Teater

Det snöar här idag! Usch, det är riktig äcklig blötsnö.


Jaha, vad kan jag säga om min dag idag då? Kajsa o jag har varit på stan o köpt födelsedagspresent till Matilda, jag har betalat en massa räkningar o jag måste nog snart ge mej ut i blötsnön med vovvarna. När jag kommer hem från promenaden ska jag nog hälla upp mig ett glas vin (även om det känns lite tidigt). Eva, Micke, Lasse o jag ska nämligen på teater/middag i kväll o jag tänkte att jag skulle smutta lite på vinet medan jag "fixar till" ansiktet o håret!  


Bye!


Grattis Matilda!

I gårkväll satt Kajsa, Sara, Matilda och jag o gaggade vid köksbordet till 00.35 (Sara gav upp något tidigare). Vi hade jättetrevligt även om jag blev lite mobbad av mina barn......När klockan ringde idag vid 8 var jag supertrött men.....det var ju bara att knalla upp o käka frukost och gå ut med hundarna. Mitt på dan kom Matilda hit med sina katter och lilla Doddan. Vi trodde att Doddan hade slutat löpa, det höll inte Sigge med om. Jäklar vad det har gnällts och gnytts här i eftermiddag. O Doddan har varit jäklig, först morrat o blivit sur o när Sigge snällt har backat nån meter så  har hon kommit efter o vänt ändan till honom, o så har hon blivit sur igen! Dessa flickor! Till på köpet löper också den ena av Matildas katter, så den lilla har jamat och vrålat o ålat. Det var rätt så skönt att fly fältet o åka på massage i en timma.


Efter massagen åkte jag till Ica för att handla, när jag är där får jag ett SMS från Matilda som berättar att hon har blivit fast anställd! Hur pinsamt tror ni det var......jag står vid kycklingen på Ica o gråter........ni som känner mej vet ju att det inte är så ovanligt att jag gråter, men på Ica... o inga glasögon hade jag på mej!


Grattis Matilda, känns så skönt att du har fast inkomst nu när du ska bli husägare! Matilda har nog inte varit så orolig för det här med ekonomin, men jag har inte haft det lätt....katastroftänkande människa som jag är!


image22

Snoddas, Sickan och Laban!

Semlor

Igår åt jag årets första Gullringssemla. Hiskeligt gott. Hade tur att det blev två över tills idag också. Men, det har varit inbrott i vårt kylskåp idag för när jag kom hem från jobbet fanns det bara en kvar! Varken Lasse eller Vikke har varit hemma idag så det finns nog bara en kvar att skylla på. Kan det vara Matilda som smugit in till oss innan hon började jobba? Efter maten idag skulle jag precis sätta mej med kaffekoppen o börja njuta av den kvarvarande semlan, då ringde Vikkes kompis o ville ha kaffe. -Sablans, tänk om jag måste dela med mej, han kanske vill ha halva tänkte jag? Men, jag hade tur, det räcke med kaffe för hans del!  


På tal om Matilda, det har varit dramatik där hon bor. Igår hittades en av grannarna mördad. Fullt pådrag har det varit med polis, tv och radio. Hua valè så otäckt!


Nu väntar jag på att Kajsa ska komma hem, Lasse har varit o hämtat hem henne från Gamleby. Nu är det bara 25 minuter kvar till "Det okända".

Kramar


Trött!

Idag vaknade jag med migrän. Kanske inte så konstigt, jag läste så att ögona blödde igår : ) Började läsa Stieg Larssons sista bok i går o kunde inte sluta förrän jag läst klart 00.30. Det blev  drygt 700 sidor. Hann med lite annat också men större delen av dagen tillbringade jag med näsan över boken. I kväll ska jag lägga mej tidigt, sov inte många timmar inatt.

Go natt!



Tänkt, snart är det ett år sedan
vi var på Gran Canaria! Attans
vad tiden går.......


