Rapport från sängen

Jag ligger i sängen idag! Första gången på en hel månad, ja inte sen jag ligger i sängen, jag sover ju ibland, men första gången på en månad som jag ligger i sängen och kurerar huvudvärk!

Igår kväll var jag och mina jobbarkompisar på restaurang Räken i Västervik o tackade av en jobbarkompis som ska flytta till Kalmar. Det var så jäkla kallt i restaurangen så jag satt o spände axlar och nacken hela kvällen o det är väl det som jag får lida för idag antar jag! Jag körde så det kan inte vara bakfylla :)

Fast jag mår bättre nu, tack o lov, för jag vill inte missa middagen hos Annelie och Anders i kväll :)

Jag är ju inte så överförtjust i bärbara datorer, jag tycker inte jag kan scrolla upp och ner så bra o skärmen är liten o arbetställningen är inte heller så värst bra. Men just nu är jag nöjd med att vi har en, jag kan ligga kvar i sängen o kolla bloggar o kika lite på facebook! Kanske borde använda den lite oftare!

Här är det i alla fall attans kallt idag! Fast några mil härifrån är det kallare, hörde att de hade minus 30,4 grader i Horn i natt!! Huavale!! Jag tycker att jag har valt en bra dag att ha huvudvärk på, känns rätt så bra att jag slipper gå ut med hundarna i kylan, fast det är synd om Lasse, han får ta varenda promenad ;)

Hallen

Vart tar dagarna vägen? Tycker inte att det var så länge sen jag bloggade men det var det visst när jag tittade efter! Kanske kan skylla på att veckorna går fortare nu när jag jobbar 75% än när jag jobbade 50%! Det fungerar ialla fall jättebra att jobba mera, har inte tagit en enda huvudvärkstablett än i år, peppar peppar ta i trä!!! Snart är det dax för heltid..........

I torsdags var Kajsa o jag o bestämde vilka tapeter vi ska ha i hallen. Vi var också på Jörans kakel och valde ut en klinker men när vi kom  hem så upptäckte vi att plattan var för lik golvet vi ska ha, så det blir bara att åka ner o ta nån annan o prova med. Synd, för det var en supersnygg klinker, mörk mörk grå, nästan  svart o lite ojämn så det var mycket liv i den fast den inte var rörig. Synd!!! Tapeten blir vit med vitt mönster, känns lite fegt men jag tror att det blir bra. Vi har också bestämt att vi ska måla trappräcket vitt och byta ut nålfiltsmattan i trappan. Fast först ska taket målas..........sen ska hallpanel bort.......fast inte där jackorna hänger, där ska vi måla vitt........

Bjuder på en bild på våra fina istappar som hänger vid altanen!





Å så Sigge o Ozzy


Filmtime!

Lasse och jag och hundarna har varit på skogspromenad idag. Nu är ju det i och för sig inte så ovanligt men idag var det så tyst i skogen så att det nästan gjorde ont i öronen! Massor med snö, 1,5 minusgrader, vindstilla, kan det bli bättre???

Nåt som däremot är ovanligt är att Lasse och jag har tittat på film! Flera stycken dessutom!! Varken Lasse eller jag är ju några film-fans precis men vi har ändå köpt på oss en hel del filmer. Kan vara bra att ha en regnig dag i husvagen har vi sagt! Jag vet inte om vi har haft ovanligt lite regn där vi har befunnit oss men tittat på film har vi i alla fall inte gjort, förrän nu!! Vi är uppe i fem filmer bara på några dagar. Vi började med Män som hatar kvinnor, sen blev det Flickan som lekte med elden, Rallybrudar, Varg och så på förmiddagen idag Allt flyter.

Jag tror att detta filmtittande beror på att vi för tillfället inte renoverar hemma, vi har för mycket tid över helt enkelt!! Såå nu har Lasse fått en order från mej, räkna på hur mycket golv och tapet det går åt till hallen!!! Så här kan vi ju inte fortsätta, sitta o glo framför TV´n dagarna i ända :) :)


Skogspromenaden idag


Snö


Året som gått!

Januari: Efter att ha levt i renoveringsträsket under hela hösten 2008 så var det dags igen i januari. Vi fixade äntligen till vardagsrummet!


Februari:
Minisemester i Örebro med Eva och Micke. Sov på hotell och tittade på musicalen ”Footloose”. Musicalen och umgänget var jättebra, men jag blev matförgiftad och kunde ha mått bättre!

Kats var här på snabbvisit några dagar.


Mars:
Stor sorg, Laban fick somna in.


