Länge sen!

Förstår inte vart dagarna tar vägen....mycket har hänt sen sist!

Vi har bland annat varit i Edsbyn, jättehärliga LATA dagar, mycket snack runt köksbordet, god mat och trevligt sällskap :)

I fredags var det dax att hämta hem husvagnen från vinterförvaringen, ÄNTLIGEN!! Nu är den städad och redo för årets första åktur! Vi drar väl iväg nånstans över påskhelgen, vet inte vart ännu :) I går var L-oitt o "hälsade på" inne i husvagnen, Ozzy tyckte inte om det, han var jätteorolig, katter ska vara inomhus, de ska inte vara ute och definitivt inte i husvagnar. Hur ska detta gå i sommar?

I söndags var jag på PartyLite visning hos Kajsa i Gamleby, som vanligt handlade jag mer än vad jag tänkt innan! Det blev en snigel och en myra som ska stå utomhus och så naturligtvis lite te-ljus :)

Nu i kväll har Lasse och jag satt upp takbjälkarna i hallen, ett moment till avklarat! Måtte vi kunna börja med trappan o räcket snart..........Lasse ritar o funderar......


Hallrenoveringen fortsätter...

Hallrenoveringen har stått stilla i några dagar eftersom Lasse har varit i Mölndal,
men i går satte det fart igen o idag har äntligen alla tapetvåder kommit upp på väggen!



L-iott och båda hundarna höll koll på vad Lasse sysslade med. Kajsa och jag ville
helst inte titta alls......Usch,jag blir höjdrädd bara av att titta!




L-iott var tvungen att balansera lite.....jag tycker inte om att titta på
det heller....


Nu blir det en paus i renoveringen igen! Lasse ska sätta sig vid datorn o
klura på ett nytt trappräcke o det tar väl några kvällar innan han är klar
med det o på torsdag morgon åker vi till Edsbyn, JIPPI!!!!

Vikke kommer att vara hemma o se efter hus o katt :)


Tapet

Nu är första våderna uppe!!




Idag på lunchen gick jag som vanligt en promenad på Lysingsbadet.
Vilket väder!! Helt underbart :) Min vanliga runda tar ca 30 min men idag
ville jag verkligen inte gå tillbaka in o jobba så jag gick en extra runda på
20 min. SKÖNT!!

Så här såg det ut på havet idag.



Trappräcke

Vår hallrenovering står stilla! Lasse har varit bortrest flera kvällar denna vecka o hela dan i dag har han jobbat. Fast det har inte gjort så mycket, taperna som vi har beställt har inte kommit hem än.....de kommer på måndag! I och för sig finns det att göra i alla fall, bland annat så ska dörrfodren kapas och sättas upp, ja inte i hallen ännu men på de andra sidan av dörrarna går det ju att få klart. Få se om Lasse kanske hinner i morgon.

Planen var ju att vi skulle måla trappräcket och trappan vit och byta ut den bruna nålfiltsmattan på trappstegen mot en svart, men, nu är det ändrade planer, förhoppningsvis! Vi kommer troligen att lägga en plastmatta på trappstegen, en plastmatta som ser ut precis som laminatgolvet i hallen och så spånar vi på att göra ett helt nytt trappräcke. Ett trappräcke i metall och vitt trä. Lasse klurar o ska sätta sig o rita lite i sitt dataprogram, han tror att det kommer att bli dyrt (gör inget, bara det blir fiiiint, säger jag). Jag har aldrig tidigare studerat vårt trappräcke nåt närmare förräns nu, fy fasen vad FULT det är!!! Det är bara släta, breda, lackade plankor! Ingen finess alls! Tur att jag inte har tittat närmare förut! Hoppas nu bara att det går att fixa till nåt nytt!!

Tack http://www.annalovisagustafsson.blogspot.com/ för att du la ut ditt räcke på din blogg. Det var när jag såg din bild som tanken om nytt räcke föddes :)


Blomkålsmos

Jag älskar blomkålsmos! Ibland får jag sånt där jättesug efter det! Som tur är har jag nästan alltid blomkål och grädde i kylskåpet så jag kan i princip alltid stilla mitt konstiga begär :) Det hela började för över ett år sen, då pratade en jobbarkompis om att det var såååå gott, jag var ju naturligtvis tvunget att testa (bloggade om det i feb förra året) o jag kunde inte annat än att hålla med min kära vän, det ÄR gott!! Vikke vägar tro på mej, han vill inte ens smaka en liten liten sked :) Törs du testa??

Det är receptet kommer från dr Dahlqvist och Airams kokbok.

1 blomkålshuvud
2 dl grädde (riktig grädde, inte nån matlagningsgrädde)
25 gr smör (inte margarin)
50 gr philadelphiaost (kan uteslutas men det blir mycket godare med)
salt och peppar

Koka upp 2 dl grädde. Bryt blomkålen i småbuketter (stocken kan användas om man skivar den i tunna skivor). Lägg i blomkål, smör, salt och peppar. Koka häftigt med lock i 5-10 min. Rör ibland så att de inte bränner fast. Ta av locket och koka in det mesta av vätskan (några minuter till). Vispa med elvisp eller stavmixer, inte så slätt, det är godast om det är små bitar kvar. Rör i osten. Krydda ev med mer salt o peppar.

Jag brukar steka chorizokorv eller kassler och äta till.


MUMS!!


Hushållsnära tjänster!

Idag har jag gjort nåt som jag har funderat på ett tag, jag har beställd "hushållsnära tjänster" som det så fint heter. Cirka två timmar varannan vecka ska det komma hit en person hit och städa, 320 kr för två timmar. Efter några veckor ska vi utvärdera och se om det är lagom med varannan vecka eller om det kanske räcker med var tredje eller var fjärde. Med tanke på hur min diskbänk ser ut så kan det kanske behövas varje dag till och med :) :)

Jag kommer ju att få ut några hundralappar mer i månaden nu när jag går upp på heltid och de pengarna kommer jag alltså att lägga på detta. Känns riktigt bra faktiskt!





När Lasse och jag var i Göteborg köpte vi ju en sele till L-iott. Häromdagen
fick han testa att gå ut! Det första han gjorde var att ta ett högt skutt rakt
upp i en snöhög, o så satt han där!! Länge!! Men till slut blev det väl för kallt
om de små tassarna så då hoppade han ner och gick in.






Nya hatthyllan

Ikväll har Lasse satt upp vår nya svarta hatthylla (Miomöbler) och skruvat ihop skostället.





I morgon borde det vara dax för tapeterna.....

RSS 2.0