Tofvehult

Idag har Lasse, Kajsa och jag varit i Tofvehult och fikat. Jag har länge tänkt att åka dit men det har inte blivit av förräns idag, o det var absolut inte sista gången! Jag smaskade bland annat i mej två stycken Tofvehultare, en med fetaost och soltorkade tomater och en med salami och brie, sååå goda :)

Eftersom det var en dag med stålande sol och klarblå himmel så passade vi på att geocacha lite på dit- och hemvägen. Vi letade efter fem men hittade "bara" fyra. I två av de fyra cacharna fanns det Travel bugs, Stinky som reste från Californien 2007-02-24 och Nijntje som rest från Holland, får se var vi lämnar av dem.

Härliga naturupplevelser fick vi på köpet och hundarna fick sniffa på lite nya dofter.


Här sitter Stinky från Californien


Härlig utsikt vid fårhultsmasten, men mycket sten att kliva på!


Cachen i Hjorted var en höjdare!

Recept igen :)

Till lunch idag hade jag med mig en matlåda med en fajitagratäng i. Mina jobbarkompisar dreglade och ville ha receptet, så här kommer det :)


Fajitagratäng

 

500 köttfärs

1 hackad rödlök

100 färska hackade champinjoner

1 st hackade röda paprikor

1 påse Fajitas spice mix

1 dl vatten

Smör till stekning

200 gr philadelphiaost

140 g skivad ananas på burk

100 gr riven ost

 

1 påse Nachos Chips

 

 

Bryn köttfärs, lök, champinjoner i smör. Tillsätt fajita kryddmix, rör om. Tillsätt vatten och paprika och låt koka i 5 min utan lock.

 

Bred ut philadelphiaosten i en ugnsfast form. Lägg i färsblandningen. Dela ananasskivorna i två halvor, fördela ut dem på färsen. Strö över riven ost.

 

Gratinera i 200 gr ca 10 min.

 

Servera med nachos och gärna även tzatziki och guacamole.

 


LCHF-frallor

Till frukosten idag bakade jag "LCHF-frallor". Det var gott att äta frallor till frukost som omväxling till alla ägg jag annars äter :) De gick snabbt att göra,  jag fick vänta på att ugnen skulle bli varm till och med, o då har jag ändå en ugn som värms upp snabbt!

Receptet har jag "snott" från vännen Maja http://majaskraft.blogg.se/ 

3 st ägg
3 dl riven ost (med smak)
3 msk olja eller majonnäs

Rör samman ingredienserna i en skål.
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål.

Lite salt eller ört kryddor (osten är salt)
1 - 1½ msk fiberhusk
½ dl sesamfrö
½ tsk bakpulver

Rör ner det torra i ägg/ost blandningen.

Låt svälla lite. Klicka ut 6 bröd på bakplåtspappersklädd plåt.

220° ca 10-12 min.
De här bröden smakar bäst nygräddade. Går dom inte åt, så värm dom gärna innan servering.

Väggord

Äntligen, äntligen har jag fått upp några väggord! Har tittat och funderat sååå länge men häromdagen bestämde jag mig. Jag skickade efter tre stycken, två har vi satt upp nu i kväll och jag kan faktiskt säga vi den här gången :) Vi hjälptes åt! Arga snickars skulle ha varit nöjd om han sett oss!

Det här sitter i vardagsrummet.


Den här sitter i sovrummet



Lax på spenat- och kräftbädd

Igår var bästaste kusinen här på middag! Jag bjöd på ett av mina favoritrecept. Det är sååå gott, tycker i alla fall jag :) Till kaffet serverade jag limerutor, min favoritkaka.

Lax på spenat- och kräftbädd


1 pkt djupfryst urkramad bladspenat (går också med färsk)

1 burk kräftstjärtar (häll bort spadet)

4 laxfiléer

5 dl grädde

2 smulade fiskbuljongtärningar

1 burk röd stenbitsrom

1 knippa dill (spara lite till garnering)

2 msk maizena

 

Lägg spenaten i en liten form. Lägg på hälften av kräftstjärtarna och laxen. Blanda ihop grädde, buljong dill, rom och maizena. Häll gräddblandningen över laxen.

 

In i ugn, 200 grader i ca 30 min.

 

Lägg på resterande kräftstjärtar och lite dill innan servering.

 

Servera med kokt potatis om du inte äter LCHF som jag gör!


Lata dagar

Vi har tillbringat helgen i husvagnen, vilket väder vi har haft!! Vi har suttit utanför husvagnen och fikat i strålande sol. Härligt :) Några promenader har vi också hunnit med, annars har vi mest latat oss, vi har inte ens lagat  mat, bara ätit färdiglagat :)

Sovit har vi också gjort, massor!! I fredags tittade vi på "på spåret", när det var slut kl 21.00 så bytte vi kanal och skulle titta på Lets dance, jag såg en dans, Lasse såg två, sen sov vi sååå sött! I lördags skulle vi titta på melodifestivalen som började kl 20.00, jag såg/hörde en låt, Lasse såg två, sen sov vi så sött, igen!! Idag har vi tittat på vasaloppet, gissa vem som inte kunde hålla ögonen öppna? Jo det var jag :) Fast, jag sov inte så länge, ha ha! Det är nog tur att jag är uvilad, för nästa vecka blir hektisk. I morgon kväll kommer bästaste kusinen hit på  middag, på tisdag är det tjejkväll hos Gunilla, onsdagskvällen ska jag tillbringa hos frissan, på torsdagskvällen ska det bowlas och käkas gott i Västervik, sen är det äntligen fredag igen :)


 

 


RSS 2.0