i alla fall inte haft strömlöst. Mamma har varit av med både ström och telefon.  


Nä, dags att börja förbereda maten, ska göra "Lax på spenat- och kräftstjärtsbädd" åt oss idag.

Bye.


Fika

I dag har jag umgåtts, fikat och ätit! Först frukost med Kajsa, sen kom mamma, Todden, Lisa och Stina hit o fika. Efter lunch åkte Kajsa o jag till Toverum för en hundpromenad. Vi var duktiga och fixade en marschövning och en uppletandeövning för våra fyra hundar också. Efter det var det daxs för fika igen, morotskaka och negerbollar, mums! Nu sitter jag o väntar på att Vikke, Matilda, Lasse, Adam och farfar ska komma hit o äta middag och eftersom farfar fyller år i dag så blir det kaffe och tårta efter middagen! Puh! Min mage......


Ha en bra helg!

En helt vanlig mamma satt och fyllde i ett

kvällstidningstest där bland annat frågan:

"-Anser du att du är normalviktig?" dök upp.

Hon läste frågan högt för sig själv och den 9-årige

sonen lyssnade och funderade. Sen sa han:

"-Nää, mamma, du är inte normalviktig.

Du är ju jätteviktig!"


Härmed önskas alla mammor en trevlig helg !


Spårskogen

Idag har jag varit "hundaktiv" igen. Har spårat med båda hundarna. Matilda, Doddan, Emelie och Nova var också med. Hundarna tyckte det var superkul. Sigge galopperade bland blåbärsriset! Lilla Doddan var såååå duktig. Plockade alla apporter så fint o gav dem till Matilda. Det är så häftigt att se, vad jag vet så är det länge sen hon gick ett spår men allt sitter, hon visste precis vad hon skulle göra. Vi testade "latmansspår". Det var ju enklare för mej, men jag tror att det var värre för Ozzy o Doris. Sigge, som gick förstaspåret, var lika yvig som vanligt o Doris och Ozzy som kom efter vimsade efter Sigges spår, men, vad gjorde väl det! De plockade apporterna och vi hittade slutet.


Lasse o jag har varit o letat badrumsmöbler idag. Tror att vi har bestämt oss. Det blir nog ett  "underskåp" i valnöt och en spegel med hylla på. Jag måste ju ha nåt att ställa "pyntet" på så nån form av hylla måste det bli. Lasse har hunnit måla taket på toan idag, det är så vitt o fint.




Nähä, bäst att gå o lägga sig, jag ska till Växjö i morgon på kurs, det blir en låååång dag. God natt!


Velpotta!

Nu har "jag" ändrat mej igen! Hade värsta beslutsångesten när jag stod i kakelaffären! Som jag sagt förut hade Kajsa o jag tidigare bestämt att vi skulle ha brunt på gästtoan. Anledningen var enbart att vi föll för ett brunt mosaikkakel. När Lasse o jag var nere i fredags hittade vi ju ett supersnyggt ljust grått golv som vi ville ha. Men, jag hittade inget snyggt till. Måste ha nåt som bryter av de vita väggarna. Så...idag efter mycket velande (o telefonkonfererande med Kajsa) beställde vi det bruna i alla fall. Golvet blir mörkt chokladbrunt, utan marmorering. Hittade en dyr (naturligtvis), italiensk, mycket snygg vit liten väggplatta som vi beställde till. På ena väggen ska det vara en rand med den snygga bruna glasmosaiken. Det fanns en vit väggplatta som inte ens kostade hälften så mycket men, jag kunde inte, kanske inte hade märkts så mycket när vi väl fått upp den, men ändå! Skillnaden blev drygt 2 500:-, får väl snåla in på nåt annat, hi hi! Ska försöka hitta en billig, brun (typ valnöt eller nåt), tvättställskommod till. Annars får det väl bli en vit!


Hoppas nu bara att jag inte tröttnar på det bruna. Lasse säger att han inte tänker göra om på länge.......Nä, det blir nog bra, tror jag! Vad ska jag ha för färg till då! Mörkt knallgula handdukar eller? Tråkigt beige? Vad tror ni?


Spårdax!

Jag har varit "duktig" på morgonen. Jag har aktiverat mina hundar! Fick ett ryck i morse o var ute o la två spår, inte långa, 100-150 meter max, med apporter och vinklar. Jag struntade högaktningsvärt i alla meter mellan apporter och vinklar, vi gör det ju bara för skoj.


Hundarna blev galna! Jag skäms, de älskar att spåra o det var säkert över ett år sen sist, minst, vilken usel matte de har! Normalt sett drar de inte när vi är ute o går men jag hade att göra på vägen bort till skogen! Sigge var så laddad att han vibrerade, han försökte tjuvstarta gång på gång. Herregud vad han låg på, jag fick hålla emot "allt vad jag orkade" o inte blev det ju bättre för att jag bara skrattade, han var galen! Jag tror att han blev mycket besviken när spåret var slut, han ville mer.


Ozzy var lite lugnare men hade inte tid att bry sig om en enda apport, han ville bara framåt!


Om vädret är vettigt på torsdag ska jag åka iväg till min "spårskog" o lägga två ordentliga spår så de får jobba rejält. Skogen här hemma är ung barrskog, hopplös att gå i, grenar i ansiktet och på kroppen hela tiden.


image24

Sigge som liten!


Kanske är det så?

