Semester

Jaha, nu har jag haft semester och bott i husvagnen i över en vecka! Det har varit riktigt avkopplande och skönt. Hundarna och jag har gått promenader, jag har läst och tittat på TV. Vädret har varit kanon för det mesta.

Idag kom Lasse hit, han har lånat med sig Kajsas dator så nu har jag tänkt sitta några timmar framför den och uppdatera mej lite bland de bloggar jag hittar till (kajsa har ju inte riktigt samma favoriter som jag)!

Jag var ju hemma i tisdagskväll  (red som vanligt på Ofeigur). Kunde inte låta bli att ställa mej på vågen när jag ändå var hemma, den visade minus 3,5 kg, på 5 dagar! Känns  mycket bra! Fast, jag är mycket mycket sugen på nötter eller vindruvor eller chips eller oliver eller nåt, vad som helst skulle duga just nu! Men, jag ska försöka hålla ut till på onsdag, då ska jag äta landgång med mina jobbarkompisar.

:)

Jobb o migrän, det är vad jag har ägnat de sista dagarna till! Men, i dag blir det nåt annat! Jag har tagit semester, nästa arbetsdag är 4 maj! Semestern ska tillbringas i husvagnen o jag har beställt kanonväder :). Det verkar som om han där uppe har lyssnat för när jag tittar på väderprognosen så ska det verkligen bli varmt o soligt!

Bye............

Lysingsbadet!

Jaha, så är man hemma igen!! Har haft några sköna lata dagar i Västervik.

I fredags var det dax att ställa husvagnen på Lysingsbadet. Jag jobbade i Västervik så jag var redan på plats när Lasse o Kajsa kom ner med husvagen. När vi hade ställt upp husvagen där vi ville ha den åkte vi in till Åhmans o käka middag, snitzaremeal. Gott! När vi hade käkat klart åkte Kajsa med tåget till Åtvidaberg för att jobba o Lasse och jag åkte tillbaka till husvagnen.




lördagen kom Sara o Kjell på motorcykel o hälsade på en stund, vi kunde sitta ute i solen o fika. Skönt! När de åkte vidare satte vi upp förtältet och markisen sen åkte vi till Harry´s o käka middag. Fläskfilétoast. Gott!

Ozzy var supertrött när vi kom tillbaka till husvagnen!




På eftermiddagen idag kom mamma o Bogöran o  hälsade på. De hade med sig ostkaka, sylt o grädde. Fast, innan vi fikade gick vi en lååång promenad  o kollade in campingplatsen. 

Nä, nu ska jag faktiskt gå o lägga mej, ska upp tidigt o jobba. Go´natt!


Underbar ledig dag!

Vilket väder det har varit idag igen! Helt underbart! Jag började min dag med en långpromenad med hundarna. Klockan var 9 när jag gick o fåglarna kvittrade o solen lyste mellan träden! Det kändes som om jag skulle kunna ha gått ute hur länge som helst, men det började suga i kaffetarmen så tillslut vände jag hemåt. Resten av förmiddagen tillbringades i solen utanför huset, med en kaffekopp i handen!




Eftersom vädret var fint fick kaninerna va ute i kaninburen. Hundarna vallade dem i flera timmar. De sprang runt, runt buren, förutom Ozzy som hoppade upp på burtaket o sprang tvärsöver då och då! Ni skulle ha sett hur det såg ut, jag kunde inte sluta skratta o samtidigt skulle jag försöka säga åt honom att han INTE fick göra så!



Eftermiddagen tillbringades ungefär som eftermiddagen fast istället för en kaffekopp i handen satt jag med en glasspinne. Testade en ny Magnum. Gott!


Nu i kväll har jag varit ute o gått en kvällspromenad. Hittade sååå söta hästar i en hage.......





I morgon jobbar jag i Västervik och Lasse kommer ner med husvagen dit när han har slutat jobba. Helgen kommer alltså att tillbringas i husvagen på Lysingsbadet. Jag har läst vädret, det SKA bli varmt och soligt! Husvagnen kommer inte att få följa med hem på söndag, den får stå kvar tills mitten på september!


Öland!