Julgransplundring

Lugn dag i går igen. Åt frukost och gick o la mej igen. Läste och kollade på Nyhetsmorgon. Kl 12.30 var det daxs att åka till "mormor" för middag och julgransplundring. När vi kom dit hade de ingen ström, jäkla storm! Men, vi fick middag i alla fall. Gasolköket hade plockats fram och kaffet hade de för säkerhets skull bryggt på fm och hällt på termos!


Kvällen tillbringades med Guitar Hero, är mycket imponerad av Johan, fattar inte hur han bär sig åt. Jag tycker det är svårt på nybörjarnivå och han klarar av en hel del på expertnivå, wow! Fast jag kanske kan träna upp mej lite jag med. Måste nog köpa mej en eget spel.


Tyvärr blir det nog en "innedag" i dag igen. Det blåser för mycket för att jag ska kunna gå ut, fast jag är inte så ledsen för det, jag läser nämligen sista boken av Stieg Larsson och det är såååå spännande.



Kajsa framför Trappstegsforsen

PS: Grattis Adam på 21-årsdagen. DS


Guitar Hero III

Jag har spelat Guitar Hero III (wii) ikväll. Skitkul faktiskt (förutom all punkmusik) Jag lyckades riktigt bra (säger till och med Kajsa). Annars har det varit en rätt lugn dag. Ingen migrän! Började morgonen med att läsa ut min nya bok och kolla på tv. Skönt. Har också hunnit med en 50-minuters promenad i skogen, lerigt, geggigt och halkigt var det, fick duscha hundarna när vi kom hem.


Nä, nu ska jag fixa lite morötter och dip. Kajsa har bestämt att vi ska kolla på Let´s Dance. Bye!


Suck!

Jobb idag igen! Känner mig speedad som bara den! Har jobbat i Hultsfred idag för första gången på ett år tror jag. Hittade ingenting, visste inte ens var kopiatorn var! Men, nu är jag hemma, har käkat, varit ute o gått 30 min och skjutsat Vikke till träningen. Tänker hälla upp mej ett glas vin och slänga mej i soffan. Har tänkt att morgondagen ska fortsätta i samma anda, tänker inte göra nåt mer än att planera veckans mat och sen åka o handla. Har i och för sig inte hört hur Kajsa har tänkt att ta sig hem så det kanske måste bli en liten biltur till Gamleby men det får jag väl stå ut med J Borde kanske tvätta också.......o gå en långpromenad med hundarna..... o byta lakan.....skriva årsberättelse.......o vattna....fast å andra sidan, efter fyra dagar med  jobb kanske det är läge att ligga i sängen med migrän hela dan........vem vet?