En ny undersökning visar att det krävs en längd på 8,5 cm och en bredd på 5,4 cm för att helt kunna tillfredställa en kvinna. däremot spelar det ingen som helst roll om det är Master card eller Visa.


Molly!

Idag har Lasse börjat riva toaletten nere, alldeles själv, för jag har en "ligga i sängen dag" idag. Började dagen med kaffe, macka, migränmedicin och smärtmedicin. Tycker lite synd om honom när han sliter med lister och tapeter där nere, men jag hade kanske varit mest i vägen även om jag hade varit frisk nog att hjälpa till!


Igår var vi hos Annelie och Anders på middag. Trevligt och god mat som vanligt! Fick träffa Matilda och Adam en liten stund också, de tittade in en liten sväng innan vi åkte hem. Lilla Molly är sååååå söt.



image23

Lilla Molly, 8 veckor.

Har ni varit inne o läst Leif´s blogg? Om inte så gör det! Den är sååå söt! http://www.lifeofleif.com/indexx.html .

En annan blogg som jag ofta är inne på är Tassebo, den handlar mest om inredning och katter, http://blogg.aftonbladet.se/11689 .


Nä nu ska jag gå o lägga mej en stund igen. Bye!


Historia

TONÅRING I HUSET

En far gick förbi sin sons rum och förvånades över att se att det var

så fint städat och att sängen var bäddad. Så fick han syn på ett kuvert

som låg på kudden, adresserat till 'Far'. Med onda aningar och nervösa

händer öppnade han kuvertet och läste brevet från sin enda son:


'Kära Far!

Det är med stor sorg jag måste skriva till dig.

Jeg var tvungen att sticka med min flickvän, för jag ville undgå en

scen med Mor och dig. Jag vet att du och Mor fortfarande tar mig för

ett barn, men Far, jag är alltså 17 år gammal och jag vet hur jag skall

ta vara på míg själv.


Jag har funnit äkta kärlek tillsammans med Susanne, och hon är bara så

söt. Men jag vet att du skulle aldrig vilja ha henne med på familjekort

på grund av piercingarna, tatueringarna och hennes inte så fina kläder

och för att hon är så mycket äldre än mig. Också för att hon har fem

barn, varav hennes yngsta dotter är i min ålder.

Men det är inte bara förälskelse. Far, hon är gravid med tvillingar!

Susanne säger att vi kommer att bli väldigt lyckliga tillsammans.

Susanne bor i en campingvagn ute i skogen, och hon har tillräckligt

med ved för att hålla oss varma över vintern.

Vi delar så många drömmar om framtiden. Far, hon säger att hon ska

köpa massa dataspel till mig. Susanne älskar barn. Alla henens barn har

olika pappor, men hon säger att med mig är det annorlunda. Far, jag vet

att vi kommer att vara tillsammans för alltid. Susanne säger att jag är

mycket mera man än de äldre killarna hon har varit tillsammans med. Är

inte det sött?


Susanne har öppnat mina ögon för att hasch faktiskt inte är skadligt.

Hon är en businesskvinna eftersom hon odlar sin egen hampa och säljer

det för att försörja sin familj. Susanne är duktig med pengar; hon

byter lite av sitt hasch till kokain och ecstasy med grannarna. De

andra som bor i skogen är också företagsfolk.

Under tiden kommer vi att be om att vetenskapen finner en kur mot

AIDS, så att Susanne kan få det bättre.
Du skall inte vara bekymrad för mig, Far. Jag är väldigt lycklig! En

vacker dag är jag säker på att vi kommer och besöker er, så ni kan få

se era barnbarn och mina styvbarn.


Med vänliga hälsningar,

Er son Jonas.


P. S.

Far, inte något av det ovanför är sant. Jag är hos Thomas. Jag ville

bara berätta för dig att det finns värre saker i livet än betyget som

ligger i skrivbordslådan.

Ring mig när det är säkert för mig att komma hem


Fika!

Jag är sjuk, igen.....har legat i feber mån och tisdag, släpade mej till jobbet i går o i dag har förkylningen brutit ut.......suck!


Idag har det varit en massa folk här o fikat. Det började med att mamma och jag skulle gå en hundpromenad. Matilda ringde o undrade om mamma o jag skulle fika efter promenaden o om vi då kunde fika innan hon började jobba. Självklart kunde vi det! När Matilda hade kommit hit fick vi se Sara genom fönstret o bjöd in henne också. Mamma skulle hämta Maja från skolan innan hon kom till mej o när hon dök upp så hade hon inte bara Maja med sig utan även Lisa och Todden. När Todden kliver in genom dörren så sa han att han hade sagt till pappa att komma o fika också! Trevligt, istället för mamma och mej så satt vi åtta personer runt köksbordet.


Efter fikat spelade vi Wii. Maja var jätteduktig. I boxningen vann hon över mej med knock out! Inte roligt för lilla mej.


Efter att alla åkt hem o vi hade käkat hämtpizza åkte Lasse o jag o kollade på kakel och badrumsmöbler till toan nere. När Kajsa och jag var o kollade för nåt halvår sen så föll vi stenhårt för ett vitt kakel och en brun glasmosaikrand till. Men, sorry Kajsa, det blir nog inte det. Vi hittade ett ljust grått golv som både Lasse o jag tyckte var supersnyggt så antagligen blir det det istället. Hittade också en skapligt snygg möbel till rimligt pris. Så förhoppningsvis blir toarenoveringen äntligen av!


RSS 2.0