Focacciabröd o amerikanska muffins

Förstår inte vart tiden tar vägen...det är ju över en vecka sen jag skrev sist! Har bland annat hunnit med att vara på två kalas sedan dess, först hos min svägerska och sen hos Matilda o Adam. Matilda o Adam hade gjort en egen princesstårta. Väldigt gott, jag är mycket impad av bakkunskaperna!

Idag har jag varit på djuraffären o köpt en present till Kajsas kaniner, en trähylla! Hoppas att Bosse Bus gillar den.

Jag fick ett ryck på förmiddagen o satte igång att baka bröd. Hade tänkt att baka frallor men ändrade mej o gjorde Focacciabröd istället. På brödet ligger hackad vitlök, hackad chili, basilika och flingsalt.



När jag ändå höll på så gjorde jag några amerikanska muffins också, hackad choklad och valnötter i. Mums!




Lasse har varit sjuk sedan i onsdags så vardagsrumsrenoveringen har stått stilla, men, idag är han igång igen. Han har precis tagit tag i målarpenslen. Förhoppningsvis hinner han måla den sista gången i morgon. Sen är det "bara" tapeter och golv kvar........

Shopping

Idag har mamma och jag varit på stan o shoppat. Länge! Vi gick i affärer mellan 10.15 och 15.00 o letade födelsedagspresenter till Anna och till Adam. Jag hittade massor med saker till mej, det var svårare att hitta nåt till "födelsedagsbarnen".  Kan ju naturligtvis inte avslöja vad vi köpte men jag hoppas att de blir nöjda. Till mej köpte jag bland annat en ny köksduk och tre svarta hjärtan. Hjärtana har jag lagt i köksfönstret. Jag köpte också fyra stycken svarta panellängder till Kajsa, knäskydd till Lasse (tänkte att han skulle ha det lite bekvämt när han lägger golvet) o så lite annat smått o gott! Vi hann också med att luncha på Epok, skaldjurssallad, mycket gott!




Semlor!

Imorse åkte Matilda o jag till veterinären i Linköping med Doddan. Seniorkontroll. Hon mådde såå bra. Mycket pigg 10-åring! Fina tänder, inga knölar, mycket rörliga höfter. Det enda är att hon markerar lite i armbågarna. Inte så att hon sa nåt men det syntes på henne att det gjorde liiiite ont. Skönt att hon mår bra.

Efter veterinären tog vi en sväng till Ikanohuset och Ikea. Matilda köpte skor, jag köpte ett spel, Sybarit. Livsnjutarspel! 2 400 frågor om mat, dryck, etikett mm. Vi testade några frågor efter maten idag. Inte helt lätt! Vilket århundrade öppnade de första kaffehusen i London och Paris? Får man äta sushi med fingrarna? Vad brukar man kalla de mindre gurkorna som används till inläggning?

Jag köpte lite annat smått o gott också, men inte såååå mycket. Mina älsklingskakor naturligtvis, passar alltid på att köpa några paket när jag hittar dem! "Walkers shortbread" GOTT!

När vi åkte hem från Linköping blev jag sugen på semlor, Gullringssemlor. Finns inga semlor som kommer i närheten av vara så goda som semlor från Gullringen. Men, när jag kom dit upptäckte jag att det inte gick att betala med kort. Ojdå! Vi kan skicka en faktura sa tjejen bakom disken! Så om några dagar kommer det hem en faktura från Gullringen på fyra semlor :) :)


Alldeles nyss satte Lasse igång med att måla taket i vardagsrummet.


Vardagsrum

Jaha, så var det dags igen! Kaos i huset, grejor och möbler överallt! Soffan och vitrinskåpet får dock så kvar i vardagsrummet under renoveringen. Vi kommer att lägga över några lakan när taket målas och när vi lägger golvet så kommer vi att flytta runt dem vartefter golvet läggs. Jag tycker att det låter så trevligt när jag säger att vi ska lägga golv och måla. Det låter som om jag och Lasse ska göra det ihop! Men, sanningen är den att det är Lasse som gör grovjobbet, jag "bara" håller i ordning på alla grejor o ser till att allt annat fungerar i huset, att vi har nåt att äta osv.


