Cult!


Nu är det länge sen igen, sen jag skrev nåt! Det känns som om all tid tillbringas i Matildas och Adams hus. Naturligtvis är det inte så..... jag jobbar ibland också. Men, nu börjar det arta sig ordentligt i huset. Tre rum är tapetserade, köksgolvet är slipat och lackat, valvet är gjort (fattas bara lister) och Adam håller på med golvet i vardagsrummet och matrummet. Kort kommer. På söndag tror jag stora flyttlasset går......


Idag har Kajsa varit o klipp sig. Medan jag väntade på henne passade jag på att gå till Önska-butiken o shoppa lite. Köpte på mej lite mer Cult-grejer till köket och badrummet. Kan inte få nog, om det vore möjligt skulle jag kunna lägga en hel månadslön på bara Cult! Men det går ju inte, jag får ta lite i taget.

image34

image33


Kattägare, yes!

Katten skyddar ditt hjärta

Om du har en katt hemma, minskas risken för stroke med en tredjedel. Att skaffa en kelen katt kan vara effektivare än mediciner - och du slipper biverkningar.

Det visar en studie från USA som omfattar mer än 4.300 personer och har pågått i tio år. Kattägare hade en avsevärt minskad risk att dö i hjärtattacker. Även om effekten var väntad, blev forskarna förvånade över att risken minskade med så mycket som trettio procent (Källa: hmh.net 080221).

Forskarna tror att hundägare också får ett skydd mot stroke, men i studien ingick inte tillräckligt många hundägare för att bekräfta detta. Dessutom skiljer sig hundägares livsstil i vissa avseenden från kattägares - exempelvis kommer hundägarna ut på dagliga promenader som kan antas vara bra för hjärthälsan.

Förmodligen är det både den fysiska kontakten med djuret och känslan av närhet som ger den avstressande effekten som är så hälsosam för hjärtat.

Tipsa en vän
Skriv ut
Kommentera
2008-03-03 16:15:20 | Anna Holmquist



Tapeter

Jaha vad har hänt sen sist? Var i Stockholm på styrelsemöte sön/mån. Bodde på hotell Amaranten, nice! Var ute o åt på en trevlig Italiensk restaurang på söndagskvällen, gott!  Drack ett glas rödvin till maten, men fick ingen migrän WOW!


På tisdagsfm badade jag hundarna (sigge ska ju till veterinären i morgon).  Usch vad hundhår det yrde omkring när de hade torkat. På em åkte Matilda och jag till färg/tapetaffären och valde tapeter till hennes vardagsrum, matrum och kök. Blir nog kanon. Kvällen tillbringades i deras nya hus. Vad Adam har varit duktig! Herregud vad han har hunnit med på de här dagarna, ett valv är fixat, mattor har rivits upp, tapeter har rivits ner, oj oj, vad det har hänt grejor.


I dag har jag varit i Västervik o jobbat. Kom hem sent, hade tänkt käka o sen åka till yogan men Annelie, Anders och mamma dök upp så det blev fika runt köksbordet istället. Nu har jag precis tittat på tv, "Rent hus", äckligt! Men hotellet de bodde på var fint (hotell Amaranten)! Jag undrar vad vi skulle hitta i mina lådor? Jag har nog mer husdjur än vad jag vet om.........



Den här tapeten ska Matilda och Adam ha som fondvägg i matrummet. Det syns inte så bra men det är en hel del beige i den också. Tapeter heter Etage och är en Boråstapet.

Nu är det nog sängdax, ska upp skapligt tidigt i morgon (fast jag är ledig o skulle kunna ha sovmorgon). Åker till veterinären redan 7.30, pust!

Uppdatering toa!

Det närmar sig, snart är väggarna klara!

image31


RSS 2.0