Wii resort + guitar hero

Jag hade önskat med wii resort i julklapp o eftersom jag har varit så snäll så fick jag det av min kära man:) Till tidigare jular och födelsedagar har jag önskat med guitar hero men det har alltid varit slut :( Men, så fick jag en snillblixt häromdagen o frågade min kära svärson Johan om han inte kunde tänka sig att sälja sitt till mej, o det kunde han ju! Så igår spelades det här i huset vill jag lova!

Kajsa o jag tävlade bland annat i Jet ski, herregud vad världelös jag är :) :), jag skrattade så jag nästan kiknade. Jag hade nån idé om att jag skulle klara det där galant eftersom jag ju faktiskt kör motorcykel, men hej vad jag bedrog mej!!

Jet ski var inte den enda sporten som gick åt fanders, i fäkningen hann jag inte ens reagera innan Kajsa hade puttat ner mej i vattnet.

I cyklingen hamnde vi på en tandemcykel, jag tror att vi var med utanför banan än på banan, o hur vi än bar oss åt så cyklade vi ofta på bakhjulet, ja herregud så vi bar oss åt!!!!!

I waterskin slog jag Lasse med häpnad med mina volter o snurrar och höga poäng, men, det var innan Kajsa hamnade bakom båten, jäklar, det var ren utklassning :) :)

Ja, ja roligt hade vi alla fall o mycket skratt blev det! Får se om vi får utmana nån av vännerna på nyårsafton, det kanske går bättre för mej om jag har lite vin i kroppen!

Kevin Costner & Modern West

Jag kunde inte sova i natt, så jag låg o glodde på TV, de visade Robin Hood med Kevin Costner (såååå söööööt han är i den filmen)! I morse diskuterade Lasse o jag vilka filmer han varit med i o som vanligt hade vi lite olika åsikter, så nu i kväll satte jag mej o googlade lite. När jag höll på fick jag se att han kommer till Göteborg den 25 feb o uppträder med sitt band. Jag slog till o bokade två biljetter :) :) Nu är det bara att hoppas det går att lyssna på, de spelar nån typ av rockcountry! Boende bokade jag på Clarions, de har Hästen-sängar!

Ska boka biobiljetter också, skit samma om det går nån bra film! Anledningen till att jag vill gå på bio är att jag har en jobbarkompis som alltid går på bio när hon är i Göteborg, hon bokar VIP-biljetter och då ingår lyxiga stolar o popcorn! Måste testa!

Bye!


Marinerad kyckling på rödkål

Jag gav mej själv en prenumeration på Matmagasinet i julklapp. Nu har jag testat två av recepten i det senaste numret. Igår gjorde jag "Frasiga Äppelgömmor" till eftermiddagskaffet, det är tärnade äppelbitar som ligger i en smördegskrusad, man lägger socker, kanel och flytande honung över o så in i ugn. Mumsigt värre!

Till middag idag slog jag till med "Marinerad kyckling på rödkål". Jag har faktiskt aldrig gjort nåt med rödkål tidigare, möjligtvis nån variant på pizzasallad kanske. Jag kokade rödkål tillsammans med rödlök, balsamvinäger, citron o lite annat smått o gott. Kycklingen marinerades i sambal olek, citron och olivolja innan den stektes i ugn. Jag tyckte faktiskt att det var riktigt gott. Vikke fegade ur o drog till stan o käkade pizza! Han ville inte ens smaka :) :)

Jag fegade lite också, fixade julostkaka med färska bär o grädde till efterrätt ifall varmrätten inte skulle vara god, hi hi......


Jul 2009

Jaha, nu börjar julhelgen lida mot sitt slut :( Fast, jag har semester så jag har fortfarande några slappardagar framför mej!

Julafton tillbringades hos mamma o Bogöran, mycket trevligt, god mat, många julklappar, SNÖ och trevligt umgänge. Kajsa och jag hade fixat ett julsångs-quiz och en annan julsångstävling. Tror att det blev rätt så uppskattat!