Igår kväll var Annelie, Anders och Lisa här på middag. Vi satt runt köksbordet i 6,5 timmar o bara "gaggade" o hade det trevligt. Hade tänkt att vi skulle spela lite Wii sports men det "hann vi inte med".


Nä, åter till arbetet, det är dags för en hundpromenad tror jag!





Två stycken "förebilder".


Efterrätten!

Det här blev resultatet av mitt letande i skåpen!



Chokladmousse med hallon och vispgrädde

Plankstek

Det blev inte så mycket "flyttande av vardagsrum" i går. Låg mest hela dan med huvudvärk. Inte helt oväntat eftersom jag fick massage på förmiddagen. Idag däremot har jag börjat, Kajsa har hjälpt till! Gardiner, tavlor, allt sånt är borta o så matsaltsmöblen. Det är sååå tomt. Planen är att vi ska ta resten i morgon o att Lasse ska kunna börja förbereda så smått för målning.

På eftermiddagen idag var jag o kollade mitt blodtryck, mycket bättre värden än tidigare. Skönt!

Har precis avslutat middagen. Plankstek  o så lite vin. Är sugen på nån sort efterrätt. Ska nog ut i köket o  glo lite i skåpen, får se om jag kan få ihop nåt gott!


"Slutinspektion av köket"

Ikväll har Mats, köksleverantören, varit här på "slutinspektion". Han brukar ta lite bilder på kök som han sålt när de är färdiga o så sparar han bilderna i sin dator på jobbet. På så sätt kan han visa nya kunder olika kök "på riktigt" och inte bara i kökskatalogen. Mats tyckte i alla fall att köket var mycket snyggt, o det tycker ju jag med!  Som tack för att vi handlat köket av honom så fick vi några presenter,  två kokböcker o så en flaska rödvin! 

I morgon är jag LEDIG! Har jobbat två dagar i sträck nu. Det åter kanske inte så mycket när jag tänker efter men för mej är det en dag mer än vanligt. På förmiddagen i morgon ska jag på massage! Sen, ska jag, om jag orkar, börja plocka ur saker/möbler/tavlor från vardagsrummet så vi (läs Lasse) kan börja måla taket!
 

Lång promenad!

När jag kom hem från jobbet så lagade jag mat sen gick jag en lång promenad, den tog nästan två timmar! Men, jag gick inte hela tiden, först så träffade jag en migränkompis o stod babblade med henne en stund. Efter ytterligare en stunds promenad så träffade jag Hjördis och Annelie. Sigge blev som galen. Han ÄLSKAR Annelie och han har nog inte träffat henne sen i somras. Jag trodde att han skulle gå av på mitten, han skällde och viftade inte bara med svansen utan med hela kroppen (Dorisvarning)! Länge höll han på, sen lugnade han sig en stund o så kom han på att Annelie stod där o då började han om igen!


Nu ska jag ta mej nåt att äta o sätta mej framför TV´n en stund. Ska kolla på Bygglov eller vad det nu var för inredningsprogram.


Fika!

Vaknade med huvudvärk i morse, tack o lov inte migrän! Var ute en sväng med hundarna, käkade frukost o gick o la mej igen. Då ringde mamma, hon hade precis satt in en toscakaka i ugnen och undrade om jag ville hjälpa till att äta upp den! Såklart jag ville, vad  är lite huvudvärk när det finns gott fikabröd! Hundarna fick stanna hemma för Ronjavovven höglöper. Bogöran hade gjort färdigt vinstället som jag ska ha över köksskåpet. Tack för det! Efter fika o babbel styrde jag kosan hemåt igen. När jag kom hem var Matilda o Doris här, Matilda fikade! Mera kaffe slank ner i min mage!


När jag var ute o gick i eftermiddags drog Ozzy efter nåt djur o Sigge hängde på. Ozzy var tillbaka inom en minut (jag kollade klockan) o Sigge kom straxt efter (Doris fick jag tag på så hon hann inte iväg). Jag blir skitorolig när jag inte ser dem, jag menar 40-50 sekunder är ju ingenting, men ändå, jag är ju en katastrofmänniska så jag målar upp alla möjliga hemska bilder i mitt huvud när jag inte ser dem!


