2010

Januari
Var i Kungsbacka med ”Forever Living ” och lyssnade bland annat på en dansk läkare som pratade om kost. Mycket, mycket intressant!


Februari
Herregud vad snö vi hade, 70 cm på garagetaket! Lasse o jag hade en härlig helg i Göteborg, vi lyssnade och tittade på en charmig Kevin Costner :) Vi lyxade också till det och tittade på film i VIP-salongen på Bergakungen. Renoveringen av hallen startade, vi rev panel och  målade tak.




Mars
Jag bokade ”hushållsnära tjänster”, känns jättehärligt att komma hem till ett nystädat hus en dag varannan vecka! Jag och familjen tog en tripp till Edsbyn! Vi började tapetsera i hallen.


April
Premiärturen med husvagnen gick till Norrköping, vi hade kanonväder. Jag köpte en ny bil, Saab 9:5. Vi bytte husvagnsplats, nu har vi havsutsikt, härligt! Jag började arbeta heltid!


Maj
Kajsa var på bal, sååå fin hon var!! Vi var på Grönt veckoslut i Gamleby. Jag var ute och red och fick en häst över mej, som tur blev det inga större skador varken på mej eller på hästen. Ridterminen avslutades  med en härlig långritt, 6 timmar.


Juni
Hallrenovering fortsätter, klinker läggs. Kajsa förlovar sig :) Sen tar hon studenten också :)  Midsommarhelgen firas i husvagnen på Lysingsbadet med barn, svärsöner, mamma, mammas syster med man, Mariestadsgänget och sex hundar.
 


Juli
Bosse Bus fick somna in. Lasse fyllde 50 år, vi hade en mycket trevlig ”fest”. Vi fick besök av en vän till Lasse och han introducerade oss i Geo-cachingen värld! Tack, tack för det!!


Augusti
Matilda och jag åkte till Edsbyn. Passade på att Geo-cacha både dit och hem :)


September
Jag och Kajsa var och hälsade på Maja med familj i Mariestad i några dagar. Jag var på seans med Terry Evans. Kajsa flyttar hemifrån ”på riktigt” :(



Oktober
Vikke flyttar hemifrån, igen :( Nu är det ”bara” gubben o jag kvar, å så alla djuren förstås, inklusive Kajsas kanin.


November
Maja och Claes från Mariestad kommer hit några dagar. ”Flickorna Allvin” dvs jag, mamma, Kajsa och Matilda åker på lillsemester till Ullared. Vi börjar renovera i gillestugan.


December
vi vintercampar med husvagnen för första gången. Årets julbord äts på Gränsö Slott. Mycket trevlig miljö, mycket god mat och ”flera skobyten” blev det :) Jag fyller 47 år. Nyårsafton tillbringades i Toverum hos Annelie och Anders. God mat, mycket skratt och debut i "singstar" :)


Julafton 2010

Tack kära familj för en mycket trevlig julafton. God mat o snaps, fina julklappar och mycket mycket trevligt sällskap :)  Varje år säger jag att vi ska dra ner på julklappsinköpen, men icke! Som vanligt var det ett stort berg med paket! Men, det är ju faktiskt roligt att öppna sina klappar, o det är lika roligt att se andra öppna. Jag är i alla fall jättenöjd, fick det mesta som fanns på önskelistan o lite till :) Äggkoppar, På spåret-spelet, Peter LeMarcs samlingsbox, goda marmelader, lukta gott, Sara D F skiva, almanacka, likör mm.


Kajsa berättar hur stor fisk hon fångat!


Matilda, Adam och Pappa


Nyklippt Vikke


Ronja fick ett stort älgben :)





Vintercamping

Nu är vårt hemlarm installerat och klart! Nu är det bara att man ska komma ihåg att larma på och av när man går igenom ytterdörren också :) Undrar hur många gånger det blir falsklarm till securitas innan man har lärt sig? Det är nog bäst att komma ihåg att dela ut koden till alla som har egen nyckel hit också, synd om djuren annars eftersom vi har en siren som låter om inte larmet avaktiveras i tid.

I fredags åkte vi till husvagnen. Jag hade förvarnat personalen att vi skulle komma så det var åtminstone plogat till vår plats, men, sen skulle det skottas en gång in till vagnen, runt vagnen och snön på taket skulle bort så det blev en del skottande, fast, Lasse gjorde det mesta. Vi hade i alla fall en mysig kväll och vi sov lika gott som vanligt. Vi var faktiskt inte helt ensamma på campingen, i åtminstone en husvagn till lyste det.

Idag har Lasse målat fönstren i gillestugan, förhoppningsvis kan han måla en gång till i kväll, sen är det tapetdax ;)


Sigge tittar ut från husvagen!


Ny tavla

Snälla Bogöran har fixat min "nya tavla" :) TACK!! Jag köpte tyg till en tavla för några månader sen o nu är den klar! Den blev precis som jag hade tänkt, men den är stooor! Finns inte så många platser den kan hänga på, det blir antingen i hallen eller nere i gillestugan. Ska faktiskt vänta med att bestämma mig tills tapeterna är på plats i gillestugan :)


Söndag

Nu har lugnet infunnit sig hemma hos mej, mina föräldrar och mina barn med respektive har gått hem till sitt o maken är på hockey. Ska snart vräka mej i soffan, äta ur en alladinask och börja läsa boken (Det fördola av Hjort och Rosenfeldt) som jag fick i present idag. Disken får stå några timmar till. Det är mycket disk!! Det blir det när man är många som har ätit en massa julmat. Disken är baksidan med att "ställa till med kalas". Men, det mesta går ju att köra i maskin, tack o lov :)

Massa trevliga presenter fick jag iallafall, en av presenterna tjuvöppnade jag redan på förmiddagen, jag visste att jag skulle få en ny kokbok och jag ville göra en rödkålssallad som visste fanns med bland recepten i boken :) Rödkål, fetaost, majonäs, creme fraiche o så lite svartpeppar, gott blev det när allt rördes samman!

Jag fick två filmer också, Kråkguldet och Kullamannen. Undrar om de är lika spännande nu som när jag såg dem när jag var liten?

Gillestugerapport: Lasse har målat färdigt taket, så nu är det dax för målning av hälften av fönstren, när han har målat dem ska "vi" tapetsera halva gillestugan, allt för att slippa flytta runt alla möbler och grejor mer än nödvändigt. Efter mycket vånda bestämde vi oss till sist för "blomtapeten", Boråstapeter, Etage, nr 2802. En vit tapet med vita blommor. Lite fegt, men det är så stor yta, jag hoppas att det blir bra! Soffa och fotöljer har jag redan valt, vet bara inte om jag ska ha två fotöjer eller en soffa och en fotölj. Ska fundera lite lite till :)

KRAMAR

Spegel spegel.....

Jag har köpt en stoor spegel till mitt "dressingroom" idag o min snälla man har redan hängt upp den :) Har också fixat en ny stång så att jag har nåt att hänga alla mina halsband på :) Nu är det nästan bara nya tapeter kvar! Har i alla fall bestämt mej för vilken tapet jag vill ha. Har till och med visat den för kära mannen och det blev inga protester, men, det är väl bäst att han får fixa färdigt i gillestugan innan jag ber honom tapetsera i "mitt rum". Jag kanske till och med ska fixa själv? Måla tak och tapetsera.....hur svårt kan det va??





Boråstapet "garden 12947"

RSS 2.0