Nu är vi hemma igen! Har haft några UNDERBARA dagar på Öland! Tanken var att vi åtminstone en kväll skulle åka in till Kalmar o käka gott på restaurang men varken Lasse eller jag ville åka nånstans i det vackra vädret så det blev grillat vid husvagnen varenda kväll! MUMS! En förmiddag "offrade" vi oss dock o åkte till Färjestan o Kalmar o shoppade lite. En ny jacka o skjorta till Lasse o så några födelsedagspresenter.


       

När vi kom hem igår så lämnade vi bara av husvagnen o så åkte vi vidare till ett födelsedagskalas. Brorsans äldsta fyllde hela 8 år. Mycket folk o god tårta!


Väl hemkomna därifrån så oljade Lasse trädäcket, skönt att ha det gjort. Lite senare på kvällen kom Annelie o Anders hit på en fika.




Idag är det än så länge rätt så disigt ute men jag hoppas att det blir bättre framåt dan. Tänkte att jag skulle röja lite ogräs i trädgårn. Men, jag tänker börja med en promenad med hundarna, ska nog ringa dotter o mamma o se om de vill hänga på!
  


Kaffe på trappan....

Det är tomt i huset......våra vänner från Mariestad har åkt hem. Vi har haft några trevliga dagar med mycket skratt o mycket "pratande" runt köksbordet.


Borde egentligen dammsuga o fixa lite idag för i morgon drar vi med husvagnen till Öland men jag ORKAR inte! Dammet ligger väl kvar när vi kommer hem antar jag, kan hända att jag har mer inspiration då! Det är mycket trevligare att sitta och dricka kaffe på kökstrappan o titta på Kajsas glada kaniner. De har fått komma ut en liten, liten stund idag och far omkring o gör glädjeskutt, ser superkul ut!


Mindre kul är att Sigge haltar igen. Han har ju fått en 4-veckors kur med sprutor och har varit helt bra i sitt ben under tiden men häromdagen kom hältan tilllbaka. Det blir till att ringa veterinären igen!


Nu sitter Kajsa o jag o väntar på att mormor ska komma hit o dricka lite kaffe med oss, tyvärr har solen försvunnit bakom ett moln men jag har bestämt att den ska komma fram igen alldeles straxt......




Bosse



Bettan och Ozzy

Grillpremiär!

Jodå, visst blev det grillat till middag idag! Jag tog några timmar ledigt på eftermiddagen o åkte hem från jobbet redan innan 14.00, såååå skönt! Lasse var redan hemma när jag dök upp så vi satte igång direkt med att plocka ut allt från altanen, dammsuga och torka (trädäcket tog vi ju redan igår). När allt utom alla glaspartier var ordningfixat åkte vi till systembolaget o Ica o införskaffade diverse varor. Sen var det äntligen DAX ATT TÄNDA GRILLEN!! Matilda o Adam kom hit o käka med oss. Trevligt! Tänkt vad årets första grillmiddag smakar gott...

Jag åt i och för sig väldigt gott på lunchen idag också. Jag hade att välja på lax med smögenpotatis o kräftstjärtar eller helstekt ytterfilé med klyftpotatis o god sås.......jag fick beslutsångest......STOR BESLUTSÅNGEST........det slutade med att jag fick en tallrik med hälften av varje....fniss, fniss.......ibland är det bra att vara stamkund!

KRAM

Vilket väder!!!

Vilket väder vi har!! Å vilken energi jag har fått!


Igår när jag kom hem efter jobbet städade vi bilarna invändigt. Mycket, mycket välbehövligt. Jag vet faktiskt inte när jag dammsög min bil senast, evigheter sen i alla fall.
 
Idag har jag haft lika mycket energi. Jag var barnvakt åt brorsbarnen några timmar på eftermiddan o vi satte igång o städa lekstugan. Vi torkade golv, bytte gardiner, fixade andra möbler o annat porslin. Det blev jättefint.

När det var klart satte jag igång med altan o möblerna där o nu när Lasse kom hem drog han i gång altantvätten. Jag orkar nog inte med så många fler dagar med fint väder om jag ska hålla på så här.........

Fast, i morgonkväll får det gärna vara varmt o fint, jag är sugen på grillat........


RSS 2.0