Middagsmaten idag bestod av Linsgryta med morot/apelsinsallad till. Faktiskt mycket godare än jag hade trott. Jag sa till Lasse när han kom hem att vi kanske skulle få åka o köpa pizza när vi hade smakat maten men det behövdes absolut inte. I grytan var det gröna linser, kryddkorv, paprika, lök o krossade tomater o så lite salt o peppar. Salladen bestod av morot, apelsin, solrosfrön, vinäger och olivolja + lite salt o peppar där också.




Två trötta hundar, o så Doris!

Snön borta igen!

Idag har jag inte gjort speciellt mycket, har varit en lugn dag. Sigge var på gränsen att få ett epilepsianfall på morgonen så för säkerhets skull så har vi har legat i sängen hela förmiddagen. Vid lunchtid kom Mormor o Bogöran hit på fika och nu i eftermiddag har jag gått en liten promenad i skogen, tordes inte gå så långt idag eftersom Sigge mådde som han gjorde. Men, jag har varit duktig o motionerat på Orbitreken en stund!


En sak till har jag gjort! Jag har lekt kurragömma med Bosse Bus! Fast, det var inte så svårt att se vart han hade gömt sig, hundarna stenglodde på hösäcken när jag kom in i rummet! Jodå, Bosse han hade det så bra därinne bland allt hö!


Ikväll ska vi åka till Gamleby med Bosse och Bettan o Kajsas alla andra saker som hon har haft här under jullovet! Känner mej lite kluven till att bli kaninfri igen, nog för att han ställer till mycket hyss den lilla Bosse, men han är rätt så rolig att ha i huset!




Ingen snö kvar längre!

Ny tapet!

Oj vad tiden går fort, det var visst länge sen jag uppdaterade. Det har ju naturligtvis hänt en del sen sist jag skrev, har bland allt annat varit på IKEA. Skulle "bara" ha lite lådinredning, men, det blev naturligtvis mer än så! Har också varit på Albins och köpt ett knivställ i Chilliserien, mycket praktiskt eftersom det inte är färdiga "hål" i, det är bara att ställa ner knivarna var som helst, o så tycker jag ju att det är snyggt också! När Kajsa och jag var på Albins beställde vi också vår nya möbel till vardagsrummet o det för ju med sig att det måste tapetseras om och målas tak. Förhoppningsvis räcker pengarna också till nytt golv. Beställde tapeten ur Midbec´s Prado-serie. Det är easy-up så Lasse blir förhoppningsvis nöjd.


Idag har jag varit på ljusparty hos Matilda, köpte som vanligt alldeles för mycket! Tre ljusstakar o mååånga ljus!


Jag har äntligen tagit bort alla julgrejor. Jag tog det mesta för några dagar sen, men så hittar jag lite där och lite där, men, nu ÄR allt borta (tror jag).


Nä, dags att fixa lite käk!



Nyår

Jaha, nu är nyår avklarat! Maja, Yenny o Claes kom hit till oss redan i måndags och på nyårsafton fylldes det på med folk. Trevligt! Vi var 15 människor och 5 hundar som firade hos oss i år. Vi började med välkomstdrink, räkcoktail till förrätt, kyckling med fetaost och soltorkade tomater till varmrätt o så pannacotta till efterrätt. Efter 12-slaget blev det ost och kex. Maja med familj åkte hem i går så nu är det "tomt" i huset igen.


Idag har Kajsa och jag gett min blogg ett nytt utseende. Ja, mest Kajsa då om jag ska vara helt ärlig. Jag har mest suttit bredvid. Känner mej rätt så nöjd med designen faktiskt.


Jag ska nog inte göra så värst mycket mer idag tror jag. Tänkte åka till Linköping o Ikea i morgon så det gäller att vila upp sig idag. Kanske läsa lite........



Bettan o Ozzy


RSS 2.0