Lugn dag!

Idag har det varit en lugn dag. Har plockat iordning lite, tvättat en maskin tvätt, gått en promenad, klippt klor på både hundar och katt, läst en bra deckare, lagat lite mat, fikat, fikat, fikat. Nu ska jag bara städa lite i akvariumet sen ska jag sätta mej o kolla på TV. Sista avsnittet av Söderkåkar går i kväll. Kommer ihåg den serien sen jag var liten. Jag drog på TV´n härom kvällen och då gick den i repris. Kunde inte låta bli att titta så nu måste jag ju se färdigt! 

Lasse har varit o jagat idag, fyra vildsvin blev det (Lasse sköt 0). Har ätit grillat vildsvin en gång, det var ganska gott, men, Kajsas svärmor bjöd på en köttgryta gjord på vildsvinskött för några månader sen, kanongott! Jag har en vildsvinsstek liggandes i Matildas frys, borde kanske ta hem den o göra den där köttgrytan snart.



Tack Bogöran för den fina blomman!

Fy på dej Bosse!

Bosse, ev av Kasjas kaniner, har "ätit upp" sladden till adventsljusstaken! Inte tänkte jag på att kaniner älskar sladdar när jag öppnade burdörren så att de kunde hoppa ur. Det är trots allt några år sen jag hade kaniner i huset. Lasse har inte inspekterat än så jag vet inte om den går att rädda staken eller ej. Ozzy viker inte en meter ifrån kaninburen om han inte måste. Han har stenkoll! Det har till och med hänt ett par gånger att han gått in i buren, hela han! Liiite trångt kanske! Tack o lov är varken Bosse eller Bettan det minsta rädda, de hoppar så glatt mellan benen på hundarna.

   


 

Jag fick en ny elvisp i julklapp, i chilliserien. Jag har invigt den idag, har gjort Ris ala Malta, GOTT! 

 

En julklapp som jag blev extra glad över var vitlökspressen av Eva Solo! Har velat haft den länge..... o nu har jag en! 



Har varit ute o gått ca en timma idag igen, tycker att orken var lite bättre idag, men bara lite. Men, det är väl bara att kämpa på, nån gång kommer väl orken tillbaka igen.

Nu ska jag gå o fixa lite käk.....med vitlök i kanske......o nåt gott efter maten med vispad grädde i ........Irish coffey kanske, fast med Bailys!


Footloose

Idag på förmiddagen gick jag en promenad på en timma med hundarna. Vad det var jobbigt! Det märks att jag har legat i sängen nästan en veckan. Kondition = 0.

Klockan två var det daxs för fika hos Matilda o Adam. Gott fikabröd o trevligt sällskap! Matilda fick Wii fitness i julklapp av Adam. Jag var tvungen att testa lite....superkul......svettigt.....jobbigt. Men, JAG VILL HA ETT EGET!!! Ska nog köpa mej en egen försenad julklapp tror jag......

Nu i kväll har jag bokat biljetter till musicalen Footloose i Örebro. Ska bli såååå kul!! Vi åker i feb med Eva o Micke. Ska bo på Scandic hotell mitt i stan i två nätter. Nåt att se fram emot i vintermörkret.........

Julafton

Jaha, så var julafton "avklarad" för iår. Vi hade, som vanligt, en trevlig, stressfri och lugn julafton. Släkten träffades hos "mormor" kl 12.00 för att äta. Efter julmaten gick vi en promenad, sen var det daxs för fika o Kalle Anka. Vi tände en brasa o hade det så mysigt (o bara liiiite rökigt). SEN kom tomten.  Jag fick sååå fina julklappar. TACK! Efter kvällsvickning med gröt o mandel så var det hemfärd.

Stackars Ozzy var alldeles slutkörd efter att ha passat både kaniner och katter så han somnade i Vikkes knä när vi satt o tittade på Kalle.



Det var fler fyrbenta som var trötta.



Fint besök!

Vi har som tradition i familjen att äta julbord på eftermiddan dan innan dopparedan, bara barnen och vi, ja respektive också förstås. I år hade vi extra fint besök. Harry var med o käkade för första gången! Harry är Matilda och Adams kattunge, en stoor kattunge på 6 mån. Det var mer djur än människor i huset under middagen. Matilda o Adam hade med sig katten Lillan också, o Doris naturligtvis. Kajsas två kaniner bor här under jullovet, o så våra två hundar o Laban. Tre katter, tre hundar, två kaniner, o så vi, sex människor......Ozzy vet inte vart han ska va, hos kaninerna eller hos katterna, stackarn, han är alldeles förvirrad, springer lite hit o lite dit........Jag gjorde tre nya grejor till julbordet, rödkålssallad, brysselkål med vattenkastanjer och sweet chilisås och så nån varm greja med rödkål. Rätt så gott faktiskt. Kan aldrig bli för mycket grönsaker på julbordet. Men, som vanligt blev det mycket mat kvar.

