Mätt på kakor!

Ikväll red vi sista gången för den här terminen :(  Som vanligt hade vi kanonväder! Efter ridningen FIKADE vi, verkligen fikade, alla hade med sig kakor, herregud vad mätt jag blev....... Det mest originella var en muffins med turkisk peppar i!!! Faktiskt riktigt, riktigt god!



I morgon är jag ledig, ska bara till frissan o snygga till mej lite, klippning och färgning blir det som vanligt!

Nu ska jag gå till sängen o mysa lite med L-iott ;) Go´natt


L-iott

Nu har Lasse, Kajsa och jag bestämt att kissen heter L-iott. Vikke har bestämt sig för att han heter L-ton! Än så länge kommer han springade antingen man ropar L-iott eller L-ton. Duktigt tycker jag, att redan lyssna på två namn, vi har ju faktiskt  bara haft honom hos oss i några dagar.

Ibland är han äckligt lik Laban, bland annat biter han oss i tårna på morgonen, precis som Laban alltid gjorde!

Men sina konstiga sovställningar har han definitivt inte efter Laban. Laban sov i högst normala ställningar, till skillnad från L-iott.



Han har så blååååå ögon, för det mesta i alla fall. Ibland är de alldeles svarta! Här har han lagt sig på köksbordet, fast matte har sagt att han inte får :)





Idag på förmiddagen tvättade Lasse och jag förtältet. Usch vilket slit!! Efter det lagade jag lunch sen drog jag till stallet. Red en jättehärlig tur i skogen, långa galopper blev det!! När jag kom hem från stallet röjde Lasse och jag lite i förrådet nere. Soptippen i morgon!! Har ont i min högra handled just nu, undrar varför :)



När Ansi var här i går fick jag en jättefin blomma! Kommer inte ihåg namnet.


Facebook

Nu har Kajsa o Sara hjälpt mej att gå med i Facebook! Har lyckats lägga in några foton på mina djur....jag är såååå duktig!!!

Just nu är Kajsa o Sara nere Ica o handlar kräftstjärtar, tänkte göra kräfttoast till kvällsvickning. MUMS!!

Idag har jag kallat kissemissen för L-iott igen......borde nog döpa honom till det!! Fast, Lasse och Vikke vill inte, de tycker att Lton är bättre :(   Just nu ligger han i Vikkes knä o sover.

I morgon blir det kalas här, Vikke fyllde ju 25 år för några dagar sedan. Ska bjuda på  fläskfilégryta med mango chutney o så tårta till efterrätt! På lunchen kommer Ansi hit, vet inte riktigt vad jag ska hitta på att bjuda på då....får nog gå o leta lite i nån receptpärm tror jag......mycket matlagning blir det i morgon i alla fall!

Lton igen!

Min lilla kisse är såååå kelig! Han vill vara nära, nära, ligger gärna i knät o sover! Fast, han har lite konstiga sovställningar....




Visst är han söt?

Idag har jag kallat honom för Lton, Lipton och Liott :) Stackarn, hur ska han kunna veta vad han heter när matte svamlar så där...

Har varit o handlat en klösmöbel till honom idag, hoppas att den är roligare att använda än mattes köksmatta!

Lton?




Lite äcklig är det allt när Ozzy kommer för nära...




Visst är han söööt!?

Det kanske blir en Lton istället för en Leopold, ska bestämma oss snart!
Har försäkrat honom idag, 70 kr i månaden :) Får det väl vara värt!
Tog en sväng till djuraffären idag. Kaj gav mej ett kanonpris på en kattmöbel, 875:- ordinarie pris över 1000 kr. Vet inte om jag ska köpa eller inte. Nåt måste han ju ha att klösa på.


S*Silverpine´s Hugo

Nu har vi varit hemma i drygt en timma med lilla Leopold (det råder mycket delade meningar om vad sötnosen ska heta). Ozzy är alldeles betuttad i den lilla, Sigge är mest lycklig över att jag är hemma igen, vad kattungen gör är inte så noga bara han får vara i närheten av mej så är han nöjd :)

Jag hade förväntat mej att tillbringa de 15 milen från Färjestaden med en skrikande hysterisk katt i bilen. Ack vad jag bedrog mej. Han pep lite ynkligt i några minuter, sen la han sej o sov...hela vägen hem. 

