Diskbänken borta!

Nu är diskbänken borta. Kaklet också. Lasse håller på att "hugga" bort kakelresterna så att ytan blir lite slätare. Vårt gamla "fina" golv  har kommit fram igen, snyggt va?

Vårt hus är ett bombnedslag. Inte nog med att vi har kökskartonger o möbler överallt, den här veckan har Vikke flyttat hem så hans möbler och hans kartonger har också ställts in lite överallt! Familjen har ockå tillfälligt utökats med två kaniner o en stor bur....och hö.....överallt!      JAG VILL HA ORDNING SNART!!!!




Nya fönster!

Idag har jag hantverkare här. De nya fönstren monteras. Blir sååå fint!

Har jobbat i Oskarshamn på förmiddagen idag men ska vara hemma en stund nu mitt på dan o kolla så att hantverkarna sköter sig. Ska jobba i Vimmerby i eftermiddag. Eftersom vi har hantverkare här så är hundarna hos "mormor" idag o hon har lovat att bjuda på middag i kväll när hundarna hämtas. Skönt att slippa "micromaten" idag!


Nya spisen!

Idag har jag lagat lunch på den "nya tillfälliga spisen". Det var en upplevelse! Jag trodde inte att det fanns långsammare spis än Kats spis men jag hade fel! Jag skulle steka lax med grönsaker o efter 11 minuter hade smöret ännu inte smält i stekpannan! Men, skam den som ger sig, efter ca 45 min kunde jag äta! WOW! Har nu "ringt in" en annan spis, den levereras i eftermiddag! Kan inte bli sämre!


Efter middagen gick jag en "ölburksplockarrunda". Det är nån som slänger tomma ölburkar i "min" skog o jag klarar inte av att se dem ligga där. I våras fick jag ihop nästan två svarta sopsäckar o nu har det börjat igen. Det har varit skapligt lugnt i sommar men nu växer de upp som svampar ur jorden igen. USCH!


Söndag = vilodag ?

På förmiddagen idag åkte Lasse och jag till Matilda med vår spis o några av våra gamla köksskåp. Matilda ska ha ett skåp i tvättstugan och Adam ställde in två skåp i sitt "fikarum" i garaget. Passade på att gosa lite med Harry, han har blivit så stooor! Fast större ska han bli, han har gigantiska tassar! När vi åkte hem från Matilda tog vi svängen till mammas stuga o hämtade hennes bänkspis, måste ha nåt att laga maten på i väntan på min nya spis. Fick även med mig en rododendron-buske därifrån, hoppas att det är fint väder i morgon när busken ska ner i min gräsmatta J . När vi lastat av buske o bänkspis målade Lasse kökstaket sen åkte vi tillbaka till Matilda, hämtade henne o Doris och åkte sen vidare till Gamleby o Kajsa. Kajsa villeha lite läxhjälp av sin pappa. Vi tog dock en liten omväg, vi passade på att åka till Västervik o Lysingsbadet o kolla in vilken plats vi vill boka oss på nästa sommar. Tanken är att vi ska ha husvagnen permanentuppställd där, jag får gångavstånd till jobbet o Lasse får pendla.......Läxan hos Kajsa var snabbt avklarad, vi hann också med att käka tacos o mysa lite med Bettan o Bosse innan det var dags för hemresa. När vi kom hem plockade vi ur det sista ur husvagnen o kopplade på den på bilen, servicedax i morgon!  Det var den söndagen......


Svarthårig

Berättade ju igår att jag skulle klippa mej i dag, o det gjorde jag, men, jag färgade håret också! Det är bara fem veckor sen jag färgade rött/grönt men blev så sugen på att vara svarthårig igen, det var sååå länge sen. Jag hade tur, frissan fick ett återbud o kunde färga mej med en gång. Jag är nu svarthårig med röd "lugg". Känns jättebra. Det tog ju lite längre tid än jag tänkt mej o när jag kom tillbaka till bilen hade jag fått parkeringsböter. Hade stått 7 minuter för länge! ´När jag kom hem ringde Matilda o var pizzasugen så jag köpte några pizzor o åkte hem till henne o käkade. När vi var klara åkte Sara och jag till Västervik o hämtade kaninerna. Såååå otroligt söta de är! Kolla på Kajsas blogg, ashima.blogg.se om ni vill se, bilder finns där. Om hon tröttnar på dem kan de få bo hos mej....supergulliga o mycket trevliga att ha att göra med. Nä, nu är det nog dax att äta, Kajsa har fixat lax o potatis. GOTT!


Regnig promenad

Har varit o gått en promenad i regnet, riktigt skönt faktiskt! Har inte så mycket emot regn, huvudsaken är att det inte blåser för det fixar jag bara inte! Har jobbat i Västervik idag, riktigt stressigt, fullt med möten precis hela dan, skitjobbigt! Nu tänker jag gå o lägga mej o läsa o titta på TV en stund...eller kanske hela kvällen.....Ska klippa mej i morgon förmiddag, ska bli sååå skönt, känns inte som om det var så länge sen jag klippte mej, brukar va ca 6 veckor mellan varven men håret känns så låångt. På em ska jag åka till Västervik o hämta två kaniner med bur för vidarebefodran till Gamleby o Kajsa. Hoppas hon bjuder på mat!

Inredningsparty

Nu är jag hemkommen från "inredningspartyt". Massor med folk o trångt var det, men det var rätt så kul. Snygga krukor, skålar, ljus och blommor. O inte blev det dyrt heller, fast det berodde nog mest på att jag inte vet än om jag ska ha svarta eller vita saker i mitt kök. Köpte i alla fall en svart grytlapp i silikon, en ljuspinne o lite annat smått o gott. Ska kanske ta o boka mej ett eget lite party sen..........


Förstörelsen fortsätter...

Rivningen av köket fortstätter sakta men säkert. Tycker faktiskt att det fungerar rätt så bra att ha alla köksgrejor i vardagsrummet, än så länge ska jag väl säga. Det blir värre när spisen, diskmaskinen o diskbänken försvinner.....då får jag gå ner i källaren när jag ska ha vatten till kaffebryggaren! Kanske springet i trappen till o med gör att jag går ner nåt kilo! Skulle inte sitta helt fel!

Ikväll ska jag på "inredningsparty", har ingen aning om vad det innebär men Lasse suckade igår o sa att han trodde att det skulle bli dyrt och att det skulle bli ännu mera saker uppskrivna på hans "göra-lista"! DET tror inte jag......






Personlighetstest

Jaha, det är så här jag är. Allt enligt testet på Goldies matte ´s blogg:

Din personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, studievägledare, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.

Ja, sämre människa skulle man ju kunna vara :)


RSS 2.0