Filetto di polla alla parmigiana

Idag har jag äntligen haft tillfälle att laga nåt ur mina två nya kokböcker. Det blev Filetto di polla alla parmigiana (parmesanpanerade kycklingfiléer) och till det Melanzane alla parmigiana (auberginegratäng med tomatsås och parmesan- och mozarellaost). Jag tyckte att det var jättegott. Lasse var mer tveksam men sa i alla fall att det var ätbart! Annars har jag väl inte gjort så mycket idag mer än fixat tvätt, betalat räkningar och handlat. Jo visst, vi har ju varit o fikat hos Matilda och Adam. De bjöd på mycket goda lussekatter med mandelmassa. Mums! Nu har jag bara en sak kvar att göra idag o det är att stoppa skinkan in i ugnen. I morgon ska vi nämligen äta julbord här. Tyvärr jobbar Matilda så vi får klara oss utan hennes sällskap, det blir lite konstigt att inte ha hela familjen samlad men det måste ju gå.

                      
Melanzane alla parmigiana        Filleto di polla alla parmigiana
Bye Bye!


Bekännelse!

Jag har en bekännelse att göra.....jag är 43 år och har inte missat ett enda avsnitt av årets julkalender! O det är inte så att jag har fuskat och sett avsnitten via nätet, nädå, jag har anpassat mitt liv efter julkalender.  De dagar jag jobbar så börjar jag en kvart senare bara för att kunna titta och de dagar som jag är ledig så ställer jag klockan på 6.45 bara för att kunna gå ut och morgonkissa hundarna i lugn o ro så att jag kan titta på tdagens avsnitt. Sjukt va? Det har till och med hänt nån gång att jag har kollat på dagens avsnitt två gånger, både på morgonen o på kvällen.....

Förstår inte vad som har hänt, jag har inte tittat på julkalendern på flera åt, inte ens när barnen var små så kollade jag varenda dag utan bara då och då för hålla koll på vad de utsattes för....

Nu ska jag gå och sätta mej och äta. Lasse har lagat mat idag, ugnstekt falukorv med wokgrönsaker och potatismos. MUMS, sen är det nog daxs för julkalendern.....igen.....

Köttbullar

Har precis stått o stekt julköttbullar på ett kilo färs. Gjorde en omgång förra veckan men kära släkten tog tabberas på dem när de var här på julmiddag i söndags så det var bara att ställa sig vid spisen igen. Förra gången testade jag ett nytt recept med kryddpeppar, nejlika och ingefära i. Mycket gott, så det receptet tog jag idag igen. På tal om spis, jag fick två nya kokböcker när jag fyllde år i veckan. En med taimat och med italiensk mat (Paulo Robertos "mina fastrars mat"). Har hittat en hel del spännande recept som jag ska pröva så snart jag har möjlighet. Paulo skriver inte bara om italienska recept i sin kokbok, han har också skrivit ner några historier om sin släkt. Trevlig läsning faktiskt, o så är han ju söt att titta på också!


Hade tänkt baka lussekatter idag och skickade Lasse till att inhandla både kesella och vit sirap, men, tror ni jag kom ihåg att man måste ha jäst i saffransbullar? Nix, får se om jag får energi nog att dra iväg till närmaste butik o inhandla ett paket. Annars får jag väl baka nån annan dag. Kajsa och jag ska göra Mozartkulor nån dag i veckan, får väl passa på att baka lussekatter när jag har kökshjälp.


Nej nu är det nog dags för en kaffepaus, till kaffet ska jag käka stora pepparkakor med ädelost på. Mums!


Rocky Road

Häromdagen tittade jag på TV, Leilas jul. Hon gjorde julgodis, bland annat nåt som hette Rocky Road. Såg supergott ut, hon blandade marshmallows, dumlekola, salta jordnötter, pistagenötter och mörk choklad. Kajsa och jag var tvungna att testa så vi gjorde Rocky road-godis i gårkväll. Jag blev inte besviken kan jag säga. Det var lika gott som det såg ut!


Kajsa och jag har varit på stan idag o handlat lite julklappar o presenter (Lasse ville konstigt nog inte följa med, han var hellre i skogen med bössan). Nu har jag nog bara hundarna och katterna kvar att handla julklappar åt, känns bra. När vi kom hem lagade jag mat, kyckling a la casita med ugnsrostade grönsaker, gott! Ett nytt recept som jag inte har prövat tidigare, kycklingen kokar i rött vin och soja. Enkelt, gott och snabbt. Receptet läggs till favoriterna, helt klart.

Dax för hundpromenad. Bye


Sjuk!

Jag är sjuk!! Jättesjuk. Det är sååååå synd om mej! Lika synd som om jag vore en man! Är det inte så de säger, männen, en dunderförkylning är det värsta man kan råka ut för. Föda barn...ingenting i jämförelse! Jag fick till o med ringa återbud till hårfärgning hos frissan! Så sjuk är jag.


Förutom förkylning och feber är det nog rätt så bra tror jag. De flesta julklappar är inköpta. Jag har julpyntat och hängt upp julgardiner. Ja, jag vet att det är tidigt men det är ju inte precis nån julstämning ute så vad gör man? Om jag inte tittar ut genom fönstret så kan jag faktiskt tro på att det är julafton om några dagar.


På söndag har jag bjudit hit släkten på julbord, då ska jag äta skinka, janssons, köttbullar o massa annat. Gott!


Nähä, nu har jag varit uppe tillräckligt länge, måste åter till sängen, en bra bok, lite godis och så julmusik på stereon.


RSS 2.0