April:
Äntligen dags för att ta ut husvagnen. Premiärturen gick till Öland, vi fick några helt underbara dagar där. I mitten på april ställde vi upp husvagnen i Västervik och jag flyttade dit!

Maja och Claes var här några dagar och hälsade på.





Maj:
Började med Kraniosakralterpi-behandling hos Marie! Vilket lyft för mitt liv!!!

Vi firade Kajsas 18 årsdag och Matilda och Adam förlovade sig!

Jag deltog i Vårruset i Norrköping, regnigt och blött men trevligt!

Fikade på Kröngården med ”granntantsgänget”.

Hade bara TRE migränanfall!




Juni:
Lasse och jag firade att vi hade varit tillsammans i 30 år! Vart tar åren vägen?

Räkkryssning med jobbet! Underbart!

Trevligt midsommarfirande på Lysingsbadet med många goa vänner!

Konstaterar att jag har gått ner 10 kilo sedan i april!

Hade bara FYRA migränanfall


Juli:
Kajsa tog körkort och jag fick klara mig utan bil i några veckor!

Kats o Daniel kom på besök!  Vi var på Öland en dag, besökte Eketorps fornborg, Borgholms slottsruin och Långe Jan. Vi såg en mycket, mycket spännande speedwaymatch, några åkte en sväng i en helikopter o vi åt glass på Smultronstället, i spöregn!

Maja och Claes var också hos oss några dagar.

Sara, Matilda och jag var på Allsång med Lasse Berghagen på Lysingsbadet. Det var massor med folk o vädret var helt underbart, klarblå himmel, varm o vindstilla, kunde inte bli bättre!

Lasses födelsedag firades i husvagnen med spöregn och översvämning!

Hade bara TVÅ migränanfall


Augusti:
Sigge har erlichias och får medicin. Vi är på två mycket trevlig 50-årsfester!

Hade bara TVÅ migränanfall


September:
Jag hade en kortsemester i Edsbyn.

Vi gjorde en mycket, mycket bra investering i form av en katt.

Husvagnsmässa!

Ridningen slutar för terminen och vi avslutar med kak-kalas, fy sjutton vad kakor jag åt!

Dags att ta hem husvagnen för säsongen.

Hade bara FEM migränanfall


Oktober:
Bettan sjuk, körde i ilfart till djursjukhuset i Linköping! Tack o lov och mot alla odds frisknade hon så småningom till.

Migränföreningen hyrde Ronja-relaxen. Härligt!

Köpt mycket hastigt en ny husvagn! Hann med en semestertripp innan den ställdes in för vintern.

Sigge halt igen!

Hade bara FYRA migränanfall




November:
Firade pappas 80-årsdag med teater och middag på Karaktärshotellet!

Badade i havet (superkallt) och i badtunna (mindre kallt) med mina arbetskamrater.

Ozzy var hos hjärtspecialist i Linköping.

Maja var här på besök en vecka.

Hade bara TRE migränanfall


December:
Migränföreningen hade julfika på Astrid Lindgrens Näs. Firade min födelsedag, julafton och nyår!

Hade bara TRE migränanfall!


Nyårsafton

I år var vi betydligt mindre folk här hos oss än vad vi brukar att vara, men, vi hade trevligt i alla fall! Vi käkade gott, pratade, tävlade i schlager-quiz mot ungdomarna i Frödinge, åkte vattenskoter (dock inte ute utan på TV´n i form av Wii-spel) och lite annat smått o gott!

Det var förvånansvärt lite smällare som brändes av på kvällen så hundarna mådde riktigt bra. Under 12-slaget låg de o käkade på ben så de brydde sig inte om något annat än det! Sååå skönt!

I år stod mamma och Bogöran för förrätten, de kom med tallrikar med lite smått o gott på. Brieost o honung, fikon, mozzarella  o basilika och tomat, parmaskinka, oliver, crossini, mycket gott! Jag stod för varmrätten och jag bjöd på helstekt fläskfilé med whiskeysås, ugnsbakade coctailtomater med timjan och vitlök och så ugnsrostade grönsaker. Annelie och Anders hade gjort en pekannötpaj med vaniljglass till efterrätt. Mumsigt!

Vet inte om jag vill säga nåt om schlager-quizen men jag har väl inget val. Vi fick storstryk mot ungdomarna! De hade 23 rätt, vi hade 15!!! Själva trodde de inte att de skulle ha en chans mot oss gamlingar så det var väl lite sura miner när låtarna spelades, de var ju inte ens födda när vissa av bidragen tävlade! Men, de sura minerna försvann när de förstod att de hade vunnit! Vi ska ta revanch en annan gång..........


RSS 2.0