Ridning

Ikväll har jag  varit o ridit igen. Ny häst, Ofeigur. Mycket trevlig! Han (och jag) var genomsvett när vi kom tillbaka till stallet så han  fick stå med täcke på sig en stund.





Tidigare idag var jag och hälsade på Matilda. Hon har varit o kastrerat Harry idag, stackarn, han var helt utslagen när jag var där. Nu är det alltså kört, det blir ingen kattunge efter Harry som ska bo här hos oss! Kanske lika bra det!

På tal om nåt helt annat så var vi bjudna på mat hos mamma i lördags. Det serverades pannbiff med lök! Gott! Mammas sambo är snickarkunnig och han har gjort ett radhus till fåglarna i Tjurstorp. Alla mammas barnbarn har fått en "egen" holk döpt efter sig! Kul! Hoppas att det är några fåglar som flyttar in där snart!


Veckan som gått...

Oj, en vecka sen jag uppdaterade, så det kan bli! Min vecka har varit full med trevligheter!


I tisdags hade jag massor med folk hemma hos mej, jag hade "ljusparty". Jag bjöd på hallon/björnbärspaj o mina vänner handlade. De handlade så bra att jag fick plocka ut varor för 844 kr. Nice!


I onsdag kom pappa hit, han vill ha hjälp. Han har efter mycket tjat från oss äntligen köpt sig en mobiltelefon, kan vara bra att han när man är 79 år aldrig är hemma o svarar i den fasta telefonen. Förstår inte, han har fullt upp hela tiden!  


I torsdags drog turridningen igång. Sååå härligt att vara igång igen. Hade en häst jag aldrig ridit tidigare, Perla, supertrevligt o kanonhärlig tölt. Liite kalltom knäna o liite mörk var det att rida. Ridningen avslutades som vanligt med gemensamt fika. GOTT!  


Igårkväll (fredag) var vi inbjudna till "inflyttningskaffe i ny husvagn". Ett par kompisar till oss hämtade hem en ny husvagn som vi fick kika in i. Trevligt!


Idag är det krano-sacral terapi som gäller! Migränföreningen i Kalmar har anordnat en prova-på-dag. Antar att det som vanligt blir en trevlig dag med massor av skratt o "skitsnack"!


Jäklar!

Vilken match! Herregud vad nervöst. Tyvärr bröts segersviten och Edsbyn förlorade 2009-års SM-final :( . Jag har ju så fruktansvärt dåliga tävlingsnerver så jag kunde inte se på matchen med full koncentration. För att inte bli för uppjagad låg jag i sängen o läste en bra deckare samtigt som jag tittade på TV. Det värsta var att när det började närma sig slutminuterna i matchen så var deckaren i upplösningsskedet. Två spännande saker samtidigt. För att komplicera det hela ytterligare hade jag en bajsnödig hund som pockade på uppmärksamhet :) Ingen annan fanns i huset som kunde gå ut med hundarna.......Ozzy fick plågas i några minuter.....



SM-final 2006


Sorg!

Jaha, nu är det över. Veterinären var här igår em och gav Laban en spruta. Vi var samlade hela familjen o han somnade så lugnt i mitt knä. Han fick ligga i soffan några timmar innan vi åkte iväg till Kullsäters djurkrematorium. Idag har vi hämtat hem honom. Urnan står på köksbänken, den får nog stå där ett tag. Det dröjer nog innan jag är mogen att flytta in den till de andra.


Nybadad Sigge!

Idag var det Sigges tur att gå till "frisören". Han blev sååå fin o han luktar sååå gott! Jag var ju lite orolig över att han skulle få ett epelpsianfall av stressen (10 år o första frisörbesöket) men det verkar ha gått bra.

Jag har däremot inte mått så bra idag, dundermigrän. Sigge kände nog av det i morse för när vi skulle åka till trimmet så klev grannen snett över gatan ur sin bil. Sigge kastade sig ut på gatan och sprang över till grannen, vrålskällande! Jäkla hund! När vi parkerade vid trimmet kom det en gående på trottoaren, då satte han igång igen! Nog för att han kan bära sig åt ibland, men det här skyller jag på att jag inte mådde bra o att han skulle "vakta" mej lite extra.

Nu är jag så trött på att ligga i sängen i glo på TV så jag ska faktiskt gå ut till husvagnen o damma av den lite, känns som en lagom aktivitet. Lasse har redan dammsugit o städat av en del men jag ska ta "finliret". Inte för att det kommer att vara rent så länge men det känns skönt att ha gjort en storstädning innan första turen i alla fall.



