Lax på spenat- och kräftbädd
Igår var bästaste kusinen här på middag! Jag bjöd på ett av mina favoritrecept. Det är sååå gott, tycker i alla fall jag :) Till kaffet serverade jag limerutor, min favoritkaka.
Lax på spenat- och kräftbädd
1 pkt djupfryst urkramad bladspenat (går också med färsk)
1 burk kräftstjärtar (häll bort spadet)
4 laxfiléer
5 dl grädde
2 smulade fiskbuljongtärningar
1 burk röd stenbitsrom
1 knippa dill (spara lite till garnering)
2 msk maizena
Lägg spenaten i en liten form. Lägg på hälften av kräftstjärtarna och laxen. Blanda ihop grädde, buljong dill, rom och maizena. Häll gräddblandningen över laxen.
In i ugn, 200 grader i ca 30 min.
Lägg på resterande kräftstjärtar och lite dill innan servering.
Servera med kokt potatis om du inte äter LCHF som jag gör!
Kommentarer
Trackback