Eftersom Ronja löper så kunde vi inte ha med våra hundar till mamma så efter den obligatoriska Kalle Anka-stunden åkte Lasse hem för att ta med sig våra hundar ut på en promenad. Då passade mamma, jag, Kajsa och Matilda på att testa en av julklapparna, Fia med hutt! Som tur var hade vi ingen snaps kvar utan vi huttade med vin! Det var alldeles tillräckligt!



Fia med hutt!


Julmat!


Lisa och Maja



L-iott

Marknad o Kaffe/baileys

Nu är det kallt, jäkligt kallt! I natt visade termometern på minus 19 gradet, hua valé!

Det var så kallt i morse så jag tänkte nästan inte gå på Tomas-marknaden idag, men, när solen tittade fram så blev det lite varmare, bara minus 11 grader, så då kändes det inte så kallt längre :) Köpte några småpresenter, kokta kringlor, lussekatter och munkar. En hockey-korv slank ner i magen också! Gott! När vi gick på marknaden så började det snöa, mysigt!

När jag kom hem fixade jag mej en kaffe med baileys och grädde, smarrigt! Borde göra det oftare. Några chokladbitar som jag fått i födelsedagspresent från Johan försvann också ner genom strupen. Nu är snart hela asken uppäten, ja inte själva  asken men chokladen i asken. Har gömt den så att jag ska få ha den ifred :) :)

Fick ett anfall av fixarlust när kylan gått ur kroppen så jag fyllde tre blomkrukor med diverse saker. Inte så fint ännu men jag hoppas att det blir finare när blommorna har slagit ut!




Hoppas snön inte smälter ;)


Nya ljusstakar

Idag snöar det här hos mej! Det är mysigt men nu kan det räcka, det behöver inte komma ner nåt mer! Jag tycker inte att det är roligt att skotta o sopa bilar :)



Mina nya ljusstakar!


Födelsedag!

Idag fyller jag år!

Uppvaktningen började redan på morgonen med kaffe, kladdkaka o presenter! Fick bland annat en ny digitalkamera (äntligen), ljuslykta, skål och en chokladask. Efter frukostfikat blev det matlagning och matlagning och matlagning. Klockan tre var släkten hitbjudna på julmat o då fick jag mer presenter. Kokboksställ, blomma, vinflaska, korg med te, marmelad o massa gott godis, porslinstomte och salladshänder.

Efter middagen blev invigning av Kajsas nya julkaffeservis.

TACK för en trevlig dag!


Några av presenterna!

       
Adam o Matilda


Kajsa och Johan


Vikke o L-iott


Mamma, Lisa o Maja

Julskinka o köttbullar

Idag har jag varit kreativ! Jag har gjort ett arrangemang med ljus o äpple, kan ni tänka er det! Jag som inte pysslar alls i vanliga fall! Jag har också hunnit med att ugnsbaka en julskinka och göra julköttbullar på två kilo älg- och fläskfärs. I år blev de smaksatta med kryddpeppar, ingefära, kryddnejlika, senap och svartpeppar. MUMSIGT! Maten går förhoppningsvis åt i morgon, ska nämligen ha släkten här på julmiddag.


Jag fick influensasprutan i onsdags, dan efter mådde jag inte alls bra, men, eftersom det var julfest på jobbet så åkte jag iväg alla fall! Fick ta tabletter o ligga i vilrummen en bra stund men sen var jag redo för fest! Vi hade jättetrevligt o maten var god.


I går (fredag) åkte mamma, Bogöran, Matilda och jag till Jönköping och shoppade, vi damer handlade förvånansvärt lite, Bogöran handlade mest av oss alla. Jag fick med mej påfyllning av både vinäger och olja från Oil & Vinegar hem o det var var det viktigaste för mej!




RSS 2.0