Det är i alla fall en riktig spinnmaskin vi har skaffat oss.....supermysigt! 

Pappan är stor o mycket mörk i ansiktet. Vi fick se en bild på honom när han var liten, då var han tecknad ungefär som Leopold. Antagligen kommer Leopold att bli lika mörk som pappan. 

Nu ska jag gå o lägga mej. Har ont i huvudet. Kan det vara 80  mil i bilen som är boven i dramat? Trött är jag i alla fall. Kattungen har Vikke lagt beslag på. Han tyckte att Leopold skulle tillbringa natten i hans rum.......Undrar om jag kommer att få låna honom ibland.....katten alltså!








Pappa (lika stor som Harry)


Mamma (lika liten som Lillan)

Söndag morgon

Klockan är runt åtta och jag är precis hemkommen från en timmas morgonpromenad. Sitter o väntar på att tevattnet och äggvattnet ska koka upp. Jag vaknade vid halv sju i morse och kunde inte somna om så jag drack min Aloe Vera, snörde på mej joggingskorna o gick ut. Jag mötte bara en annan promenerande människa, Kats före detta svärfar Harry! Han undrade om jag skulle gå hela vägen hem till Vimmerby :)

Igår var vi i Gävle o shoppade, jag "tjänade" massa pengar :) :). Jag hade flera 25% rabattkuponger på KappAhl, så där "tjänade jag lite :), sen fyndade jag en stor transportbur för 199 kr och en kattlåda för 249 kr :). Jag "tjänade" pengar på Ikea också, handlade en gryta på familykortet, 100 kr rabatt. Jag gick till kassan med visningsexemplaret, sååå pinsamt!!!! Av nån anledning fick jag inte köpa det exemplaret, jag fick hämta mej ett annat ex.

Nä, nu är det dax för frukost! Undrar när Kats har tänkt vakna???? Jag äter väl utan henne........

Edsbyn

Nu har jag precis kommit fram till Edsbyn! Resan har gått bra, 7,5 timmar inklusive mycket kort matpaus på MAX i Borlänge. Kats har precis åkt iväg med sonen till bandyträning o jag tänker faktiskt hälla upp mej ett glas vin medans jag väntar på att hon ska komma tillbaka. Näsan rinner lite o jag tror att jag förkylningen lindras av vin.....vad tror ni?

Kattägare

Jag har köpt katt   :) :) :) :) :)

En birmahane. Den är leveransklar nu men eftersom jag ska åka till Edsbyn så hämtar jag den inte förrens måndag kväll.....Det blir många mil på måndag, först 50 mil från Edsbyn o så 30 mil till....fast då får Lasse köra.

Måndag morgon!

Igår eftermiddags skrev jag på bloggen att jag inte tänkte göra mer under söndagen, men, så blev det inte! Vi flyttade ner Vikkes dator från "kontoret" till hans rum i källaren. vi och vi, Lasse o Vikke fixade allt teknisk, jag stod mest för städning i Vikkes rum....mycket välbehövligt måste jag säga......Ska försöka ta tag i det där med hyllor o sånt inne på kontoret nästa vecka när jag kommit hem igen, huvudsaken är ju att datorn funkar som den ska.

Nu står vi med ett litet datatskrivbord (Kinnarp) över......ställbara ben o höj- och sänkbart datadel, om ingen offrar sig o tar det skickar jag det till tippen.

Idag blir det kanske en lugn dag istället, vad jag vet är det bara tre grejor inplanerade, åka till återvinning, delta i en Forever Living-visning hos Matilda o sen leta katt på nätet......Ni läste rätt......en hane har Vikke o Lasse bestämt :) :) :) Den jag ville ha är redan borta, får se vad jag kan hitta. Inga fantasipriser säger mannen, det går bra med en bonnkatt......


Rammel....

Började söndagen med att åka o hämta Kajsas bil, sååå fin! Lasse o jag hade planerat att åka till Västervik efter lunch o plocka ner förtältet men det regnade så de planerna fick vi ställa in så istället började jag att rensa i Lasses garderober och lådor. Det fanns en del att slänga kan jag säga, tre papperskassar bidde det.....

