Underbar kväll!

Är precis hemkommen efter en helt underbar kväll, jag har varit på långritt! Vi red i drygt tre timmar (inklusive kort fikapaus efter halva tiden) o vi hade kanonväder. Vindstilla men inga mygg. Vilka ridvägar det finns runt Gölhult! Helt underbara galoppsträckor. Tror att  jag kommer ha vissa svårigheter att sitta i morgon men det är det värt!
Tyvärr var det här den sista ridningen för den här säsongen, men jag kommer nog inte att kunna hålla mej helt borta från hästarna i sommar. Tur att det finns turridningar att boka!

I morgon drar vi iväg med husvagnen, vet inte riktigt säkert än var vi kommer att hamna men vi kommer nog att hålla oss inom 10 mils avstånd iallafall. Om vädergubbarna har spått rätt så kommer det ju att bli kanonväder i helgen, jag hoppas det stämmer.

Nu ska jag gå o lägga mej, go natt!

Kattungar o trädgård

Igår var jag o tittta på fyra små nyfödda kattungar! Så söta, syns så väl att de är "Olgakatter". Tack Ansi för en bra dag med god mat o trevligt sällskap.

  

Jag är inte förtjust i trädgårdsarbete, borde nog inte ha trädgård överhuvudtaget. Men, idag kände jag faktiskt för att göra lite fint, ringde till mamma o bad om sällskap. Snäll som hon är gick hon med på att tillbringa en hel dag i min trädgård, vi har grävt, planterat och gjort fint. En del vinpauser klarade vi också av. TACK mamma!

         
Buske                           Framsidan                 Trappan                     Lekstugan


   
Kryddland                      Altan

Grattis Kajsa!

I morse åkte vi till Gamleby för att gratta Kajsa på 17-års dagen. Mycket trevligt! Vi sjöng o hon grät (jag också om jag ska vara ärlig). Hon blev rejält överraskad o det var ju tur eftersom det var det som var meningen med det hela!

Nu ikväll har Lasse o jag varit o fått information om Aloe Vera. Jag (o Lasse o Kajsa o hundarna) har druckit Aloe Vera i ca 2 månader nu o ikväll var det dax för lite djupare info om vad vi egentligen häller i oss. O inte bara häller i oss förresten, vi använder alla möjliga produkter med Aloe Vera i (Heat lotion o deras tandkräm är favoriter). Vi hade trevligt även där men det känns i kroppen att jag har varit i gång hela dag, först "kalas" i Gamleby, därefter jobb i Västervik hela dan, hem o laga middag o sen lyssna på Aloe Vera information i  3 timmar. Fast, jag pratade en hel själv också, har ju rätt svårt att vara helt tyst!

I morgon ska jag titta på nyfödda små kattungar. Matildas lilla katt har nämligen blivit moster igen. Längtar efter att få se de små liven!

Nu är det sängdax. Go´natt


image43

Från en annan kull men samma mamma! Nån som vill ha en?

Epilepsi


Sigge har precis haft ett epilepsianfall, tack o lov inte så kraftigt, men det är ändå skitjobbigt att se. Hur ska det då inte vara för honom? Denna gång kräktes han bara (ibland kissar han på sig också). Han som normalt sett absolut inte är något knähund vill vara så nära så nära, helst tror jag han skulle vilja komma innanför mitt skinn. Under anfallet viftar svansen konstant, o så "smackar" han. Har ingen aning om vad som var utlösande denna gång! Nu ligger han bredvid mej o sover. Ozzy "leker" med en popcornkärna. Den bästa leksaken för honom är när han hittar en liiten liten sten, nu fick det duga med en kärna! Han kan hålla på o "jamla" hur länge som helst.

I helgen var Matilda o jag i Stockholm på förbundstämma. Det var tidvis mycket psykiskt ansträngande men i det stora hela var det en trevlig helg med god mat o glada skratt. På söndagen kunde vi t o m shoppa en liten stund. innan tåget gick hem.  Hann gå in på Åhlens o köpa ett par solglasögon, Matilda hann köpa två!

I går morse var Kajsa o jag o tittade på en lägenhet till henne. Kontraktet är på väg hem för påskrivning o i dag ringde de från bostadsbolaget o sa att det nu var klart med att vi fick tapetsera om vi ville så det var bara att komma o välja tapet!

