Nya innerdörrar

Idag har vi varit o köpt nya innerdörrar till övervåningen. Blev snyggt, men kommer att bli snyggare när karm och dörrfoder blir vita.



Igår var elektrikern här så nu har vi en fungerande fläkt. Tur är det för jag blev såååå sugen på rotmos idag, det stinker i köket....



Vi fick också upp lampan över diskbänken igår. Nu ser jag när jag diskar!



Vi gjorde mer igår. På kvällen var vi Wasa o käkade. MUMSIGT! Jag åt grekiskt grillspett och Lasse åt Black & White. Lasse skulle igentligen ha varit på julfest i Göteborg, men han hoppade av i sista minuten. Det är fööör mycket nu när han inte ens orkar åka på julfest, men han fick ju äta gott i alla fall! Klockan 22.00 sov både han o jag.........

Matta

Jodå, mitt blodtryck var alldeles för högt, ska på ytterligare kontroll idag. USCH!

Det blev som jag tänkt, jag köpte både vattenkokare och kaffebryggarei chilli-serien. Blev snyggt mot det svarta!



Igår var jag i Västerivk och letade efter matta. Blev till slut en som jag har tittat på i Vimmerby men som jag dragit mej för att köpa. Kajsa tycker nämligen att den är rätt så ful! Kanske inte mönstret, men att den är av plast! Men, igår slog jag till i alla fall.



Var "tvungen" att köpa nya julgardiner också...de här var de enda som jag hittade som var svarta och som jag överhuvudtaget kunde tänka mej att hänga upp. Får se om jag hittar nåt annat här i stan....


Badrumsfönster

Igår var "gubbarna" här med de nya badrumsfönstren. Blev såååå bra! De satte också upp fönsterfodren i köket, så nu kan jag äntligen hänga upp gardinerna....

Idag ska jag på blodtryckskontroll, usch, vill inte veta resultatet, tror att det ligger för högt o jag vill INTE börja med medicin igen.....men vi får se, jag kanske har fel. Men, jag ska göra roliga saker också. Ska hämta ytterligare en ny kökslampa och så ska jag köpa en vattenkokare och en kaffebryggare. Blir nog Chilli-serien. Tror det kan bli riktigt läckert med en röd kaffebryggare i mitt svart-vita kök. Än så länge är kökrenoveringsbudget inte överskriden....kan kanske handla nåt mer idag när jag ändå håller på.....


Fläkt

Sitter o väntar på att Kajsas svärföräldrar ska komma hit o fika. Har faktiskt bakat en sockerkaka till kaffet.

Lasse har fått upp fläkten. Den är inte inkopplad ännu, väntar på elektrikern.....


SNÖ

Vi har snö, har varit ute på en långpromenad med hundarna idag.





När vi kom hem var Sigge trött.....han gjorde sig en säng av dammsugarslangen....



Lasse har tapetserat färdigt. Nu klurar han på hur han ska få till fläkten.....

Ännu mer tapet

Ikväll har Lasse tapetserat..........lite till.........

Jag har legat i migrän HELA dan. Tabletter och sprutor har jag tagit.....men det har inte hjälpt speciellt mycket idag.

Hoppas jag mår bättre i morgon, för då ska Kajsa hämtas i Gamleby. Hon ska klippa sig så hon kan inte vänta på att Lasse slutar jobba. Jag MÅSTE må bättre. Håll tummarna.


Mer tapet

Några våder till är uppe......Lasse svär......


Tapetsering!

Ikväll har Lasse börjat sätta upp tapeten. Han är INTE glad. Den jävlas......Dels är det mönsterpassning och dels uppför den sig som en lealös svamp......jag håller mej undan.....

Har varit o färgat in min lugg idag igen, färgen bara försvinner men idag var det tredje gången gillt så nu kommer den nog att sitta.

Jag hade puls idag på fm. Sigge jagade iväg ett rådjur från tomten. Han var borta i 10-15 min. Jäkla hund! Skrämmas sådär! Jag menar, han är 10 år, har ont i lederna och vem vet hur hans hjärta funkar. Visserligen sa veterinären som undersökte honom inför operationen för en månad sen att hjärtat var bra, men ändå!

Mamma o jag har varit på stan i dag o shoppat lite. Ny duk till köket, julklapp till pappa, nya fiskar till akvariumet, några hundben o lite hundgodis, presentkort till Adam som tack för hjälp med bilen, ett nytt kakfat......tror inte det var mer....



Nya kökstapeten, fler bilder kommer så småningom.....om inte Lasse ger upp.....


SPA-bild

Har fått "låna" en bild av Sara från helgens SPA-bad. Det blåste halv storm men det var stjärnklart så det var jättefint på himmeln.

Mysigt va?


På begäran...

På begära.....

En översiktsbild på kaklet. Fläkt o hyllor saknas.


Kakel & SPA

Är precis hemkommen från SPA-helgen. Har varit kanonbra. Trevligt sällskap, god mat, gott vin, bra behandlingar..kanon med andra ord. När jag kom hem var Jonny precis färdig med kaklet, det är SVART! Men, det blir nog alldeles perfekt när fläkt, belysning och hyllor kommer upp. Nu är jag hungrig......Sibylla nästa......