Kaninerna har åkt till Gamleby idag, känns lite konstigt faktiskt, de har ju varit här sedan tidigt i våras. Jag tänkte fylla ut tomheten med en kattunge, ska höra med Lasse vad han tycker om den idén. Killen som Kajsa köpte bilen av idag hade en 20 veckors liten katt, söt men mycket vild, gjorde utfall  mot oss, så där gulligt på tvären med krökt rygg och stooor svans, vi blev så rädda :). Killen sa att katten ingick i bilköpet, han hade inget emot att bli av med busen!

Annars  har det varit en rätt så lugn dag, jag har lagat mat o varit ute o gått med hundarna. Tänker nog inte göra så mycket mer idag faktiskt...måste vila upp mej inför Edsbynsresan..........


Marsvinet Snoddas o Sickan är i buren, Laban o Ozzy är utanför....
Sickan gick alltid in o la sig i marsvinsburen om den var öppen.


Lillan är mycket intresserad av gerbilerna.....


Laban, Lillan och Sickan

Husvagnsmässa

Idag har Lasse, jag, mamma och Bogöran varit på husvagnsmässan i Jönköping. Jag köpte INGEN ny husvagn, fast det fanns många som jag gärna hade tagit med mej hem! Lite handlande vi i alla fall, en dunväst till mej och en ficklampa till Lasse, sen köpte Bogöran en Polarbjörn till vår husvagn, TACK!! Efter besöket på mässan åkte vi till Jula, där handlade jag ett nytt regnställ för 69 kr och en presenning.

På hemvägen stannade vi o fikade på ett mysigt fik i Eksjö, Lasse, mamma o Bogöran "vräkte" i sig så mycket gott, jag tog bara kaffe o så smakade jag en tesked av mammas goda äppelpaj med maräng. MUMS! Tänk att jag avstå!!!!

På tal om paj, igår på lunchen bar jag ut kaninerna till uteburen (de får vara inne på natten så att de inte bygger upp så mycket päls) då såg jag att det hande ramlat ner massa äpplen från vårt äppelträd. Jag visste att mamma o Bogöran skulle komma hit o hjälpa Lasse med en grej på eftermiddagen (jag jobbade) så jag slängde ihop en äppelpaj till dem. Vi har bott i huset i 20 år i år och jag har aldrig använt några äpplen från vårt träd tidigare. Vi brukar i och för sig inte få så mycket äpplen o de vi får brukar vara dåliga, men ändå! Alldeles nyss var jag ute i trädgården o då upptäckte jag att det hänger massa äpplen kvar på trädet! Tänk, jag kan göra fler pajer! Tog in fyra stycken o la i fruktkorgen! Får se om jag gör en paj i morgon också.....då måste jag nog smaka lite tror jag......


Sigge o Doris när de var smååååå valpar! 11 år sen.....


Ozzy som liten!

Motion....

Vad ska jag skriva om idag? Har inte hänt nåt speciellt som jag kan berätta om, fast jag brukar ju kunna hålla låda en stund i alla fall! Jag har varit ”duktig” o motionerat den här veckan i alla fall. I måndags var jag ute o gick en timma, i tisdags red jag, i går (onsdag) var Matilda o jag på ett Friskis o Svettis-pass o idag (torsdag) hade jag planerat att åka till Gullringen o simma men det blev en promenad på 45 min istället. Ingen migrän efter Friskis o Svettis-passet, skönt! Jag är nog botad…………

 

På onsdag middag åker jag till Edsbyn, bara så att ni vet…….bara jag, inga hundar, ingen gubbe o inga barn……kommer hem på måndag kväll igen……..va tjejsnack vi ska hinna med…….


Sigge, Ozzy o Doris i hundgården i Edbyn påsken 2008



Olga på trappan, påsk 2008


Krutte!


Söndag fm

Söndag förmiddag o här sitter jag i min ensamhet! Lasse är i Adams garage o fixar vindrutespolningen i min bil, Kajsa är i Åtvidaberg o Vikke ligger o sover. Jag funderar på vad jag ska hitta på idag. Det är inget vidare väder så jag känner inte för att göra nån uteaktivitet, kanske skulle ringa till mamma o Matilda o höra vad de har för planer idag? Eller jag kanske bara ska gå o lägga mej igen? Känner mej lite seg faktiskt. Annelie o Anders var här på middag igår, det blev inte jättesent, de åkte väl hem runt midnatt tror jag, men jag känner mej lite seg i alla fall, sov inte så bra natten mellan fredag o lördag, det är kanske de som känns i kroppen idag, för det kan väl inte vara vinet igår? Till middagen igår hade jag gjort rödbetscarpaccio till förrätt, (jättegott tyckte jag som älskar rödbetor, Lasse var inte lika övertygad men han åt lite iallafall), varmrätten bestod av bacon- o basilikafylld kalkonfilé med klyftpotatis och basilikasås och grönsallad, efterrätten blev Frödinges hallon- och fläderpaj  med vaniljvisp. Mumsigt blev det!