I morgon fyller Kajsa år! Blir konstigt att inte ha henne hemma då!

image42

Torsdagsridning

Vaknade tidigt idag, hade klockan på 8 men redan 6.35 hade jag sovit färdigt. Morgonen gick åt till att skicka ut kallelse till styrelsemötet på måndag o till att packa resväskan. Matilda och jag  åker till Stockholm på Förbundstämma i morgon bitti. Det är alltid kul att få "rå om" äldsta dottern alldeles själv en hel helg. Vi ska sova på hotell o förhoppningsvis äta gott mellan alla tuffa beslut som jag vet vi måste ta denna stämma. Vi kommer inte hem förrän söndag kväll.

På eftermiddagen bakade jag limerutor. Jag har skrivit om de där kakorna en annan gång. De är "fruktansvärt" goda! Tyvärr, tyvärr så fick jag bara äta en endast liten kant! Kajsa ska ta med resten till sin praktik i morgon för det är hennes sista dag där.......

Nu i kväll har Kajsa o jag varit o ridit islandshäst. Lika roligt som vanligt. Tölten fungerade jättebra idag. Sååå roligt! Jag fixade att tölta en jättelång sträcka. Det är så bekvämt med tölt, man sitter så stilla. Vi avslutade ridningen med att galoppera upp till Gisseskalle, en superlång backe upp till en utkiksplats. Så jäkla roligt!

Nu är det dax för sängen...go natt!

Jag är en hare!

Hittade detta idag http://www.dagenshoroskop.nu/horoskop/kinesiskt/

Enligt kinesiskt horoskop är jag en Hare.

Harar är okomplicerade, attraktiva, talangfulla och ambitiösa. Är förtrogna med sina egenskaper och överlämnar ledarrollen till någon annan. Harar är klarsynta och kan lätt bedöma personer, de upptäcker snabbt ärlighet eller falskhet hos andra. Haren har alltid ett stor umgängeskrets och gillar att roa andra. Haren trivs bra i finare sällskap och är svag för lyx. De handlar bessingslöst utan att reflektera över morgondagen .  Haren kännetecknas av att vara lycklig och nöjd.

I affärslivet är Harar kvicktänkta och duktiga på att fynda. De arbetar egentligen mycket hårt, även om det inte alls syns. Det är svårt att köra med Haren och den kan vara osentimental och tuff i affärer. Harar är förespråkare av långa relationer och är därför bra kompanjoner. De är ibland för godtrogna och kan därför bli utnyttjade stundtals.

För Haren är familjen mycket viktig och de har förmåga att fortplanta sig snabbt. De är mycket beskyddande då det gäller familj och vänner och ställer alltid upp. De har en stor portion medkänsla och är lätta att ha att göra med. Men känner de sig hotade kan de vara oberäkneliga, i svåra situationer kan de överlämna allt ansvar på andra. I en relation kan du bli övergiven om du pressar Haren för hårt. Harar är förstående och mjuka, de skulle aldrig utsätta någon för pinsamheter. De är bra underhållare och vet hur att agera värd. Harar är omtyckta och gör sig aldrig ovän med omgivningen, de hamnar sällan i svårigheter.

Haren passar bäst med fåret, hunden och grisen. Haren passar mindre bra med råttan och tigern.

Västervik

Sitter o väntar på att klockan ska bli 18.30 för då ska jag åka i väg på min yoga. Jag vet att jag mår så bra när jag är där , fast, jag hade gärna stannat hemma idag. Idag har jag nämligen varit i Västervik o vänt. Mamma skulle opereras o hon fick inte köra bil. Jag lovade skjutsa o när hon låg på operationsbordet så åkte jag o jobbade några timmar. Mycket välbehövligt, ligger efter som sjutton! Tur jag ska dit i morgon igen........

På hemvägen stannade vi till hos Matilda i Frödinge o tog en fika. GOTT o trevligt!