Här kommer ett kort på Harry, han ser lite arg ut, men det är en synvilla. Harry är en supersnäll kattkille!



Fortfarande sjuk...

Jag mår fortfarande inte bra, är tjock i näsan, hostar och känner mej febrig till och från. Igår var vi i Gamleby o "bytte säng" i Kajsas lägenhet. Det gjorde inte att min förkylning blev bättre......bära 120 cm tung säng uppför tre trappor....

Idag ska vi till Åtvidaberg på julkaffe o julklappsbyte. Jag tänker följa med, trots att jag mår som jag gör. På tal om julklappar. Häromdagen fick jag, helt oväntat, en julklapp och en födelsedagspresent. Det ringde på dörren o där stod kusin Annsofi. Hon hade med sig två paket. Tänk vad det är roligt att få presenter när man inte väntar sig någon. I ett av paketen fanns en röd pepparkvar. Kanonfin! I det andra fanns en liten svart fågel med snygg plymstjärt, jättesöt. Den sitter just nu i min köksgardin o håller koll på köksbestyren.



Nu ska jag ställa mej i duschen, länge, o hoppas att nästäppan släpper lite av den varma vattenångan. Annars finns ju nässpray att ta till.....Sen är det dax att sätta sig i bilen o åka till Åtvidaberg.

Sjuk.....

Jag hade rätt, förkylningen bröt ut med full kraft inatt. Jag har svettats och frusit om vartannat. Det var bara att glömma att gå till jobbet idag. Ställde klockan på 07.15, drog på jobbdatorn o började ringa runt o boka av möten. Hade tur, fick tag på alla innan de hunnit iväg.

Dagen har tillbringats i sängen, har kollat på film. Har klarat av  både Mamma mia och I hennes skor. För att vara en person  som sällan tittar på film så tycker jag att jag har jobbat på rätt så bra de senaste dagarna. I går tittade ju Matilda o jag på Djävulen som bär prada. Jag förstår inte vad det är för fel på mej. Förkylningen innebär att jag har nästäppa......o dessutom gör jag det värre genom att gråta till varenda film jag ser......det gör inte näsäppan bättre kan jag lova. Tycker väl egentligen inte att det fanns så värst mycket att gråta till, varken i Mamma mia eller I hennes skor....men jag lyckas i alla fall.......

Lunchen  idag bestod av Felix köttfärspaj o till middag blev det kinamat. Är inte i skick för att laga mat. Har inte ens orkat plocka med disken idag. När Lasse kom hem med maten så käkade han, gick ut med hundarna och sen drog han till ICA så han  har inte heller plockat med någon disk. Det ser ut som ett slagfält på diskbänken. Får se om Lasse kan fixa lite när han kommer hem, fast, han pratade om att åka o jobba....men, det är ju ingen katastrof om disken står tills i morgon, det är bara att blunda när man går ut i köket. Det är värre med kattlådan....det räcker inte med att blunda....Jag står nog inte ut med "doften" längre...jag måste gå o rensa......



Sjuk!

Efter tre dagar med migrän så får jag ont i halsen! Antar att förkylningen bryter ut i morgon. VILL INTE! Hade tänkt kurera halsen med att tillbringa dagen i sängen o titta på film o läsa, skulle "bara" steka köttbullar. Tog upp färs ur frysen igår så jag hade ju inget val, visste ju inte att halsen skulle göra ont idag. Men, när jag skulle sätta igång så gick strömmen. SYND! Tittade ut genom fönstret o såg att grannens ytterbelysning fungerade, SKUMT. Jordfelsbrytarn tänkte jag o mycket riktigt, den hade löst ut av någon anledning. Fixade det och strömmen kom tillbaka, i tre minuter, sen bröts det igen. LASSE!!! Han kom hem från jobbet så efter nästan två timmar av klurande o typ 25 strömavbrott kom vi på vad det var, sladden till min motorvärmare. Nåväl, det var hög tid för köttbullarna. Jag fixade till lök, tog ur äggkartongen....bara ett ägg kvar. Victor har tydligen stekt mycket ägg och bacon de sista dagarn. SARA!!!! Har du ett ägg jag kan låna? Visst, in till grannen o lånade ägg. La i ägg, kryddor, fläskfärs och skulle lägga i älgfärsen....det var grytbitar! F...n! Hade inte tänkt älggryta till middag, men det var bara att sätta igång o fixa älggryta samtidigt som jag tinade älgfärs i micron (tycker inte om att tina i micron). När jag höll på som bäst kom Matilda o Doddan. Hade lovat att färga hennes hår idag! Hon stannade kvar o höll mej sällskap när jag stekte köttbullarna o efter hårfärgningen så tittade vi ÄNTLIGEN på en film, fick sitta i soffan i över en timma. Fast.....ljuden på filmen försvann efter ett tag o vi kunde inte få tillbaka det, trots att vi tog ur filmen o startade om. Men, det var textat så vi kunde ju följa med i handling i alla fall.