 

Nä, det får nog bli sängen ett tag till i alla fall, jag håller på att läsa Arnaldur Indridasons bok Änglarösten så jag går nog o lägger mej o läser en stund medans Lasse slavar med min bil ….


Rödbetscarpaccio (rödbetor, flingsalt, ruccola, rostade pumpafrön, ostblandning av kesella och ädelost)

Katt!?

Jag vill ha en katt i huset igen! Lasse protesterar! Han är snart 50 år så han börjar bli bekväm tror jag ......(fniss), han ser bara allt besvär framför sig. Jag däremot skönmålar allt som vanligt. Jag ser bara en spinnande katt i knät, en gosig spinnande katt under täcket när jag ligger o har ont i huvudet (fast, det har jag nästan aldrig nu, peppar, peppar), en buskatt att skratta åt.....JAG VILL HA KATT!! Det där med kattsand överallt, stängda ytterdörrar, kattvakt när vi ska åka bort...allt sånt förtränger jag.

Det är två raser jag kan tänka mej, ragdoll eller birma. Vill ha en raskatt som under många är är framavlad till att ha anpassat sig till livet som innekatt. Det är för mycket pengar för en katt säger Lasse, icke säger jag! Men, just nu finns det kattungar på blocket 75% birma, 25% ragdoll. Såå söta. 3000:- Jag tycker vi ska slå till, icke säger Lasse! Vad tycker ni? Visst ska vi ha katt i huset igen? Jag har haft katt i mitt hem sedan jag var en tvärhand hög, det är svårt att vara utan.........

Min allra första katt, Luring, har jag ingen bild på men här kommer alla de andra. Det har blivit så att alla våra katter har börjat på L. Luring, Ludde, Lisa, Linus, Lsa, Ludwig o Laban. Under nån vecka hade vi också en hittekatt som hette Laura.


Laban


Ludwig o Laban


Lisa o Linus


Lsa


Ludde

Jogging!

I morse, efter morgonpromenaden med hundarna och frukost, kände jag för att gå en ”egen” promenad. Jag kan ju inte gå så fort o långt när jag har Sigge med mej och jag har ätit alldeles ”fel” sista dagarna så det var verkligen läge för en längre promenad i högt tempo! Jag gick ut på halvmilspåret och efter ungefär två tredjedelar så började jag jogga, såå jäkla skönt! Jag klarade att jogga mycket längre än vad jag trodde, fast, jag har långt kvar till att orka springa en mil under timman som jag gjorde förr (ca 20 kg sen)! Jag kände inget av foten under tiden jag sprang och än så länge är det lugnt, får väl se hur det känns i morgon.



Lugnare form av motion, men ack så jobbigt (på väg upp på Hovärksfjället i Lofsdalen)!


Resten av förmiddagen har jag tillbringat framför datorn. Vi i migränföreningen ska ha en stressföreläsning i oktober och julfika med guidad tur på Astrid Lindsgrens Näs i december och jag håller på att skriva ner en inbjudan till våra medlemmar som ska skickas iväg inom kort! Jag tycker ju att det är rätt så roligt att sitta o ”leka” med texter och bilder i word så jag anmäler mej gärna frivilligt till sådant ”arbete”.

På tal om migrän, denna sommar har varit otrolig! Jag har i snitt två anfall i veckan men under hela maj hade jag totalt tre anfall, i juni fyra, i juli två och augusti två! Jag börjar faktiskt bli lite rastlös, jag är ju så van att tillbringa långa och många timmar i sängen, jag vet inte riktigt vad jag ska göra med all ”fritid”.


Idag fick jag förresten besked angående min blodtrycksmätning, jag hade acceptabla värden, vad det nu innebär, så jag ska fortsätta med min medicinering precis som förut.

 Nu tror jag faktiskt att det är dags för lite fika…….bye!




Kajsa o Sigge har roligt i snön på Svansjökläppen (berget Hetögeln)


RSS 2.0