Härlig helg!

Är nu hemma efter en mycket trevlig helg i Jönköping. Maria, Claes, Lasse och jag har bott på hotell, shoppat, ätit och druckit gott och skrattat, mycket! I går kväll åt vi på en Libanesisk restaurang. Sju olika libanesiska smårätter till förrätt., tre olika sorters grillspett, klyftpotatis och libanesisk tzatziki till varmrätt, arabiskt kaffe med nån sorts inhemsk söt kaka till efterrätt. Mycket gott. Under middagen var det en tjej som underhöll oss (eller mest pojkarna kanske) med magdans! Kul att ha sett det på nära håll! Skulle inte vilja se mej själv dansa magdans. Det räcker nog med att jag gungar till med magen rejält en gång sen kan jag stå still, länge!

Idag har vi shoppat på A6 och på Ikea. Har äntligen handlat lådinsatsen för kryddor. Nu ligger de flesta av mina kryddburkar prydligt i en låda, väldigt överskådligt! Längtar nästan till att få laga mat i morgonkväll :)  Måste laga nåt som innehåller olja och vinäger. Jag var nämligen inne i en liten, liten mysig affär i lördags där det fanns hur mycket olika oljor och vinägersorter som helst. Man fick provsmaka de olika sorterna och sen tappade expediten upp det man ville ha ur stora glasbehållare. Jag köpte bl a en svartvinbärsvinäger o en olivolja med chili. Gott gott! Det får nog bli ugnsrostade rotfrukter till middag i morgon för på det kan jag hälla över massa olja. Till det steker jag nog en köttbit med svartvinbärsvinägern på. Japp, så får det bli!

Tack Kajsa och Johan för att ni var hund- och husvakter i helgen!

En annorlunda dag!

Idag när jag vaknade och tittade ut så var det vitt av snö på marken. Kunde ha kvittat faktiskt, jag vet ju att det försvinner och kvar blir det bara blött klafs. Det är skillnad när det är kallt och man vet att snön kommer att ligga kvar några dagar åtminstone. På förmiddagen åkte mamma och jag till Djursdala församlingshem för att äta sopplunch och lyssna på andakt och musikunderhållning. Det var jag o så en massa pensionärer. Vi hade det riktigt trevligt men jag tror att de andra undrade vad vi var för ena. När det var slut så åkte vi till Näs och tittade på utställningen som handlar om Astrid Lindgrens liv. Också det mycket trevligt (vi fikade också naturligtvis). Är precis hemkommen, ska medicinera fiskarna, göra middag och sen åka till mitt yogapass. Som sagt, en annorlunda dag. Men, jag har glömt att berätta: havskräftorna var mycket goda.


Rymling!

Jag har varit livräddare idag. Kontraster kan man säga, först tar jag död på massa havskräftor o sen räddar jag fisk! När jag skulle ge mina små fiskar sin kvällsmat upptäckte jag att en var borta! Fick ett infall o kollade i facket där pumpen är o där fanns den, tillsammans med ett litet, litet yngel. Fråga mej inte hur fisken kommit över till pumpdelen, det borde vara omöjligt. Ynglet kan jag förstå, den var så liten så han kan nog simma genom pumpfiltret! Vilket styr det blev! Både Lasse o jag stod där med varsin ficklampa o försökte fånga fisk med sked! Jo ni läste rätt, håven var för stor, sked var det enda alternativet. Efter mycket trixande så lyckades Lasse, med hjälp av en stor serveringssked, att "hiva" över fisken på rätt sida. Återstod bara lilla ynglet! Vi fixade det med, tyvärr blir det väl uppätet precis som sina syskon, men man vet ju aldrig! Att en fisk hade rymt var inte det enda jag upptäckte när jag skulle ge dem mat. De har fått pricksjuka! Måste köpa medicin i morgon o behandla dem. Varför köper jag alltid på mej massa djur!?


Havskräftor!