Nybadad Sigge!

Liite seg!

Vi hade gäster här på middag i går kväll, en gammal klasskompis (och hennes sambo) som jag inte träffar så ofta. Vi satt runt bordet och pratade till efter midnatt. Jag bjöd på trerättersmiddag o så vin/öl/likör till det!  Fast att klockan inte var så mycket när de åkte hem så känner jag av det idag! Liite seg är jag allt o lite ont i huvudet har jag också. Jag (eller vi kanske jag ska säga ) fick en jättefin bukett med tulpaner, tänk vilken skillnad det blir när man fyller ut med lite grönt i buketten....



Förmiddagen idag tillbringades i sängen (kollade på Bygglov, arga snickarn mm) men på eftermiddagen tvingade jag med mej mannen och Kajsa ut på en promenad med hundarna. Vi stötte på en hel hög med svanar och kanadagäss. Mitt på en åker hade de tagit en paus. Har aldrig sett så många svanar på en gång förut. Försökte fota med min mobil men det var bara en del av dem som fick rum på bilden.



Efter promenad och middag blev Kajsa och jag lite rastlösa och uttråkade. Vi löste det med pussel.....jag fattar inte vart tiden tar vägen när man pusslar?! Tiden bara försvinner. Jag kollade på klockan vid 19.15 och tänkte att  jag skulle sitta en kvart till. När jag tittade till på klockan hade det gått en timma.......helt ofattbart.

Nu är det sängdax, klockan 05.30 i morgon ringer väckarklockan.......USCH!

Husvagnen

Nu ska vi alldeles straxt åka och hämta hem husvagnen! Jippi!! Vi kommer väl inte att åka iväg än på några veckor men ändå! Ska försöka att åka iväg några helger i april eftersom vi ska ha den uppställd på Lysingsbadet i år. Får se vad vi tycker om det, vi är ju vana åka till nya ställen hela tiden, men det blir nog bra det här med.


Ledsen...

Usch, nu har vi bestämt oss. Laban ska få somna in. Pratade med en veterinär alldeles nyss och han kan komma hem till oss fast inte förrän på torsdag. Ska ringa till veterinärstation på måndag och kolla om de har möjligthet att komma hit innan dess. Laban har funnits med oss i snart 18 år, har svårt att tänka mej hur det kommer att bli utan honom......


Lite allt möjligt!

I början på veckan var vi på en kort med mycket trevlig visit hos Maria o Claes  http://majaskraft.blogg.se/.  Vi kom dit sent på måndagskvällen o åkte hem igen på tisdagskvällen. Som sagt, ett kort men trevlig besök! Tack !


Innan vi åkte fixade Lasse det sista på valvet så nu är vardagsrummet klart. Till och med gardinerna har jag sytt upp nu! Har tagit lite bilder för er som är nyfikna på hur det blev.


               
 

De är stressigt som sjutton på jobbet nu, värre än vanligt! O det märks på mitt blodtryck, jag får inte ner det, har varit på kontroll hos distriktssköterskan idag igen. Jag misstänker att läkaren säger till mej att öka medicindosen när jag pratar med honom på måndag! Men, jag har varit duktig o ringt till Livstilsmottagningen så jag ska dit o prata om några veckor, får se om de har några tips att ge mej! Meningen är att jag ska gå där under ett år. Jag får göra blodprover mm innan första besöket och sedan inför sista besöket så får vi se om det hänt nåt under året. Spännande!  


Nä, nu ska jag åka till veterinären med Sigge, han ska få sin andra spruta av fyra. Bye!

Trötta ben!

Jag har ONT i mina fötter/ben! Kan det bero på att jag har hållit i gång med tungt flyttarbete sen i går vid middagstid?

Det började med att jag åkte till Matilda för att hjälpa henne med att bära ut badkaret och skruva ner massa skåp i badrummet. Det blev sån skillnad!! Luftigt o fint!


När jag kom hem fick jag för mej att jag skulle göra i ordning i gillestugan, det har varit så rörigt där nere sedan vi började med köksrenoveringen. Jag ringde naturligtvis till min kära mamma! Mamma älskar ju att "möbla" så hon kom på direkten. Vad vi bar!! Fram o tillbaka o kors o tvärs, hela eftermiddagen och kvällen. Vi tog bara en paus o käka lite tacos! Även om det inte är de rum jag tycker är finast i mitt hem så är jag mycket, mycket nöjd med slutresultatet!