Lasse har äntligen fått besked om sitt jobb. Blev klart i eftermiddags att han får behålla både lön, bil och telefon. Arbetsuppgiftena blir också ungefär som de han har idag, fast han kommer nog att få jobba lite i Göteborg o Lettland också, ev också i Kina. Blir nog bra. Så nån dag nästa vecka får vi hem vår bil igen. Skönt! Det blir aldrig riktigt detsamma med lånebil. Så då kan vi dra husvagen med "rätt" bil igen. Nog för att min saab funkar men det är ju inte som att dra med Volvon. O lånebilen vill vi inte dra med eftersom vi inte vill ha hundarna i en lånebil. Men, i morgon ska han på anställningsintervju på ett företag i Västervik så vi får väl se........

Middag hos Matilda!

Har haft en jäkeldag på jobbet idag, kände mej riktigt slutkörd på em. Då ringer snälla dottern o frågar om jag vill ta med mej familjen o käka middag oss dem! Gulle Dej! Vad skönt det var att slippa ställa sig vid spisen idag. Matilda hade gjort spagetti o köttfärssås, sååå gott så gott! Vi fick t o m med oss Vikke (det var för spagettins skull sa han, inte för att han ville umgås med oss)! Tänker straxt "göra kväller" för den här dan. Som sagt, känner mej rätt slutkörd!

image40


Matilda i torkskåpet

Hammarsbadet

Har precis kommit hem efter en kanonhelg med husvagnen på Hammarsbadet i Gamleby. Vi (Kajsa, Johan, Lasse och jag) har bara latat oss, solat, läst, löst soduku, ätit och druckit gott. Har känt på solen mer denna helg än totalt på hela förra sommaren. Så skönt!

På lördagskvällen kom Annelie o Anders till oss, vi grillade kyckling o satt utanför husvagnen länge, länge o småpratade o skrattade!

Men , gång på gång har tankarna under helgen gått till vår granne med familj. Grannen dog hastigt i en hjärtinfarkt natten till fredagen, endast 57 år gammal. Vad säger man, jag saknar ord.......

image38

Skön ridtur!

Har precis kommit hem efter en lååång och skön ridtur. Vädret var kanon, red i bara t-shirt, hästen skötte sig exemplariskt, fåglarna kvittrade o myggen höll sig borta. Kan det bli bättre? Efter ridturen blev det fika på stallbacken. Vi fikar alltid efter ridturen, det är så härligt att sitta o småprata lite efter att hästarna har fått mat o blivit utsläppta i hagen igen. Längtar redan efter nästa torsdag!

image37

Fontän

Idag har jag äntligen fått igång min "trädgårdsfontän" igen efter vintervilan. Kajsa o jag ägnade hela eftermiddagen till att fixa o trixa med vattentryck o stenar. Trodde aldrig att vi skulle få igång beslysning igen, den var alldeles grön av gamla alger! Men, vi lyckades! Nu lyser det så fint, o kissnödig blir man när man är på framsidan.........

image35

Jag är här igen!

Familjen skäller på mej......för att jag inte bloggar längre! Vet inte vad som har hänt men det känns som om jag hellre läser andras bloggar än skriver nåt själv, har många favoriter som jag följer varje dag.


Men, jag gör väl ett ryck igen! Får se hur länge det varar denna gång.


Lasse o jag tog årets premiärtur med husvagnen i helgen. Åkte till Öland onsdag till söndag. Tillbringade nästan all tid inne i husvagnen. Det regnade nämligen, heeeeela tiden! Varenda gång vi hade kontakt med någon från "yttervärlden" fick vi höra "här är det fint väder" !!!!  Hur kul är det! Vi valde helt fel ställe att minisemestra på! På lördagen kom Matilda o Adam o hälsade på. Vi tog en sväng till Kalmar o käka på restaurang. Jag åt kyckling med gogonzolasås potatisgratäng på järnplanka.  Mycket gott! När vi kom tillbaka sent på kvällen var det äntligen uppehåll o på söndagen när vi packade ihop var det strålande sol! Typiskt.  Men vi hade trevligt i alla fall o Matilda sa att hon hade sovit bra, jag hade tydligen inte snarkat så högt!


Nu skulle jag egentligen ha varit på min yogakurs, men mitt huvud är inte riktigt okej så jag hoppar över i kväll. Ska ta med mej en bok o gå till sängen istället. Ska bara kolla till  gästtoan först. Lasse sätter upp spegeln, nu är det bara listerna kvar.......sen är det klart!

image39


RSS 2.0