Idag har jag gjort nåt som jag aldrig har gjort tidigare. Jag har kokat havskräftor!! De fiskades i Uddevalla imorse och kom med istransport till Vimmerby idag. Ska provsmaka en om en stund tänkte jag men de måste ligga på kylning ett tag till. Spännande! Enligt fiskarn så kokar man en lag med dillfrön o salt som man sen kyler ner ordenligt. Man kokar kräftorna några minuter i vatten o lägger dem sedan i den kalla salt/dill-lagen. Allt detta för att kräftorna inte ska efterkoka o bli sega. Återkommer med smak recension.


Wii :)

I lördags var vi (Kajsa, Johan, Johans mamma och pappa, Lasse o så jag) på hantverksmässa. O vad jag handlade! Konstigt va? Det gör ju jag aldrig annars *fniss* . Fast jag handlade bara ätbara saker i år. Korv, ost, glögg, mandlar, marmelader mm. Gott gott! När vi kom hem från marknaden lagade vi mat, "grekisk pytt", mums!


Söndagen var en mycket efterlängtad slappardag. Gjorde egentligen ingenting, så skönt o så välbehövligt! Det har varit så intensivt under en lång tid nu, fast jag har ju mej själv att skylla, jag behöver ju inte bära omkring möbler stup i kvarten. Läste mest hela dan, tog bara en paus då och då och spelade wii med Kajsa. Testade bowling, tennis och baseboll. Det var skitkul! Jag VILL ha det spelet! Konstigt egentligen, jag gillar varken kortspel, dataspel eller tv-spel med wii var riktigt, riktigt roligt.


Idag har jag sorterat böcker! Jag är en sån där som vill ha ordning och reda o alla mina böcker ska stå i en viss ordning. Knäppt va?! Har också hunnit med att färga mitt hår, baka bröd, tvätta, promenera en sväng med hundarna, sortera papper och plocka, plocka, plocka! Vart kommer alla grejor ifrån?


Nä, nu ska jag ta o borsta mina hundar, det behövs kan jag säga, fasiken vad de fäller! Bye

sigge o doris
Sigge o Doris


Ommöblering

Var tar dagarna vägen? Fattar inte, tycker inte att det är sååå länge sen jag skrev nåt, men oj vad fel jag hade! Skyller på att det har varit otroligt hektiskt en period. Mycket på jobbet, trevligt besök från Mariestad några dagar o så framför allt: flyttande av möbler! Jag har till och med missat Desperat housewifes och Akademin för det okända bara för att jag har burit möbler och böcker!! Illa, illa! Nu är det i alla fall färdigt (för den här gången måste jag väl tillägga). Bokhyllorna som stod nere är uppflyttade till "mitt bibliotek", de "två vardagsrummen" nere har bytt plats och förrådet har fått "nya" förvaringsmöbler. Nu är det bara Lasses jobb kvar, flytt av lampor! Han tycker att det är såååå roligt när jag får mina omöbleringsryck för han äääälskar att montera lampor och spika tavlor *fniss*! Vad gör man inte för att göra honom glad! Men, jag glömde ju nästan det roligaste av alltihopa, jag har köpt akvarium igen! Då blev Lasse också jätteglad *fniss*. Att starta akvarium tar tid : ) . Man ska montera akvariemöbeln (tack kära döttrar för det), sanden ska sköljas o enligt mej (inte enligt expertisen) så måste fiskarna i redan första kvällen, vad ska man annars ha akvarium till, om det inte finns fiskar i? Men framför allt, man måste titta på sitt akvarium, många timmar per dag måste fiskarna få uppmärksamhet. Förstår inte var tiden tar vägen, den bara försvinner när man sitter där o glor på de stackars liven!


Igår var vi på Brygghuset och tittade på Bryggmästarens gravöl. Man käkar en trerättersmiddag samtidigt som teaterfolk spelar upp en mordgåta bland publiken. Men, jag gissade fel på mördarn, Lasse hade rätt i år igen. Fasen!


Lasse ligger fortfarande o sover, ska gå o väcka honom, lampan i gillestugan är inte på plats än!


RSS 2.0