Nu har jag o Lasse satt upp takbjälkarna....nu ska jag gå o lägga mej.....ska bara sätta igång torktumlaren o plocka ur diskmaskinen och......


För tidig julklapp

Stackar Lasse, han har såååå ont i ryggen efter allt slit med köket. Å inte blev det bättre idag när han halkade på trädäcket, såååå, vad gör man inte för sin käre make. Jo, man ger honom julklappen redan idag! Jag har köpt honom en massagedyna med värme från OBH-nordica. Jag tror att han blev riktigt nöjd faktiskt! Jag har redan testat, det var riktigt behagligt!




Kalas

I söndags hade jag "kalas". Bjöd på lite julmat. Hade bland annat en skinka på tre kilo o det blev en liten liten snutt kvar till mackan dan efter. Jansson däremot blev det mycket kvar av. Tror inte det berodde på att den inte var god utan på att jag hade gjort två stycken rätt så stora formar. Jag har ätit Janssons till lunch både idag och igår men nu är den äntligen slut.  


Idag har jag jobbat hemifrån mellan mina möten. Funkar rätt så bra faktiskt. Hundarna tycker i alla fall att det är kanon att ha matte hemma. Och när jag kommer hem igen efter att ha varit borta på möte i drygt en timma så är det som om jag varit borta i flera dar.........Jag tog ledigt en timma mitt på dan o gick en långpromenad. Det regnade men det var skönt i alla fall. Det är värsta vårfloden i skogen, hundarna var kolsvarta när vi kom hem. Tur att det finns dusch..


Vi fick två fakturor på köket idag. En på fönstren o en från snickarn. Snickarn blev bara hälften så dyr som vi räknat med så där var det bara bra men när jag öppnade kuvertet från Mockfjärds gick jag igång på alla cylindrar. Det var inget avdraget för att vi hade fått vänta på ett fönster. Efter två telefonsamtal löste det sig. De drar av 2 600 kr. Tack för det! VAD ska jag göra med alla pengar som jag har "tjänat" idag???


Älgkött!

Lasse sköt en älgkalv i lördags och idag har var det dags för styckning. Vi fick några kilo kött, det blev till en omgång grytbitar och lite färs....



I morse när jag skulle åka till jobbet var det snö ute! IGEN! Undrar hur länge det ska ligga den här gången! Sigge gillar i alla fall snö....





I morgon ska jag vi ha julfest på jobbet. Eller, fest och fest, vi ska käka julbord o sjunga/leka lite. Idag fick jag ett ryck och bestämde mej för att jag ska ha kjol i morgon. Vet inte när jag hade på mej kjol sist.....Jag flexade ut lite tidigit från jobbet o tog en sväng på stan! PUH! Hittade till slut en knäkort svart rak kjol. Är inte helt nöjd, men, nu har jag köpt den så nu SKA jag ha den i morgon!

Sov bara ca 4 timmar i natt så nu tänker jag gå o lägga mej! Go natt!

Garageport

Förra veckan fick vi äntligen vår nya garageport på plats . Mycket efterlängtad måste jag säga! Den gamla var liiite farlig. Ska "bara" dit lite foder mm innan det är helt klart!

Idag har jag rensat lite i vårt förråd. Mycket väskor, skridskor, inlines och annat smått o gott ligger nu i garaget o väntar på en färd till tippen! Vi som var där i igår!

Har precis varit ute o gått ca en timma. Det lyser så fint i alla fönster man går förbi....Nu har jag tänkt däcka i soffan en stund, ska läsa lite i Liza Marklunds nya bok!


Sista skåpen på plats!

Idag har snickarn varit här o fixat upp de sista skåpen. Nu är det "bara" lister, socklar och takbjälkarna kvar!



Jag har nästan julpyntat färdigt, bara lite smått kvar att "ställa ut". Här kommer en bild på mitt "tomteskåp"!



Brukar alltid köpa MINST en ny tomte varje år, i år blev det en stor en!



Min dag varit rätt så lugn. Har varit o vänt i Hultsfred två gånger på möten men jag tog ledig en timma mitt på dagen o gick en "långpromenad" i skogen med hundarna. Bra för mitt blodtryck.......

Efter jobbet käkade vi pizza sen packade vi lastbilen med skräp (IGEN) o körde till tippen. Kajsa och jag bakade dumlekakor och cocoskakor igår så när vi kom hem från tippen fikade vi med Adam och Matilda.  GOTT, men mindre bra för vikten och blodtrycket!

Go´natt

RSS 2.0