För er som vet hur det ser ut hos mej så kan jag tala om att mitt gamla matsalsbord nu står nedanför trappan och den grå hörnsoffan har nu blivit en tresoffa och är placerad vid öppna spisen! Den gamla "antika" soffan ska ut på blocket.


Idag har jag fortsatt att fixa, det är ju tavlor, lampor, prydnadssaker mm måste plockas om efter en sån där flytt, även om mamma o jag hann med en hel del i går så var det mycket kvar idag.


Men, än får jag ingen rast eller ro!  Vi ska straxt åka till Matilda o fixa upp en spegel i hennes badrum. Men, sen, SKA jag sätta mej ner en stund!



Bye!


Nya krukor i vardagsrummet/köket

Usch vilket väder vi har här, det regnar och snöar om vart annat! Skittråkigt! Inget roligt promenadväder precis :(

Igår däremot var det trevligare promenadväder, jag gick en sväng på Lysingsbadet o kollade in vår husvagnsplats, jag längtar till sommaren!!




Häromdagen var jag och köpte nya krukor till vardagsrummet. Men, idag när jag skulle ställa dit dem så blev jag inte riktigt nöjd, så, jag bytte plats på dem i köket och dem i vardagsrummet, det blev mycket bättre! Är jag petig eller?? Det är egentligen samma randiga krukor bara att några är runda och några är fyrkantiga!


             

Lasse har börjat måla valvet så när det är på plats så är vardagsrumsrenoveringen äntligen klar! Jag är faktiskt lika nöjd med vardagsrummet som jag är med köket. Fast, jag borde sy upp gardinerna........

Nu är det "BARA" hallen kvar........



Nä, nu ska jag åka till Matilda, vi ska se om vi kan plocka ner hennes väggfasta skåpsinredning i badrummet, det kanske inte finns tapet bakom, man kan aldrig riktigt veta.........

KRAMAR


Ny tavla

Jag har varit med Sigge på djursjukhuset i Linköping i dag för utredning av hälta. Sigge har under några veckor haltat till och från på ett framben (har skrivit om det förut) och idag var det dax för veterinären att undersöka honom. De hittade inget fel alls på honom, trots provokation så visade han ingenting. Ibland har de ju ont men de ska inte visa nåt för veterinären men Sigge är inte sån. Han fick en antiinflammatorisk/smärtstillande injektion och ha ska ha tre stycken till framöver. Hoppas att det hjälper.

Under tiden som Sigge var hos veterinären så passade jag, Matilda och Kajsa på att shoppa lite. Jag köpte bland annat en tavla som jag är föll handlöst för! Sen slank det ner lite kläder i en påse och så naturligtvis lite smått och gott från IKEA!






Örebroweekend

Ja vad ska man säga om helgen?! Musicalen Footloose var i alla fall bra, jättebra till och med. Men, det började på lördagsmorgonen av att jag vaknade jag med migrän, inte så konstigt i och för sig, klarade dock av att vara social hela dan men jag shoppade bara för 99 kr, så det säger väl lite om hur jag mådde egentligen. Det är inte ofta jag inte orkar handla, mycket!  Eva som var med hade feber och var inte heller så speciellt shoppingsugen. De enda som var helt nöjda var väl våra män, en kort shoppingtur, kan det blir bättre?

Efter musicalen skulle vi äta och efter mycket om och men fick vi ett bord på hotellets restaurang. Vi beställde samma förrätt alla fyra men olika varmrätter och så vin och öl. Servitören skrev inte upp beställningen och Micke undrade varför, "jag kommer ihåg" var svaret. Men, det gjorde han INTE! Jag fick fel varmrätt och fick sitta och titta på när de andra åt, fast, jag fick in min mat relativt snabbt ändå men jag vet inte om det var bra eller inte för på natten blev jag magsjuk. Misstänker starkt att det var maten! Mådde inte illa, tack och lov för det, men maten ville inte vara kvar i magen. Efter att ha varit på toa var tionde minut i ca 4 timmar (vill ni fortsätta att läsa???) så upptäckte jag att avloppsvattnet plötsligt kom upp ur duschen, det var INGEN trevlig syn!! Det luktade inte speciellt gott heller!! Vi fick ett nytt rum, knölade ner all packning huller om buller i väskorna och bar! Allt förutom schampo mm som stod i duschen, varken Lasse eller jag ville kliva i avloppsvattnet och hämta det, konstigt va?? Så den efterlängtade goda hotellfrukost bestod av en kopp ekologiskt te och ett smörgåsrån, MUMS!

Detta var vad jag köpte, 99 kr på Village:



RSS 2.0