 
öland 2007


Datastrul

Idag har jag haft en mycket, mycket rörig dag! Det började redan på morgonen. Vi var 5 som skulle samåka till Frödinge, där skulle Britt möta upp o två av oss skulle byta bil och fortsätta färden till Västervik med henne. Resten skulle fortsätta färden i den första bilen.  När vi kommer till uppsamlingsplatsen så står där ytterligare en arbetskamrat! Oj då! Jag hade knappt nån bensin i bilen men fick naturligtvis köra till Frödinge, gav en arbetskamrat uppdraget att försöka stoppa Britt så hon inte hann åka ut till mötesplatsen. Fattar ni? Nåväl, vi kom till slut fram till jobbet. Möte mellan 08.30-09.30 och utbildning mellan 13.00-16.00, trodde jag! Nä det visade sig att en utbildning som jag trodde var inställd inte var inställd så jag var på ytterligare en utbildning mellan 11.00-12.00. Jag stämplade ut för lunch vid 12 och var tillbaka 12.40, då var datakortet "dött". Gick inte att stämpla in! Jäkla arbetskamrater som "busar" trodde jag. Men nej, alla sladdar satt i! Jag startade om datorn, hjälpte inte. Ringde "helpdesk" o bad om råd. Starta om sa han. -Har jag gjort. -Gör det igen sa han. Hjälpte inte (vad trodde han igentligen)? Sätt in korten i en annan dator sa han. Korten fungerade inte! Jippi tänkte jag, nu vet vi i alla fall att det är mitt kort som inte funkar. Nix sa han, vi måste var 100% säkra, be nån arbetskamrat logga in på din dator. Fungerade naturligtvis (nu hade min kurs börjat). -Du måste ta reda på vem som är kortansvarig hos dej och be om ett nytt kort sa han på Helpdesk. Efter ett tag luskade jag ut att det var Bosse. Bosse sa -jag har inga nya kort, beställde för en månad sen o de har inte kommit än! -Tjoho sa jag, då får jag vara hemma några veckor med lön eftersom jag inte kan göra nåt utan mitt datakort! Men så bra var det inte! Ringe helpdesk igen. -Bosse måste "låna" ett kort från nåt annat kontor sa han. Jaha om nu Bosse lyckas låna ett kort, hur ska jag då få tag på det, är inte tillbaka i Västervik på över en vecka! -Synd sa han. Efter ytterligare funderande o ringade kom Bosse på att han kanske kunde låna ett kort från kontoret på övervåningen. Jippi! Störde min chef i hans utbildning och bad snällt att han skulle "fixa" mitt kort med koder. Jag ringde helpdsk för att aktivera kortet. -Vi ringer upp när det blir din tur så han. -Hur då tänkte jag. Eftersom jag skulle vara på utbildning var min telefon hänvisad och jag kan bara ändra hänvisningen genom datorn och datorn kom jag ju inte in i! -Har du nån privat mobil med dej frågade då den intelligenta mannen på helpdesk! Tur att en del har hjärnan med sig! Efter typ 18 samtal och två timmar senare hade äntligen ett "tillfälligt fungerande kort". O jag hann ju med lite utbildning mellan telefonsamtal och underskrifter mm.

Ser fram emot en spännande morgondag!


Skadad!

Usch vad jag är dålig på att uppdatera! Nu har både maken och dottern skällt på mej, lovar att jag ska försöka skriva lite oftare. Det är ju som Kajsa skriver, hon har ingen aaaning om vad som händer i mitt liv om jag inte berättar om det i bloggen, för hon befinner sej ju faktiskt lååångt härifrån J Hon har rätt, jag vill ju veta vad som händer hos henne så då är det väl inte mer än rätt att hon får veta vad jag gör!


Förmiddagen började med 2,5 timmars stresshanteringskurs, efter det stressade jag i väg till ett möte i Västervik! I bilen till Västervik hann jag fixa läkartid och massagetid till Victor hos två olika massörer, ringa till Lasse två gånger, ringa Eva en gång och så ringa till Vuxenskolan och kolla så att min anmälan till yogakursen var registrerad. Nä, jag var inte trafikfarlig, bara lite, jag stod faktiskt stilla en liten stund på en parkeringsplats : ) Efter mötet hann jag ta en snabbfika med mina jobbarkompisar sen drog jag in till stan o handlade två par byxor. Halva reapriset! Inte ofta jag gör såna bra affärer. Kom hem vid 7-snåret, bytte om och tog sen maken och hundarna ut på en 40 min promenad. Efter promenaden skulle jag äta kvällsmat och nu sitter jag här med ett stoooort bandage om höger pekfinger, skar mej rejält när jag skulle skära upp en fralla. Stackars mej! Käkade frallan framför TV´n, kollade på Koloniområdet Iris. Åh vad jag skulle vilja vara trädgårdsintresserad, käka mina egna odlade grönsaker och ha fina rabatter utan ogräs. Fast det händer nån gång då och då och oftast den varmaste dagen på hela sommaren att jag gör ett ryck, jag ringer till snälla mamma och ber henne hjälpa mej. Vi gräver och planterar och fixar, sen tar orken slut och jag gör inte mer den sommaren! Jag är nog väldigt lat av naturen, det är mycket skönare att sitta i en stol o läsa en bra deckare än att ligga på knä i rabatten. Fast jag vet ju att mamma hinner med båda delarna så jag skulle säkert hinna jag med om jag bara hade tillräckligt med intresse. Nä, nu ska jag gå och "hänga tvätt". Kram


RSS 2.0