SPA

Sitter o väntar på att klockan ska bli halv elva. Migränföreningen ska på spa-helg idag. Jag är "färdigpackad" o kaffe har jag druckit, så nu är det bara att vänta in mina kamrater....Jag ska "få" Hot stone-massage och ansiktsbehandling. Ska bli såååå skönt!

Väntar också på Jonny, kakelkillen. Han ska komma hit i dag på fm o börja kakla. Lite nervöst känns det allt, kaklet är ju svart...tänkt om det bara blir en massiv svart vägg?? Nä, vi har nog valt rätt, det blir nog bra.

Nu kom Jonny, bye!

Nya krukor

Idag har jag köpt nya krukor till köksfönstret. Inte riktigt såna som jag hade tänkt mej men de här var de bästa jag kunde hitta. Maja ville se en bild så här kommer den....Det saknas fortfarande lister runt fönstren och gardiner och nya tapeter ska också dit.


Spackling!

Idag har mamma varit här o hjälpt mej bära tillbaka matbordet i vardagsrummet. Känns som om jag börjar få tillbaka mitt "vanliga hus" snart. Nu är det bara köksgrejor kvar i "biblioteket" och nere i gillestugan. I vardagsrummet står i och för sig den gamla frysen och kylen kvar men jag har hört att det ska hämtas någon gång i veckan. Ska bli skönt att bli av med dem därinne.


Jag har bakat bröd i nya ugnen idag. Gick jättebra. Lyckades till och med ställa in timern så att ugnen slogs av när brödet var färdigt. När jag ändå höll på så läste jag instruktionsboken till induktionshällen också så jag tror jag kan programmera timern även där : )


Har pratat med kakelkillen idag och han kommer troligtvis på lördag. Ska bli spännande att se hur det blir. Känns lite nervöst. Tänk om det blir för dominerande med svart kakel o svart fog? Ja, det får bli som det blir, för kaklet är redan beställt..


 Lasse spacklar i köket ikväll. Förhoppningsvis kan han tapetsera snart...o sen är det "bara" snickarn o elektrikern kvar......


Ny kökslampa

Ikväll har Lasse slitit med den nya kökslampan. Tur att jag slapp för jag hade slängt lampan åt fanders!! 2,5 timma tog det för Lasse o då är han ändå van att fixa nya lampor till mej :)

Bogöran har fixat till Labans nya "matställe" idag. Blev så fint så! Den nya ingången är mycket smalare än på den gamla luckan men Laban tog sin in utan problem.

Nu är jag supertrött....go´natt!




Köksprojektet

För 10 min sen bar vi tillbaka köksbordet till köket....såååå skön! Det är fortfarande mycket kvar att göra men vi kan i alla fall sitta där o käka. Kakel, tapet, socklar, fläkt mm ska på plats. Men, jag är sååå nöjd så här långt!!

I dag på fm var Kajsa o jag o köpt en ny stekpanna o två nya kastruller 1 800 kr gick det på...helt sanslöst, o ändå köpte jag stekpannan på extrapris......men, jag måste ju ha nåt att laga maten i. De gamla kastrullerna (fast de är inte så gamla de heller) får döttrarna tar över om de vill ha dem. De har ju än så länge "vanlig" spis/häll så där funkar de ju.






Micro o ugn på plats

Nu är micro, ugn, kyl o frys på plats. Längtar efter min säng  :)


Frys

Stackars Lasse, han sliter med diskmaskin, kyl o frys. Diskmaskinen har fått lucka och handtag och frysen är på plats, men den måste höjas......




Vatten!

Nu har jag vatten......o avlopp......o diskmaskin :)

**



Nu har snickarn gått hem för idag!

Köksskåp

Nu börjar skåpen komma på plats! Köksbänken ligger där den ska o vi har nästan bestämt vilken kakelplatta vi ska ha!


Golv

Första plankorna lagda. Skarvarna syns en del, blir bättre när byggdammet har torkats av!



Återuppbyggnad!

I torsdags kom köket! Levererat till garageinfarten! Fy f...n vad tungt det var att bära in. I skåpen var lådor monterade och dörrarna satt på plats. Det ena högskåpet trodde jag faktiskt inte att jag skulle klara av att bära in...men, det gick! Hade ont i mina överarmar igår! Just nu har vi de nya köksskåpen stående i köket, vardagsrummet, hallen, sovrummet, gillestugan o kontoret. Jättekul! Igår var det tre elektriker här o fixade, de gjorde massor med hål i väggarna.

Sent i går började Lasse sätta upp gipsväggar så nu ÄNTLIGEN börjar det roliga, bygga upp det nya köket! Han har tänkt att han ska börja lägga golvet i dag. På måndag och tisdag kommer snickaren hit o på onsdag är det dax för elektrikerna igen! Sen, kanske, jag kan börja att fylla skåpen!



kabel vitrinskåp


kyl, frys o ugn


kartonger i kök


kartonger kontor


kartonger hall


ÅTERUPPBYGGNAD!!

RSS 2.0